• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402072920925
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

برداشت سالانه ۷۵۰۰ تن انار از باغات آذربایجان شرقی

برداشت سالانه ۷۵۰۰ تن انار از باغات آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: سالانه ۷۵۰۰ تن انار در استان تولید و برداشت می‌شود.

اکبر کرامتی در حاشیه دومین جشنواره انار روستای گوو در بخش کاغذکنان شهرستان میانه، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب، گفت: سطح زیر کشت انار در استان ۶۸۵ هکتار است که از این میزان ۶۳۰ هکتار باغات بارور و ۵۵ هکتار نیز غیر بارور هستند. 

وی با بیان این‌که باغات انار استان عمدتا در سطح شهرستان‌های جلفا، خدا آفرین، میانه و هوراند قرار دارند، ادامه داد: سطح باغات انار شهرستان جلفا ۴۵۸ هکتار است که قریب به ۷۰ درصد از سطح باغات استان را تشکیل می‌دهد و ۸۲ درصد از محصول انار تولیدی آذربایجان شرقی نیز از باغات جلفا برداشت می‌شود. 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان این‌که شهرستان خدا آفرین با ۱۹۴ هکتار و میانه با ۳۳ هکتار سطح زیر کشت، حائز رتبه‌های بعدی در استان هستند افزود: بالغ بر ۰.۶ درصد از سطح باغات انار کشور در آذربایجان شرقی واقع است و عمده ارقام انار استان را ارقام بومی، گلو شاه، ساوه، ترش خونین، ملس و آق شاور تشکیل داده‌اند.

وی، میزان انار تولیدی استان را سالانه بیش از ۷۵۰۰ تن اعلام کرد و افزود: محصول انار به‌ صورت تازه خوری، تهیه کنسانتره و رب انار مصرف می‌شود و متوسط عملکرد استان، ۱۲ تن در هکتار است اما در باغات شاخص تا ۳۵ تن انار در هکتار نیز تولید می‌شود.

کرامتی ادامه داد: انار میوه اختصاصی مناطق نیمه گرمسیری است و گرمای زیاد باعث سوختگی و سرمای زیاد باعث ترکیدگی آن می‌شود و از لطافت پوست و مرغوبیت میوه می‌کاهد.

وی بیان کرد: میوه انار را به ‌محض رسیدن باید چید در غیر این صورت بیشتر میوه‌های درشت در اثر سردی هوا صدمه‌ دیده و می‌ترکند و باید دقت کرد که انار تا حد ممکن در مواقع بارندگی و یا شبنم چیده نشود، زیرا انار آبدیده زودتر ترک‌ خورده و در انبار می‌گندد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، وی اضافه کرد: برای چیدن انار می‌توان یا از قیچی باغبانی استفاده کرد و یا با یک دست نقطه اتصال میوه به شاخه را گرفته و با دست دیگر میوه را عکس جهتی که روی شاخه قرار گرفته است، چرخاند یا میوه را در دست گرفته و به ‌طرف چپ و راست چرخاند تا از شاخه جدا شود و هرگز نباید میوه را با کشیدن از شاخه جدا کرد زیرا در اثر این عمل، اکثر شاخه‌هایی که در سال بعد باید میوه تولید کنند، کنده می‌شوند. بعد از جدا شدن میوه از شاخه باید دم آن‌ها را قطع کرده و به ‌آرامی در جعبه‌های مخصوص قرار داد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha