محسن بزرگی چهارشنبه، ۲۶ مهرماه در جمع خبرنگاران تبریزی، اظهار کرد: ایثارگران مثل سایر شهروندان با مشکلات روحی دست و پنجه نرم میکنند ولی آنچه وظیفه ما است، معاضدت قضایی است. برابر قانون اساسنامه بنیاد شهید وظیفه داریم تا به ایثارگران و خانواده معظم شاهد در معضلات حقوقی پیش رو مشاوره بدهیم و اگر نیاز به ورود وکلاس دادگستری است، وکیل بگیریم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: دستورالعملهایی از سالیان قبل در این حوزه به عنوان معاضدتهای قضایی ایثارگران وجود داشته که بروز نشده بود و در همین مدت کوتاهی که توفیق حضور داشتیم، با حمایت ویژه دکتر قاضی زاده، رئیس بنیاد شهید کشور این دستورالعمل را پس از ۱۰ سال بروزرسانی کردیم و کمک هزینه حق الوکاله وکلای دادگستری که از سوی بنیاد پرداخت میشود، ۱۳ برابر شد.
وی ادامه داد: اکنون حداکثر به مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای هر پرونده تخصیص مییابد و مکانیسمهایی پیش بینی شده و کمیسیون موارد خاص داریم که اگر موضوع جدی تری وجود دارد که نیاز به حمایت ویژه تر و اختیار کردن وکلای قوی تری است، در این کمیسیون موارد خاص مطرح شود و مجوز پرداختهای بیشتر هم میتوان از این طریق صادر کرد که برای آن سقفی وجود ندارد.
بزرگی گفت: به یک ظرفیت مکانی در دادگستریها نیاز داریم که در این راستا روز گذشته با مسئول دفتر مرکزی حمایت قضایی از بسیج در بنیاد جلسهای داشتیم. این دفاتر طبق قانون حمایت قضایی از بسیج، در دادگستریها تشکیل شده و وجود دارند و قرار شده تا این ظرفیت مکانی در اختیار ما هم قرار گیرد.
وی افزود: برای منابع انسانی آن نیز قرار شده تا از ظرفیت بسیج حقوق دانان به عنوان یک بسیج تخصصی با نگاه ایثارگرانه و مرکز و کانون وکلا استفاده کنیم. اکنون نیز خدمات معاضدت قضایی در برخی شهرستانهایی که فراوانی پروندههای ایثارگران وجود دارد برقرار است.
وی ادامه داد: تفاهم نامه جامعی تهیه کردیم که کمتر از یک ماه پیش به امضای قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید کشور و دکتر مصدق، معاون اول قوه قضاییه رسیده و این تفاهم نامه بلافاصله نیز مورد اشاره ریاست قوه قضاییه قرار گرفت و وی تاکید کرد تا دادگستریهای کشور هر کار که لازم است برای ایثارگران انجام دهند و اعلام آمادگی کرد که اگر رئیس کل دادگستری از وی اختیارات ویژهای بخواهد، اعطا میکند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: با ستاد دیه نیز تفاهم نامه خوبی را برای کمک به آزادی زندانیان ایثارگری که به خاطر محکومیتهای مالی و ارتکاب جرایم غیرعمد گرفتار زندان شدهاند، منعقد کردیم که از طریق مساعدت فی ما بین بنیاد و به خصوص سازمان اقتصادی کوثر که اعلام آمادگی کرده تا مبلغی به میزان ۲۰ میلیارد تومان برای این امر تخصیص دهد، زندانیان جرایم غیرعمد ایثارگر آزاد میشوند.
وی افزود: ستاد دیه نیز تعهد کرده تا پنج برابر مبلغی که ما را میگذاریم را تخصیص دهد تا زندانیان ایثارگری که نخواسته درگیر زندان شدند و خانوادههای آنها نیز متاثر از این وضعیت است، آزاد شوند. کمتر از ۲۰ روز پیش این تفاهم نامه را منعقد کردیم و قرار است تعداد دقیق ایثارگران زندانی را اعلام کنند. اکنون کارهای مقدماتی در حال انجام بوده و بستر خوبی بوده و تعهدات خوبی در این تفاهم نامه دیده شده است.
وی در خصوص ترک فعل برخی دستگاههای خدمات رسان در اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران نیز گفت: قانونی که وضع میشود باید حتما اجرا شود و هر کسی که از آن امتناع کند، هر مسئول و یا هر دستگاهی که باشد مجرم خواهد بود.
بزرگی افزود: مکانیسمهای حقوقی این موضوع جاری و ساری است و مشاوران محترم وزرا و دستگاههای اجرایی در امور ایثارگران فعال هستند و این مسائل را پیگیری میکنند. در نهایت اگر دستگاهی نخواهد به این قانون تکمین کند، مسیرهای قانونی باز است و ایثارگران با حمایت ما و از طریق کمیسیون و یا دیوان عدالت، مدیر و یا دستگاهی را که استنکاف نکند به انفصال محکوم میکنند.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل وضعیت ایثارگران در سال گذشته تسریع یافته و برای درصد بالایی از ایثارگران در قانون بودجه ۱۴۰۱ تبدیل وضعیت انجام گرفته است و درصد بالایی نیز در دست انجام است.
انتهای پیام
نظرات