آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی ۲۴ مهر در همایش نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی اظهار کرد: توجه به نان یکی از واجب ترین و ضروری ترین مسائل است.
وی افزود: در ۲۰۰ سال اخیر شهرها صنعتی شده اند و کشاورزی، خودمعیشتی نیست. بخش عظیمی از جمعیت در شهرها متمرکز شده و به دنبال کشاورزی نیستند و در واقع بیشتر افراد، مصرف کننده شده اند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در خصوص آلودگی هوای اراک تصریح کرد: شهرنشینی از آثار صنعت و تمدن جدید بوده و سبب آلودگی شهرها شده است، صنایع آلوده کننده در مسیر باد قرار دارند در حالی که مکان یابی صنعت باید برمبنای تخصص و به صورت مناسب انجام شود. باید تدابیری اندیشیده شود که از انتقال آلودگی به شهرها جلوگیری شود .
دری نجف آبادی با بیان اینکه سالانه ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن گندم در کشور نیاز است، ادامه داد: سال گذشته دولت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان و به عبارتی ماهانه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه گندم پرداخت کرده است.
وی اضافه کرد: سبوس گیری گندم کار اشتباهی است چراکه سبب از بین رفتن مواد مغذی آرد می شود و ضایعات آرد و نان را بالا می برد و سبب می شود نان از کیفیت لازم برخوردار نباشد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: ۱۲ تا ۱۸ درصد آرد، باید سبوس باشد اما کارخانه سبوس گیری کرده و آن را در اختیار دامدار قرار می دهد، از طرفی، عدم تخمیر نان سبب می شود ۳۰ تا ۷۰ درصد نان غیرقابل استفاده شده و سرمایه ملی به باد برود.
دری نجف آبادی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی ۹۰ میلیارد مترمکعب آب مصرف می شود اما در نهایت گندم تولیدی بی کیفیت است و ۳۰ درصد نان تولیدی به ضایعات تبدیل می شود.
وی افزود: نباید گندم تولیدی یا وارداتی که زحمات و هزینه زیادی برای تامین آن صرف می شود به خوراک دام تبدیل شود. لازم است در حوزه مدیریت نانوایی ها تدابیر لازم اندیشیده شود و حرفه و مشاغلی که با سلامتی مردم در ارتباط است مورد توجه بیشتری قرار گیرد. نان بی کیفیت امنیت غذایی و بهداشت و سلامت مردم را تهدید میکند .
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: مصرف مردم در ایران حدود ۱۷۰ کیلوگرم در سال است این در حالیست که در دنیا این رقم ۸۵ کیلوگرم است، مصرف نان در ایران بیش از یک و نیم برابر مصرف جهان است.
انتهای پیام
نظرات