سینما هنر هفتم است، آن را هنر قرن بیستم هم میگویند؛ هنری که حدود ۱۳۰ سال قبل آغاز شد و کمکم ارتقا یافت و با بهرهگیری از دیگر هنرها، اوج گرفت تا جایی که امروز نامش با صنعت گره خورده و بیشتر از آن که فرهنگساز باشد، پولساز شده است.
البته سینما و صنعتش امروز در دنیا جزئی از سیاست برخی کشورها نیز شده تا از طریق آن تفکر خود را بر دنیا غالب و حاکم کنند، چرا که سینما به عنوان یک فعالیت جمعی میتواند تاثیر بسزایی در رشد فرهنگی و اجتماعی جوامع داشته باشد.
اهمیت توسعه سالنهای سینمایی به ویژه در شهرهای کوچک و حتی روستاها با توجه به اهمیت آن در رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حداقل لازمه عدالت فرهنگی در کشورمان است، ولی با این حال هنوز هم بسیاری از مناطق کشورمان به دلیل موانع اقتصادی و زیرساختی فاقد چنین امکانی هستند.
خوشبختانه در شهرستان معدنی بافق به اهتمام شرکت سنگ آهن مرکزی شاهد فعالیت یک سینما با عنوان «سینما قدس» در آهنشهر هستیم که این روزها برای پخش فیلمهای بهروز و به سلیقه تماشاگران، پررنگتر از گذشته فعالیت میکند و در همین اواخر نیز تغییرات بسیاری در بهبود فضای درونی و بیرونی آن برای رضایت و رفاه تماشاگران اتفاق افتاده است؛ البته لازم به ذکر است که مطابق با استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر باید یک سالن سینما ایجاد شود اما بافق با جمعیتی افزون بر ۵۰ هزار نفر تنها یک سینما آن هم با حمایت یک مجموعه معدنی دارد.
«محمود تقی زاده» مدیر تنها سینمای بافق در گفتوگو با خبرنگار ایسنا میگوید: سینما در بافق روند تحولی خود را در پیش دارد و با توجه به این که در چند سال اخیر، روزنههایی از امید برای آشتی مردم با سینما ایجاد شده، امیدواریم هنرمندان و هنردوستان به عصر طلایی خود برسند.
وی با بیان این که سینما قدس آهنشهر در بافق از قدیمیترین سینماهای استان یزد است، عنوان میکند: سالهاست که با هدف تحقق عدالت فرهنگی، فیلمهای سینمایی پرفروش و بهروز کشور در این سینما نیز اکران میشود اما مشکل اساسی، کمبود مخاطب است.
تقی زاده به طرحهای تشویقی سینما برای جلب مخاطبان و علاقمندان نیز اشاره و بیان میکند: بلیط سینما برای دانشآموزان به همراه اولیای مدارس، نیم بهاست و تماشای فیلمها برای کودکان بیبضاعت و مددجویان کمیته امداد و مجمع خیرین رایگان است و خوشبختانه مدارس از اکران فیلمهای کودکان در سانس صبح استقبال خوبی دارند.
وی از تلاش برای بهبود سیستمهای دیجیتال این سینما به تجهیزات پیشرفته و به روزتر همانند بسیاری از سینماهای کشور خبر میدهد و عنوان میکند: در راستای توسعه فضاهای جانبی سینما نیز اقداماتی صورت گرفته و به زودی شاهد بهرهبرداری بوفه، کافیشاپ و سالن انتظار مسقف سینما خواهیم بود.
مدیر سینما قدس اظهار میکند: طبق آمارها، فیلمهای ویژه کودکان و فیل های طنز و کمدی بیشترین مخاطب را در شهرستان بافق دارند.
تقی زاده معتقد است که هرچند وجود یک سینما در مرکز شهر موجب استقبال بیشتر مخاطبان است ولی ساخت سینما از سوی بخش خصوصی به تنهایی دشوار است و دولتمردان باید برای کمک برای ایجاد این زیرساخت فرهنگی به میدان بیایند و با کمکهای مالی در جهت ساخت سالنهای سینمایی مناسب در شهرهای کوچک گام بردارند.
وی با بیان این که سینماداری در کشورمان اصلاً اقتصادی نیست و بازگشت سرمایه چندانی ندارد، میگوید: نیمی از بهای بلیطهایی که به فروش میرسد سهم صاحب فیلم و نیم دیگر سهم سینمادار است که از محل آن باید عوارض و هزینهها و حقوق کارکنان پرداخت شود، لذا سرمایهگذاری برای ساخت سینما حداقل در شهرای کوچکی مانند بافق بدون حمایت دولت به هیچ وجه صرفه اقتصادی ندارد.
تقی زاده در پایان نیز خاطرنشان میکند: سینماهای بخش خصوصی در شهرهای کوچک نیازمند حمایت دستگاههای متولی اعم از فرمانداری، شهرداری و فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند چرا که سینما قدس بافق نیز اگر حمایت سنگ اهن مرکزی نبود، تاکنون تعطیل شده بود.
انتهای پیام
نظرات