• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402080100123
  • خبرنگار : 50455

سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س):

عبد خدا شدن بسیار فراتر از عابد بودن است

عبد خدا شدن بسیار فراتر از عابد بودن است

ایسنا/قم سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س) ضمن تبیین تفاوت‌های عبد و عابد، به معانی عبادت و اطاعت اشاره کرد و یادآور شد: عمل به‌صورت ظاهری عبادت، انسان را عابد می‌کند، حال آن که عبد شدن بسیار فراتر از عابد بودن است؛ شیطان با ۶ هزار سال عبادتش، تنها عابد بود و هیچگاه به درجه عبد الهی نرسید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب الله فرحزاد، شامگاه گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی (ره)، ضمن اشاره به برکات فراوان ذکر جامع و کامل صلوات؛ صلوات را یکی از مسیرهای مهم محبوب خدا شدن دانست.

 به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، وی افزود: امام هادی علیه‌السلام در روایتی می‌فرمایند: "إنَّمَا اتَّخَذَ اللّه عَزَّوَجَلَّ إبراهِیمَ خَلیلاً لِکثرَةِ صَلاتِهِ عَلی مُحَمَّدٍ و أهلِ بَیتِهِ علیهم السلام"؛ صلوات زیاد فرستادن انسان را دوست و محبوب خدا می‌سازد، چرا که حبیب واقعی پیامبر و اهل‌بیت علیهم السلام هستند و هر کسی به ایشان نزدیک شود و دعا و سلام کند، او نیز حبیب خدا خواهد شد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه به سالروز ولادت سرتاسر نور امام حسن عسکری علیه‌السلام اشاره و بیان نورانی امام(ع) در رابطه‌ با راه‌های ایجاد و تقویت ارتباط حقیقی و معنوی انسان با امام‌اش را موردتوجه قرار داد و اظهار کرد: انسان با قلب، روح و جان و محبت و عشق به ولایت، می‌تواند با صاحب‌الزمان(عج) که قطب عالم امکان و واسطه فیض و خیر الهی است، ارتباط برقرار کند.

 فرحزاد در تشبیه اتصال مأموم با امام به اتصال قطره با دریا، با تأکید بر این که اگر قطره به دریا وصل نشود، نابود خواهد شد، اظهار کرد: امام حسن عسکری علیه‌السلام در روایتی بر این نکته تصریح می‌کنند که دل‌های اهل طاعت و اخلاص، مانند پرندگانی که میل به آشیان دارند، مشتاق لقای اهل‌بیت علیهم السلام می‌شود؛ طاعت به گردن انداختن طوع بندگی خدا برای رسیدن به مرتبه عبد الهی است.

 وی ضمن تبیین تفاوت‌های عبد و عابد، به معانی عبادت و اطاعت اشاره کرد و یادآور شد: عمل به‌صورت ظاهری عبادت، انسان را عابد می‌کند، حال آن که عبد شدن بسیار فراتر از عابد بودن است؛ شیطان با ۶ هزار سال عبادتش، تنها عابد بود و هیچگاه به درجه عبد الهی نرسید.

 سخنران محفل معارفی حرم مطهر ضمن اشاره به مصادیقی در رابطه‌ با تفاوت انسان عابد و عبد، تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از ما طاعت الله را مبتنی بر دل پرستی دنبال می‌کنیم و به‌نوعی بنده حال خود هستیم نه بنده خدا و خدا را آن‌گونه که خدا می‌خواهد عبادت نمی‌کنیم.

 فرحزاد با بیان این که عبد، اطاعت از خدا را در تمام زندگی خود ساری و جاری می‌سازد، اظهار کرد: امام باقر علیه‌السلام در روایتی تصریح می‌کنند؛ هر اندازه خشوع بدن از خشوع دل بیشتر گردد، انسان را به وادی نفاق می‌کشاند.

 وی به حدیث نبوی؛ «مَن عمِلَ فی بِدعةٍ خَلاّهُ الشّیطانُ و العِبادةَ، و ألْقی علیهِ الخُشوعَ و البُکاءَ» اشاره کرد و با بیان این که هر کس به بدعتی عمل کند، شیطان او را با عبادت تنها می‌گذارد و حالت خشوع و گریه بر او می‌افکند، تصریح کرد: گریه تنها آب دیده است؛ مهم این است که انسان چه دیده که گریه‌اش گرفته است؛ این که انسان در فرایند عبادت ذات اقدس الهی صرفاً برای مشکلات، کاستی‌ها و مصائب دنیایی‌اش گریه کند، هیچ ارزشی ندارد.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در بخش پایانی سخنان خود، ضمن بیان داستان‌هایی در رابطه‌ با التزام به اخلاص در کارها، به برخی از بدعت‌های شکل‌گرفته در جامعه اشاره کرد و گفت: نباید رضای مردم را بر رضای الهی ترجیح داد؛ اخلاص یعنی تمام کارهای خوب را تنها و تنها برای کسب رضایت الهی دنبال کنیم.

 فرحزاد ضمن تأکید بر اهمیت حمایت از ملت مظلوم فلسطین، تصریح کرد: رژیم غاصب صهیونیستی امنیت این ملت را نه تنها در خانه‌هایشان، بلکه حتی از مساجد، کلیسا و بیمارستان‌ها نیز سلب و بزدلانه آن‌ها را بمباران و زنان و کودکان را نشان می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha