به گزارش ایسنا، تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران که با ۱۲ کشتیگیر عازم بازیهای آسیایی شده بودند، اینبار نیز همانند دورههای قبل بیشترین مدالآوری را برای کاروان ورزش ایران به همراه داشتند و بار دیگر پرافتخارترین رشته ورزشی ایران در این رقابتها نام گرفتند.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در این رقابتها توسط یونس امامی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع به ۳ مدال طلا رسید و رحمان عموزاد و مجتبی گلیج نیز صاحب ۲ مدال نقره شدند. در این میان از عموزاد نیز انتظاری جز مدال طلا نمیرفت اما این کشتیگیر در ادامه نمایش دور از انتظار خود در رقابتهای قهرمانی جهان، اینبار نیز در فینال بازیهای آسیایی مقابل حریف نه چندان مطرح خود از مغولستان متحمل شکست سنگین ۱۱ بر یک شد.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران نیز در بازیهای آسیایی با کسب ۲ مدال طلای محمدهادی ساروی و امین میرزازاده، ۲ نقره امین کاویانی نژاد و ناصر علیزاده و یک برنز دانیال سهرابی به کار خود در این رقابتها پایان داد.
اما نگاهی به عملکرد کشتی آزاد و فرنگی ایران در ۳ دوره قبل بازیهای آسیایی نشان میدهد، بهترین عملکرد کشتی آزاد ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی بوده است؛ جایی که آزادکاران ایران توسط مسعود اسماعیلپور، میثم مصطفی جوکار، رضا یزدانی و پرویز هادی صاحب ۴ مدال طلا شد و عزتالله اکبری نیز به مدال نقره رسید.
*کشتی آزاد بهتر از سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ و ضعیفتر از ۲۰۱۴
اما تیم ملی کشتی آزاد ایران در این دوره نتایج بهتری از ۲ دوره بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ گرفت. آزادکاران ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ توسط صادق گودرزی، جمال میرزایی و رضا یزدانی صاحب ۳ مدال طلا شد، مهدی تقوی نقره گرفت و فردین معصومی نیز صاحب مدال برنز شد.
در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ نیز حسن یزدانی، علیرضا کریمی و پرویز هادی برای ایران به مدال طلا رسیدند و رضا اطری نیز مدال برنز گرفت. بهترین عملکرد کشتی آزاد ایران در تاریخ بازیهای آسیایی در سالهای ۱۹۷۰ و ۱۹۹۴ بوده است؛ جاییکه در هر دوره آزادکاران ایران صاحب ۶ مدال طلا شدند.
*عملکرد تاریخی کشتی فرنگی در بازیهای آسیایی تهران با ۸ طلا و یک نقره!
اما بهترین عملکرد کشتی فرنگی ایران در تاریخ بازیهای آسیایی مربوط به بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران است؛ جاییکه فرنگیکاران ایران در ۱۰ وزن عملکرد خیرهکنندهای داشتند و صاحب ۸ مدال طلا و یک نقره شدند. رحیم علیآبادی، حسین تورانیان، اکبر یداللهی، محمد دلیریان، هاشم قنبری، جلالکریمی، بهرام مشتاقی و اسکندر فیلابی برای ایران به مدال طلا رسیدند و خسرو نظافت دوست نیز نقره گرفت.
پس از این دوره، بهترین عملکرد تاریخ کشتی فرنگی ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجوی چین بوده است. ایران در این دوره از بازی های آسیایی توسط امید نوروزی، سعید عبدولی، طالب نعمتپور و مرحوم بابک قربانی به ۴ مدال طلا رسید و فرشاد علیزاده نیز صاحب مدال برنز شد.
شاگردان حسن رنگرز امسال با کسب ۲ مدال طلا، ۲ نقره و یک برنز نتایج بهتری را نسبت به بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ کسب کردند. کشتی فرنگی ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ توسط حبیبالله اخلاقی و مهدی علیاری صاحب ۲ مدال طلا شد و بیابانگرد، عبدولی، بویری، کریمفر و باباجانزاده هم صاحب ۵ مدال برنز شدند.
در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ نیز محمدعلی گرایی و حسین نوری طلا گرفتند و مهرداد مردانی و محمدرضا گرایی نیز صاحب مدال برنز شدند.
انتهای پیام
نظرات