• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402080201348
  • خبرنگار : 71516

/گزارش/

پناهگاه‌های رژیم صهیونیستی امن نیستند

پناهگاه‌های رژیم صهیونیستی امن نیستند

عملیات طوفان الاقصی ناتوانی رژیم اشغالگر صهیونیستی در تمام ابعاد را آشکار کرد. این موضوع به عدم آمادگی ارتش و نهادهای امنیتی یا مقامات سیاسی که هیچ نشانه‌ای از قصد گروه‌های مقاومت فلسطین برای تشدید تنش دریافت نکردند، محدود نمی‌شود، بلکه رژیمی که بر اساس اصل ضرورت جنگ مداوم تشکیل شده است، قادر به پناه دادن به شهرک نشینان آواره به دلیل شلیک موشک‌ها و وحشت ناشی از آن نیست. حتی پناهگاه‌هایی که برای چنین وضعیتی آماده شده بودند، کافی نیستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه الخنادق، شکایات شهرک نشینان بخش وسیعی از روزنامه‌های عبری را به خود اختصاص داده است. همچنین گزارش‌هایی درباره واقعیت پناهگاه‌ها منتشر می‌شوند که درباره یک فاجعه قریب الوقوع در صورت اولویت ندادن به فراهم کردن گزینه‌های جایگزین هشدار می‌دهد.

آویخای اشتیرن، شهردار شهرک «کریات شمونا» بیشترین انتقاد را از کابینه داشت. او به همراه گیورا سالتز، شهردار الجلیل علیا و بنی بن مباهر، شهردار حرمون «شکاف‌های بزرگ در اجرای طرح‌های تخلیه غیرنظامیان» را ارائه کرد. اشتیرن معتقد است که «کریات شمونا با وجود اینکه در هر نبردی تعداد زیادی موشک به آن شلیک می‌شود، فراموش شده است».

کابینه رژیم صهیونیستی تصمیم به تخلیه کریات شمونا گرفت، اما تاکنون مقامات این رژیم نتوانسته‌اند همه شهرک نشینان را که حدود ۲۴.۱۴ نفر هستند، تخلیه کنند. طبق گزارش رسانه‌های عبری هرج و مرج اداری واضح است. در حمل و نقل و ارتباطات نیز مشکل وجود دارد. به عنوان مثال، مسافرخانه ابراهیم در مرکز قدس برای ورود مردم از کریات شمونا آماده شد. اتاق‌هایی برای ۱۵۰ نفر اختصاص داده شده بود، اما تا ظهر فقط ۱۹ نفر از آنها رسیدند.

شهردار کریات شمونا گفت: عاقلانه نیست که ما از شهرک خارج نشویم. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که در طول سال‌ها بیشترین حملات راکتی در شمال را متحمل شده است. متأسفانه بسیاری از ساکنان اینجا احساس می‌کنند که رها شده‌اند و این برای اولین بار نیست که چنین اتفاقی می‌افتد. همه ساکنان شهر برای تحقق ارزش‌های صهیونیستی و با علم به اینکه ارتش و دولتی وجود دارد که در صورت لزوم از آنها محافظت می‌کند به اینجا آمده‌اند.

حددود سه سال پیش کابینه رژیم صهیونیستی «طرح سپر شمال» را تصویب کرد که بر اساس آن مبلغ سه میلیون شِکِل برای حفاظت از ساکنان شمال اختصاص یافت، اما اجرا نشد. در دهه ۸۰ دولت اتاق‌های امنیتی در شهر ساخت، اما آنها دیگر استانداردهای یک اتاق محافظت شده را ندارند. شهرک نشینان شکاف بین خودشان و مقامات سیاسی و نظامی را احساس می‌کنند.

وب‌سایت مارکر به نقل از شهرک نشینان اعلام کرد: ما حاضر نیستیم شهروند درجه دوم باشیم. ما سپر انسانی برای دولت اسرائیل هستیم. من دیگر حاضر نیستم به گوشه رانده شوم. چرا باید به ساکنان مناطق نزدیک ما پاسخ داده شود، اما ما را بدون پاسخ بگذارند.

بحران به آماده نبودن پناهگاه‌ها یا تعداد اندک آنها محدود نیست. تمام امکانات لازم برای فراهم کردن شرایط مناسب برای حمایت از تعداد زیادی از شهرک نشینان در طول یک جنگ طولانی در دسترس نیست. به گزارش رسانه‌های عبری، سوپرمارکت‌ها در سدیروت تعطیل هستند و کمبود مواد غذایی در حال افزایش است. خط تلفن شهرداری تماس‌های فزاینده‌ای از ساکنان دریافت کرده است که بیشتر به دنبال آب، دارو و غذا هستند.

سخنگوی شهرداری سدیروت می‌گوید: اینها درخواست‌هایی است که شهرداری نمی‌تواند آنها را تامین کند، به ویژه درخواست مواد غذایی. هر چه ارتش کنترل کمتری داشته باشد، کمبود غذا بیشتر می‌شود. صدها سرباز عادی و ذخیره نیز به غذا نیاز دارند، بنابراین در این مرحله نمی‌توان از ارتش درخواست کمک کرد.

اسرائیل دیوید، سرپرست اتحادیه مهندسان ساختمان و زیرساخت گفت: جنگ کنونی ثابت کرده است که اتاق‌های امن کنونی مناسب نیستند. زمانی که درحال ساخت این اتاق‌ها بودند، چنین سناریویی برای حمله زمینی به یک منطقه مسکونی پرجمعیت وجود نداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha