به گزارش ایسنا، بر اساس بیانیهای که کاخ سفید منتشر کرد، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در گفتگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با «تروریستی» خواندن عملیات طوفان الاقصی مدعی شد «از ورود دو کاروان نخست کمکهای بشردوستانه به غزه از زمان حمله هفتم اکتبر حماس و عبور آن از مرز به غزه و توزیع آن در میان فلسطینیهای نیازمند» استقبال میکند.
در این بیانیه کاخ سفید درخصوص این رخداد ادعا شد که بایدن و نتانیاهو «تایید کردند که اکنون جریان ورود این کمکهای حیاتی به غزه ادامه پیدا خواهد کرد.»
به نوشته نشریه پالتیکو روز شنبه دو کاروان نخست کمکهای بشردوستانه اخیرا پس از اینکه طرف صهیونیست اجازه ورود آنها را از سمت مصر به نوار غزه داد، وارد این منطقه شد و به گفته دیوید ساترفیلد، «فرستاده ویژه آمریکا برای امور بشردوستانه خاورمیانه»، یک کاروان دیگر از این کمکها متشکل از ۱۵ کامیون نیز یکشنبه شب به غزه وارد شده است.
به نوشته پالتیکو، در بیانیه کاخ سفید آمده است، بایدن و نتانیاهو در گفتگوی تلفنی خود در روز یکشنبه درباره تلاشها برای «آزاد کردن تمامی گروگانهای به اسارت گرفته شده توسط حماس – از جمله شهروندان آمریکایی – و تامین عبور ایمن برای شهروندان آمریکایی و دیگر غیرنظامیان در غزه که خواستار ترک هستند» بحث کردند.
طبق بیانیه کاخ سفید، بایدن همچنین در این گفتگو اظهار کرد، از دولت رژیم صهیونیستی به خاطر «کمک به آزاد شدن دو گروگان آمریکایی» تشکر میکند.
روز جمعه ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس اعلام کرد، این جنبش حاکم بر نوار غزه دو اسیر آمریکایی خود را «به دلایل بشردوستانه» آزاد کرده است.
حماس روز شنبه نیز اعلام کرده بود، قصد آزاد کردن دو گروگان دیگر را هم دارد اما طرف صهیونیستی بر اساس گزارشها این پیشنهاد را رد کرده است.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان نیز یک گفتگوی تلفنی را با جو بایدن داشته است.
در بیانیه واتیکان نوشته شد: «این گفتگو که حدود ۲۰ دقیقه طول کشید درباره اوضاع درگیریهای جهان و لزوم تعیین مسیر صلح بود.»
جنبش حماس روز هفتم اکتبر (۱۵ مهر) دست به عملیات طوفان الاقصی شامل حمله موشکی گسترده برق آسا علیه رژیم صهیونیستی از نوار غزه زد. رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، رو به محاصره غیرانسانی و حملات تلافیجویانه علیه مناطق نوار غزه که میزبان بیش از دو میلیون نفر است آورده و در این راستا جریان برق، آب، سوخت و غذای این باریکه را قطع کرد.
همچنین طبق این گزارش، رهبران آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس نیز در بیانیهای مشترک که اواخر روز یکشنبه منتشر کردند متعهد به «همکاری مداوم با شرکای منطقهای بر سر عرضه کمک بشردوستانه به غزه، رقم زدن آزادی گروگانهای اسرائیلی و حمایت از تلاش شهروندانشان برای ترک غزه» شدند.
طبق این بیانیه مشترک آنها مدعی «تاکید بر پشتیبانی خود از اسرائیل و حق آن برای دفاع شخصی در برابر تروریسم و خواستار پایبندی به قوانین بشردوستانه بینالمللی از جمله محافظت از غیرنظامیان» شدند.
در ادامه این بیانیه آنها همچنین ادعا کردند «خواستار تداوم هماهنگی دیپلماتیک نزدیک برای جلوگیری از گسترش درگیری، حفظ ثبات در خاورمیانه و کار کردن در جهت صلح پایدار و راه حل سیاسی» هستند.
انتهای پیام
نظرات