• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402072618909
  • منبع : ستاد حقوق بشر

غریب آبادی:

در این ۱۲ روز شاهد تمامی جنایات کیفری بین‌المللی هستیم

در این ۱۲ روز شاهد تمامی جنایات کیفری بین‌المللی هستیم

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: طی ۱۲ روزی که از جنگ رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان می‌گذرد، شاهد تمامی جنایات کیفری بین‌المللی مانند جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و و نسل‌کشی هستیم.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، «کاظم غریب‌آبادی»، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در جلسه هم‌اندیشی بررسی حقوقی اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی که در دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از فلسطین برگزار شد، با اشاره به دور جدید حملات رژیم اسرائیل، حمله شب گذشته به بیمارستان غزه را یک جنایت بی‌سابقه دانست و گفت: این دور از حملات رژیم صهیونیستی ترکیبی از جنایات مختلف علیه مردم بی‌دفاع فلسطین و غزه است که در زمره صلاحبت دیوان کیفری بین‌المللی قرار دارد.

غریب‌آبادی افزود: طی ۱۲ روزی که از جنگ رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان می‌گذرد، شاهد تمامی جنایات کیفری بین‌المللی مانند جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و و نسل‌کشی هستیم. مقامات این رژیم نیز در نهایت وقاحت و گستاخی، مواضعی را اتخاذ کردند که در زمره جنایات بین‌المللی قرار می‌گیرند.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به اساسنامه رم، تصریح کرد: تهدید به اینکه کسی نباید در امان بماند، یکی از مختصات جرم نسل‌کشی است. اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، مسئولیت جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی و همچنین سازمان‌های بین‌المللی را بسیار سنگین می‌کند. کشورهای اسلامی باید اقدامات عملی انجام دهند.

وی افزود: الان کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی منتظرند که ببینند آیا کشورهای اسلامی قاطعانه و بطور عملی از مردم فلسطین حمایت می‌کنند یا نظاره‌گر خواهند بود. نقش کشورهای اسلامی در حمایت از مردم فلسطین بسیار کلیدی است.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه در ادامه چند پیشنهاد کلیدی را برای پیگیری های حقوقدانان و وکلا و مطالبات آنان از کشورها و سازمان ها و نهادهای همکار خود در عرصه بین المللی مطرح کرد و گفت: نکته اول؛ برگزاری نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان است، چرا تاکنون که چند روز از این فاجعه می گذرد نشست اضطراری برگزار نشد! نکته دوم؛ ورود شورای امنیت و هم مجمع عمومی سازمان ملل به این قضیه با هدف قطعنامه آتش بس فوری و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه و دسترسی به آب، غذا، سوخت و برق و دارو تجهیزیات پزشکی است. نکته سوم؛ تقاضای تحریم تسلیحاتی رژیم اسرائیل است که باید مطالبه جامعه حقوقی باشد.

غریب آبادی استفاده از ظرفیت دیوان کیفری بین المللی را بسیار مهم دانست و گفت: دولت فلسطین عضو اساسنامه رم است و دیوان صلاحیت رسیدگی به پرونده جنایات رژیم صهیونیستی را دارد. پس دولت فلسطین باید از مردم خود دفاع کند و مستندات جنایات نیز باید جمع‌آوری شوند. گروه‌های فلسطینی و وکلا و حقوقدانان و سازمان‌های مردم نهاد باید مستندسازی کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین گفت: نکته دیگر از جنبه حقوقی، پیگیری در محاکم خارجی است. مقامات رژیم صهیونیستی به برخی کشورها سفر می‌کنند و می توان از طریق محاکم آن کشورها این مقامات را تحت پیگرد قرار داد. وکلا و حقوقدانان باید این کشورها را تحت فشار قرار دهند. یک نکته دیگر که بسیار مهم است شبکه سازی در این قضیه است. باید ظرفیت کانون وکلا، حقوقدانان، مرکز کارشناسان قوه قضائیه، اساتید دانشگاه و سازمان های مردم نهاد فعال شود، چون می توانند در شبکه سازی برای حمایت از مردم فلسطین با حقوقدانان و وکلای سایر کشورها نقش کلیدی ایفا کنند.

وی ظرفیت استفاده از دادگاه های مردمی را نیز یکی دیگر از راه کارها برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha