به گزارش ایسنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی در سیزدهمین همایش ملی نخبگان طی سخنانی تاکید کرد: یکی از اساسیترین موضوعاتی که رئیس جمهوری همواره از من پیگیری میکنند، امور مربوط به نخبگان است، چرا که نخبگان، پیشران موتور پیشرفت کشور هستند.
وی افزود: طی دو سال گذشته سعی کردیم که برنامههای تحولی متعددی را اجرا کنیم که برنامه «با استادت ببین!» یکی از آنها بود. در قالب این برنامه، دانشجویان به منظور آشنایی با توان و پیشرفتهای داخلی، همراه با اساتید خود از شرکتهای دانشبنیان، صنایع و دستاوردهای متخصصان داخلی بازدید میکنند. طرح توسعه هستههای مساله محور احمدی روشن نیز از برنامههای دیگری است که در آن، حل مسائل احصا شده در دستور کار اساتید و دانشجویان قرار میگیرد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان تلاش بسیاری شده که در راستای عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، زمینه و بستر افزایش اثرگذاری نخبگان در کشور فراهم شود، گفت: زمینههای اثرگذاری مختلفی برای نخبگان وجود دارد که طرح جذب استعدادهای برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی از جمله آنهاست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در عین حال با ابراز تأسف از این که بنیاد در طول سالهای گذشته به یک نهاد صنفی تبدیل شده که از قشری حمایت میکند، گفت: نخستین اشتباه این است که نخبگان را از مردم عادی جدا کنیم. بنیاد نخبگان باید به نهادی سیاستگذار در عرصه نخبگان بدل شود، چرا که در کشور نهادهای حمایتگر صرف دیگری وجود دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ادامه افزود: بهترین روش برای شناسایی نخبگان، شناسایی ایشان توسط خود مردم است، چراکه شناسایی نخبگان به صورت خوداظهاری کامل نیست. این که صرفا به مؤلفهای مثل کنکور نیز توجه کنیم، مناسب نیست، ما بر اساس آمار حداقل ۷۰۰ هزار نخبه در ایران داریم که تنها ۶۰ هزار نفر از آنها شناسایی شدهاند.
دهقانی فیروزآبادی در پایان گفت: امیدوارم با رونمایی از طرح «دانای ایران» عرصه جدیدی فراهم شود تا زمینه اثرگذاری نخبگان در سطوح مختلف افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات