• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۲۰:۲۹
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402072619156
  • خبرنگار : 71049

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد

ارتقای تراز فناوری هسته‌ای ایران در سطح جهانی

ارتقای تراز فناوری هسته‌ای ایران در سطح جهانی

آیین اختتامیه اردوی ملی آموزش دانش‌آموز خبرنگاران روز چهارشنبه با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و بیش از ۷۰۰ نفر از دانش‌آموزان سراسر کشور در مجتمع فرهنگی اردویی کشوری شهید باهنر برگزار شد.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، معاون رییس‌ جمهور در ابتدای این مراسم ضمن ابراز انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و غربی‌ها، مردم مظلوم و بی‌گناه غزه به ویژه کودکان و زنان را به خاک و خون کشیده است. این رژیم جنایتکار با بمباران اماکن مسکونی و حتی بیمارستان‌ها، ضمن کشتار مردم مظلوم، سعی می‌کند که جلوه‌های باطل را با قدرت رسانه، حق جلوه دهد. آن‌ها با توسل به قدرت رسانه و ظرفیت‌سازی‌هایی که انجام داده‌اند، سعی می‌کنند فعالیت‌های غیرانسانی‌ و باطل خود را حق جلوه داده و در مقابل حق را باطل نشان دهند.

وی خطاب به دانش‌آموز خبرنگاران حاضر در این مراسم گفت: شما عزیزان در راهی قدم گذاشته‌اید که راه مقابله با ظلمت و سیاهی است. سال‌ها قبل امام خمینی (ره) فرمودند که انقلاب ما انفجار نور بود؛ نوری که ظلمت و سیاهی را از بین برد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در راهی گام برداشته‌اید که راه نور و اعتلای کلمه حق است؛ قدر خود را بدانید و خوشحال باشید که وارد این مسیر شده‌اید تا به عنوان خبرنگار بتوانید روایت‌های صحیح را بیان کرده و کارها را به نحو احسن انجام دهید.

وی با اشاره به تبلیغات دروغین غربی‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: استکبار با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مخالف است. در بحث هسته‌ای نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز شاهد تهمت‌ها، افتراها و دروغ ‌پردازی‌های فراوان مبنی بر تصمیم ایران برای ساخت بمب هسته‌ای بوده‌ایم در حالیکه که ما به دنبال بهره‌گیری از جنبه‌های صلح آمیز فناوری هسته‌ای هستیم.

اسلامی با بیان اینکه آن‌ها با تهمت‌های سیاسی و بلواهای رسانه‌ای به دنبال القای این مساله به جهانیان بوده و هستند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و مقامات بلند پایه کشور بارها اعلام کرده‌اند که به دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیستیم. در این سال‌ها هیچ همکاری در زمینه فناوری هسته‌ای با ما نشده و هرآنچه امروز به عنوان صنعت هسته‌ای کشور می‌شناسیم، نتیجه تلاش و کوشش جوانان غیور و دانشمندان ایرانی است. فناوری هسته‌ای ایران به صورت بومی و درون‌زا توسعه یافته است.

معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: ما با وجود فضای سنگین تخریب و ترور دانشمندان توانسته‌ایم تراز فناوری هسته‌ای ایران را به تراز جهانی برسانیم و این مساله موجب عصبانیت غربی‌ها شده زیرا سیاست‌های آن‌ها شکست خورده است و حتی با وجود تحریم‌های گسترده هم نتوانسته‌اند در پیشرفت‌های صنعت هسته‌ای ایران، خللی ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: آن‌ها تمام تلاش خود را برای موفق نشدن برنامه و صنعت هسته‌ای ایران به‌کار برده‌اند اما با شکست مواجه شده‌اند.

کیفیت قابل توجه رادیوداروهای ایرانی در سطح جهانی

وی در ادامه این مراسم به شرح مواردی از علوم و فناوری هسته‌ای  نظیر شکافت هسته، تولید کیک زرد، سوخت هسته‌ای و کاربردهای مهم فناوری هسته‌ای در زندگی مردم پرداخت و با اشاره به تولید انواع رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با توجه به برخورداری از اوانیوم و غنی‌سازی آن توانسته‌ایم به تولید انواع رادیوداروهای تشخیصی، درمانی و تسکینی دست یابیم.

اسلامی اظهار کرد: تولید رادیودارو بر مبنای دانش و فناوری هسته‌ای است و باید بدانید که کیفیت رادیوداروهای ایرانی آنچنان خوب است که این داروها در رتبه‌های اول تا سوم جهان قرار دارند. تولید رادیوداروها در ایران سبب نجات جان یک میلیون بیمار شده و اکنون این داروها به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود. جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یکی از قطب‌های تولید رادیودارو در جهان شده است.

ارتقای سلامت جامعه با پرتودهی محصولات کشاورزی

وی در ادامه با اشاره به نقش مهم فناوری هسته‌ای و پرتودهی محصولات کشاورزی و مواد غذایی گفت: با استفاده از فناوری هسته‌ای و پرتودهی، باقی‌مانده سموم از محصولات کشاورزی دفع می‌شود و در مقابل مدت زمان انبارمانی و نگهداری آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

معاون‌ رییس‌جمهور تصریح کرد: پرتودهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی در راستای خدمت به اهداف بشردوستانه و سلامت جامعه است و در دولت سیزدهم بسیار جدی به این فناوری نگریسته شده و خدمت بزرگی به سلامت جامعه است.

بی اثر بودن تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران

اسلامی خاطرنشان کرد: غربی‌ها به تعبیر خود اقدام به اعمال تحریم‌های فلج‌کننده کردند و بر مبنای آن، واردات سامانه‌های اندازه‌گیری و ابزار دقیق مورد نیاز صنایعی نظیر نفت و گاز، پتروشیمی، سیمان، فولاد و ... به کشور ممنوع شد که متخصصان و دانشمندان سازمان انرژی اتمی ایران بومی‌سازی این ابزارها را انجام داده و حتی در راه ارتقای تکنولوژی گام برداشتند. اکنون تمام صنایع کشور می‌توانند از سامانه‌های اندازه‌گیری و ابزار دقیق استفاده کنند.

وی تاکید کرد: به معنای واقعی کلمه کارکرد این ابزارها و سامانه‌ها، نسبت به محصولات خارجی کامل‌تر و قابل اعتمادتر است.

جایگاه چشمگیر آب سنگین ایران در عرصه جهانی 

معاون رییس‌جمهور در ادامه این مراسم خطاب به دانش‌آموز خبرنگاران گفت: امروز کیفی‌ترین و خالص‌ترین آب سنگین جهان متعلق به جمهوری اسلامی ایران است؛ این مهم با تلاش‌های دانشمندان کشور محقق شده است. آب سنگین، سهم بسیار مهمی در تکنولوژی‌های روز دنیا و صنایع دیجیتال و غیره دارد؛ اگر آب سنگین در کشور تولید نمی‌شد، نمی‌توانستیم به این جایگاه دست یابیم.

اسلامی تاکید کرد: آب سنگین را می‌توان یکی از حلقه‌های زنجیره توسعه علوم و فنون پیشرفته دانست.

وی با اشاره به نقش مهم آب سنگین در تولید کیت‌های غربالگری نوزادان گفت: این کیت‌ها قادرند ۵۶ نوع بیماری متابولیک رو تشخیص دهند که اتفاق بسیار مهمی در حوزه سلامت محسوب می‌شود. بر اساس ظرفیت ایجاد شده علاوه بر تامین نیاز داخلی، قادر به صادرات این کیت‌ها نیز هستیم.

دستاوردهای فناوری پلاسما در زندگی مردم

رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره فناوری پلاسما توضیح داد: با استفاده از فناوری پلاسما توانسته‌ایم، دستاوردهایی را برای خدمت به مردم انجام دهیم. اکنون از پلاسما برای درمان سرطان‌ و نیز آفت‌زدایی و سم‌زدایی از محصولات کشاورزی  به ویژه محصول پسته استفاده می‌شود.

نقش موثر نیروگاه‌ اتمی بوشهر در حفظ محیط زیست

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به لزوم ممانعت از انتشار آلاینده‌ها و کنترل گازهای گلخانه‌ای گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، همه کشورهای جهان مکلف به ممانعت از انتشار آلاینده‌ها و کنترل گازهای گلخانه‌ای هستند بنابراین در کشور ما نیز این مساله در دستور کار قرار دارد و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ برنامه ریزی و بستر لازم برای توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی فراهم شده است.

اسلامی تصریح کرد: نیروگاه اتمی بوشهر مانع از مصرف ۹۷ میلیون بشکه نفت خام و یا صرفه‌جویی حدود ۸ میلیارد دلاری شده است.

معاون رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: امیدوارم شما دانش‌آموزان بتوانید با هوشمندی، آگاهی و سواد رسانه‌ای خود را به‌صورت روزافزون پرورش دهید و بر دانش خود بیافزایید و همواره در محیط خانواده و اجتماع، ادب را سرلوحه تفکرات و امور خود قرار دهید.
گفتنی است محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در پایان این مراسم به سوالات دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف پاسخ داد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha