«محمدحسین سلمانی» مدیر گمرکات یزد به مناسبت ۲۹ مهرماه «روز ملی صادرات» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نامگذاری امروز به عنوان روز ملی صادرات فرصتی برای ترویج فرهنگ صادرات و هم اندیشی برای رشد و توسعه صادرات است.
وی با بیان این که گمرک تسهیلات ویژهای را به صادرکنندگان ارائه میدهد، تسهیل در ورود موقت مواد اولیه صادرکنندگان، امکان استفاده از انبار اختصاصی برای واحدهای تولیدی، استفاده از امکانات حمل یکسره، کاهش بخشنامهها و دستورالعملها و ارزیابی در محل کالاهای صادراتی را بخش کوچکی از این تسهیلات ذکر کرد.
به گفته سلمانی، طی شش ماهه نخست سال جاری یک میلیون و ۵۴۹ هزار تن کالا به ارزش ۲۳۹ میلیون دلار از گمرک و منطقه ویژه اقتصادی یزد به خارج کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از حیث ارزش حدود دو درصد افزایش و از نظر وزن حدود سه درصد کاهش را نشان میدهد.
وی عمدهترین کالاهای صادراتی استان در این مدت را کاشی و سرامیک، اکسیدها و هیدروکسیدهای مولیبدن، هیدروکربن های سبک، نایلون، نایلکس، آهن و پروفیل، شیشه مظروف و ساختمانی ذکر کرد و با بیان این که کالاهای یزد به حدود ۵۰ کشور صادر شده است، اظهار کرد: عراق، امارات متحده عربی، پاکستان، افغانستان،عمان، اندونزی و ترکیه در صدر این کشورها قرار دارند.
مدیر کل گمرکات یزد با بیان این که یزد از حیث وزن کالاهای صادراتی در رتبه ششم و از حیث ارزش در رتبه شانزدهم کشور قرار دارد، گفت: باید توجه داشت که سهم استانها از صادرات به معنی تولید این اقلام صادراتی در همان استانها نیست و این استانها صرفاً مبادی گمرکی کشور هستند.
وی در بخشی از سخنانش یادآور شد: بخش عمده صادرات یزد کاشی و سرامیک است که وزن بالا و ارزش کم صادراتی دارند و این موضوع با توجه به سهم ۷۰ درصدی کاشی و سرامیک در صادرات استان میانگین ارزش صادراتی و در نهایت کل ارزش صادرات استان را کاهش داده است به نحوی که اکنون میانگین ارزش کالاهای صادراتی گمرک یزد پایینتر از متوسط کشوری است.
سلمانی با اشاره به میزان واردات استان طی شش ماهه نخست امسال و قیاس آن با صادرات طی همین مدت، خاطرنشان کرد:در نیمه نخست سال جاری حجم تجارت خارجی استان به بیش از ۳۷۴ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته سه درصد رشد را نشان میدهد.
وی به ۶۵ هزار و ۷۲۳ تن کالای وارداتی به استان با ارزش ۱۳۵ میلیون دلار اشاره و عنوان کرد: با توجه به صادرات استان در این مدت تراز تجاری استان به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار مثبت است.
این مسئول در پایان نیز عمده کالاهای وارداتی استان را نیز شامل مواد اولیه واحدهای تولید، قطعات یدکی و ماشین آلات خط تولید ذکر کرد که عمده مبدا آنان ترکیه، چین، امارت متحده عربی، هنگ کنگ و ایتالیا بوده است.
انتهای پیام
نظرات