• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402080301876
  • خبرنگار : 50184

یافته‌های جدید از تپه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب

 یافته‌های جدید از تپه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسلام آبادغرب گفت: در پی گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم تپه باستانی چغاگاوانه، مشخص شد که مساحت این محوطه باستانی چندین برابر مساحت کنونی آن است.

شهرام علی‌یاری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تعیین عرصه و حریم تپه باستانی چغاگاوانه، اظهارکرد: با توجه به اینکه آخرین بار سال ۱۳۶۷ تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی صورت گرفته بود، لذا باید محدوده آن بروزرسانی می‌شد.

وی ادامه داد: در این راستا یک تیم باستان شناسی به سرپرستی بهنام قنبری کار تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی را انجام داد.

رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب تصریح کرد: در این پروژه ۴۱ گمانه در ابعاد مختلف و تا عمق ۲.۵ تا ۳.۵ متر در تپه چغاگاوانه زده شد که نتایجی را در بر داشت.

وی که ناظر پروژه تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی چقاگاوانه نیز بوده، خاطرنشان کرد: در اکثر گمانه هایی که در این پروژه داشتیم، به بقایایی از بناهای تاریخی و مواد فرهنگی همچون سفال برخوردیم که نشان می داد وسعت حریم محوطه باستانی چغاگاوانه بسیار بیشتر از چیزی است که تاکنون فکر می کردیم.

علی‌یاری اضافه کرد: در حال حاضر وسعت تپه چغاگاوانه حدود چهار هکتار است، اما طبق گمانه هایی که داشتیم، مشخص شد که این تپه باستانی چندین برابر وسعت دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه طبق کاوش های باستان شناسی صورت گرفته  در دهه‌های گذشته تپه چغاگاوانه حدود ۱۰ هزار سال(از دوره نوسنگی) قدمت استقرار بشری دارد، گفت: تاکنون دو مرحله کاوش باستان شناسی طی سالهای ۱۳۴۸ و ۱۳۷۷ دراین محوطه تاریخی مهم انجام گرفته که در این کاوش‌ها ۵۶ لوح گلی با خط میخی اکدی که سندهای حسابرسی و حسابداری بودند، کشف شد.

رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب ادامه داد: براساس نظریات باستان شناسی، تپه چغاگاوانه در گذشته یک ارگ حکومتی بوده که در اطراف آن خانه های مسکونی تا شعاع یک کیلومتر قرار داشته است.  

وی در خصوص اینکه چرا کاوش های باستانی در عرصه این محوطه مهم تاریخی ادامه پیدا نکرده، گفت: تپه چغاگاوانه در وسط بافت شهری اسلام آبادغرب قرار گرفته و انجام کاوش سختی و هزینه های بسیار بالایی دارد، لذا فعلا برای ادامه کاوش‌ها در آن برنامه ای نداریم.

علی‌یاری در پایان اعلام کرد: اگر اعتبارات ملی خوبی برای کاوش باستان شناسی در این تپه اختصاص پیدا کند، می توان آن را به مانند تپه باستانی هگمتانه همدان به یک سایت موزه تبدیل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha