• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402080100272
  • خبرنگار : 71658

روشی موثرتر از شیمی‌درمانی برای درمان سرطان مثانه

روشی موثرتر از شیمی‌درمانی برای درمان سرطان مثانه

به نظر می‌رسد ترکیبی جدید از داروهای سرطان مدت زمان زنده ماندن مبتلایان به سرطان پیشرفته مثانه را بیشتر از شیمی‌درمانی‌های فعلی افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، نتایج مطالعه ای که روز یکشنبه در نشست سال ۲۰۲۳ انجمن اروپایی سرطان‌شناسی پزشکی در مادرید ارائه شد، نشان می‌دهد ترکیبی از آنتی‌بادی انفورتوماب ودوتین و ایمنی‌درمانی پمبرولیزوماب که از راه تزریق‌ وریدی وارد بدن می‌شود، خطر پیشرفت بیماری یا مرگ در اثر ابتلا به سرطان پیشرفته مثانه را در مبتلایانی که پیش‌تر درمان نشده بودند و سرطان به سایر قسمت‌های بدنشان گسترش یافته بود، تا ۵۵ درصد کاهش می‌دهد و به طور میانگین ۳۱.۵ ماه به عمر کلی بیمار می‌افزاید، در حالی‌ که چنین بیماری با شیمی‌درمانی تا ۱۶.۱ ماه زنده می‌ماند.

بنا بر گزارش سی‌ ان‌ ان، این یکی از چند مطالعه جدید است که راه‌هایی برای بهبود نحوه درمان سرطان مثانه را بررسی کرده است.

دکتر «توماس پاولز»، پروفسور سرطان مجاری ادرار در دانشگاه لندن و مدیر مرکز سرطان بارتز در انگلیس که این پژوهش را ارائه کرد، گفت: مشکل شیمی‌درمانی این است که اگرچه در ابتدا کارکرد بسیار خوبی دارد، به‌سرعت مقاومت ایجاد می‌کند و میانگین بقای بیمار مبتلا به سرطان مثانه متاستازکرده حدود یک سال است.

وی گفت: در این مطالعه، درمان جدید ـ دادن دو داروی جدید ـ را با شیمی‌درمانی رایج مقایسه کردیم و طی یک کارآزمایی تصادفی، وقتی دو دارو را همزمان به بیمار دادیم، این درمان خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه را بیش از ۵۰ درصد کاهش داد و بنابراین بقای بیمار دو برابر افزایش پیدا کرد و ما به بهبودی بلندمدت ماندگار دست یافتیم.

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع در مردان است و سالانه ۲۰۰ هزار نفر در سطح جهان جانشان را در اثر ابتلا به آن از دست می‌دهند.

بنابر اعلام ایندیپندنت، در فاز سه این کارآزمایی، ۸۸۶ بیمار به صورت تصادفی یا ترکیبی از انفورتوماب ودوتین و پمبرولیزوماب را در دوره‌های سه‌هفته‌ای به صورت تزریق وریدی دریافت کردند یا شیمی درمانی به نام جمسیتابین با سیس‌پلاتین یا کربوپلاتین انجام دادند.

این کارآزمایی نشان داد که ترکیب دارویی جدید مشخصات ایمنی مشابهی با شیمی‌درمانی دارد و در ۵۵.۹ درصد از بیمارانی که از این ترکیب استفاده می‌کنند، واکنش‌های نامطلوبی مانند کهیرهای پوستی یا هایپرگلیسمی (گلوکز بالای خون) رخ می‌دهد؛ در حالی که این واکنش‌ها در بیمارانی که شیمی درمانی با پایه پلاتینوم دریافت می‌کنند به میزان ۶۹.۵ درصد بروز می‌کند.

کارآزمایی فاز سه دیگری نیز نشان داد که یک درمان هدفمند برای بیماران مبتلا به سرطان اوروتلیال پیشرفته یا متاستازی که دارای جهش‌های ژنی خاص هستند، موثر است. سرطان اوروتلیال نوعی سرطان مثانه است که از سلول‌های ادراری داخل مثانه شروع می‌شود.

* سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه وقتی اتفاق می‌افتد که یک تومور در داخل دیوار مثانه تولید شده باشد و در بعضی موارد به داخل ماهیچه‌های مثانه نیز وارد ‌شود.

انواع مختلفی از آن وجود دارد بسته به آن که سرطان چقدر گسترش یافته باشد. 

رایج‌ترین نوع سرطان مثانه وقتی اتفاق می‌افتد که سلول‌های سرطانی داخل دیواره مثانه گیر افتاده باشند که پزشک‌ها آن را به عنوان سرطان مثانه بدون تهاجم به ماهیچه توصیف می‌کنند.

به گفته متخصصان، اکثر افراد در صورت ابتلا به این نوع از سرطان مثانه، جان خود را از دست نمی‌دهند.

اگر سرطان به دیگر اعضا و جوارح بدن رخنه کرده باشد از آن به عنوان سرطان مثانه پیشرفته یا متاستاتیک یاد می‌شود.

بر اساس تحقیق سرطان در انگلیس، پنج درصد موارد سرطان مثانه از نوع سرطان سلول سنگفرشی است.

پیش‌بینی درباره وضعیت بیمار بستگی به وخامت سرطان دارد اما به گزارش جامعه مطالعات بالینی تومورشناسی آمریکا، در کل پنج سال زنده ماندن بعد از ابتلا، نرخی برابر با ۷۷ درصد دارد. براساس این گزارش به طور کلی شانس ۱۰ سال زنده ماندن ۷۰ درصد افراد و ‍‍۱۵ سال زنده ماندن ۶۵ درصد افراد وجود دارد.

* علائم سرطان مثانه چیست؟

به گفته متخصصان، رایج‌ترین نشانه سرطان مثانه وجود خون در ادرار است.

اصطلاح پزشکی برای این نشانه «خون‌ادراری» است. معمولا این نشانه با هیچ دردی همراه نیست.

دیگر علائم کمتر رایج این بیماری شامل میل بی‌موقع به ادرار کردن، میل بیشتر و مرتب‌تر به ادرار و احساس سوزش هنگام ادرار است. البته این علائم همچنین می‌توانند حاکی از دیگر مشکلات کمتر جدی باشند.

علائم دیگری برای مراحل پیشرفته‌تر سرطان مثانه وجود دارد از جمله درد در ناحیه لگن، درد در استخوان و ورم کردن ران پا.

متخصصان توصیه می‌کنند اگر در ادرار خود شاهد خون بودید به دکتر مراجعه کنید. دیگر دلایل وجود خون در ادرار علاوه بر سرطان مثانه می‌تواند التهاب مثانه، سنگ کلیه یا عفونتی در کلیه باشد.

* چه عاملی باعث سرطان مثانه می‌شود؟

سرطان مثانه از طریق تغییر سلول‌های مثانه ایجاد می‌شود. با وجود این دلایل این تغییرات همیشه معلوم نیست.

بنابر اعلام متخصصان، اگر سال‌هاست که سیگار می‌کشید، مواد شیمیایی آن وارد جریان خون شما شده است و بعد از فیلتر شدن در کلیه به ادرار شما وارد می‌شود. مثانه وقتی به کار خود در ذخیره ادرار مشغول است به طور مداوم با این مواد شیمیایی مضر در تماس خواهد بود. این امر ممکن است باعث تغییر سلول‌های دیوار داخلی مثانه شود که به نوبه خود موجب ابتلا به سرطان مثانه خواهد شد.

دلیلی دیگر می‌تواند قرار گرفتن در معرض موادی شیمیایی نظیر رنگ‌های آنیلینی و بنزیدین باشد.

مشاغل کارخانه‌ای که شامل تولید پلاستیک، رنگ، منسوجات و دباغی چرم هستند احتمال ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می‌دهند.

دیگر موارد خطرزا شامل ابتلا به دیابت، یائسگی زودهنگام و عفونت مکرر در مجاری ادراری است.

* چند توصیه برای کاهش خطر سرطان

به گفته متخصصان، بسیاری از انواع سرطان قابل پیشگیری هستند. اگرچه برخی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک قابل تغییر نیستند، سایر عوامل از جمله سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد هستند.

متخصصان اعلام کرده اند که رعایت برخی از نکات ساده می تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند.

در ادامه به نقل از «مدیکال اکسپرس» به چند توصیه در این زمینه خواهیم پرداخت.

- غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و الکل مصرف نکنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

- برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

- از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

- پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha