• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402072416669
  • خبرنگار : 50204

یک مسئول عنوان کرد

مصرف سرانه نان در ایران ۱۱۷ کیلوگرم در سال/ راه‌اندازی کارخانه آرد کامل در تمام استان‌ها

مصرف سرانه نان در ایران ۱۱۷ کیلوگرم در سال/ راه‌اندازی کارخانه آرد کامل در تمام استان‌ها

ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بر اساس نتایج آخرین طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور، مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال است.

احمد اسماعیل زاده ۲۴ مهر در همایش احیای نان کامل در استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اراک در نهضت احیای نان کامل پیشگام و پیشرو است، اظهار کرد: در راستای افزایش بهبود کیفیت نان تلاش های زیادی از ۲۰ سال پیش انجام شده اما کیفیت نان، هنوز جای کار زیادی دارد.

وی افزود: اوایل امسال، در اردیبهشت ماه، سند دانش بنیان امنیت غذایی تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد که این مهم نشان می دهد برای سیاست گذاران، موضوع تغذیه و امنیت غذایی اهمیت زیادی دارد، همه در راستای طی شدن گام هایی برای دسترسی به امنیت غذایی کافی در کشور باید قدم به قدم پیش بروند تا به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، چاقی و فشارخون بالا و چربی را عوامل مهم در مرگ انسان برشمرد و ادامه داد: اگر در کشور مصرف غلات و نان به سمت استفاده از غلات کامل پیش برود تا حدود زیادی می توان در پیشگیری از این بیماری ها موثر بود.

اسماعیل زاده بیان کرد: بالغ بر ۲۹ هزار مرگ زودرس به دلیل بیماری های قلبی و عروقی و دیابت و سرطان ها رخ می دهد که مربوط به مصرف کم غلات در ایران است.

وی تاکید کرد: بر اساس نتایج آخرین طرح جامع الگوی مصرف موادغذایی خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور در  ایران، مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال است. متوسط سرانه نان در جهان ۶۵ کیلوگرم است و مصرف سالانه نان در ایران ۳۷ درصد از متوسط مصرف سالانه کشورهای خاورمیانه بیشتر است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز، ۴۵ درصد پروتئین، ۸۰ درصد آهن و ۳۰ درصد کلسیم مورد نیاز مردم از طریق نان تامین می شود.

اسماعیل زاده افزود: بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم و آرد مصرفی، شیوه تخمیر آرد و استفاده غیرمجاز مانند جوش شیرین و بلانکیت در تهیه نان، نوع حرارت مورد استفاده برای پخت نان، میزان ضایعات و دور ریز نان و غنی سازی آرد و نان از جمله چالش های نان محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: نظر به اهمیت موضوع نان و پیچیدگی مسائل مربوط به زنجیره گندم، آرد و نان، موضوع ارتقاء کیفیت نان از اواخر سال ۱۳۹۲ در دستور کار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار گرفت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: ایجاد یک تا سه کارخانه آرد کامل در همه استان ها تا پایان سال جاری، ارزیابی مدیریتی و علمی آثار مصرف نان کامل بر سلامت مصرف کنندگان توسط دفتر بهبود تغذیه، برنامه آموزش همگانی در خصوص نقش نان کامل در سلامت، تشکیل کمیته فنی "نان کامل و غذای سالم در سفره مردم" در سطح دانشگاه، بازنگری برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک توسط دفتر بهبود تغذیه و... در دستور کار قرار دارد.

علیرضا امانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز اظهار کرد: قبول داریم سیستم بهداشتی و اقتصادی در کشور نقاط ضعفی دارد اما از نقاط مثبتی که در دولت سیزدهم ایجاد شده نباید چشم پوشی کرد چرا که اقدامات خوبی در این دو سال انجام شده است.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم آمده است تا طرح های نیمه کاره قبل را جمع کند و یکی از این اقدامات نیمه کاره، همین نان کامل است که در این دولت به همت استاندار مرکزی و دیگر مسئولین مربوطه انجام شد.

امانی بیان کرد: تحقق امنیت غذایی کار بزرگی است که شروع شده و امیدواریم همه تلاش کنند این نهضت به خوبی ادامه پیدا کند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز استان مرکزی را یکی از استان های پیشگام در حوزه پروژه نان کامل برشمرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش ها آگاهی رسانی به عموم مردم و کسب تجربه برای بهتر شدن کیفیت نان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه ممکن است در ادامه فرآیند نهضت احیای نان کامل، برخی سودجویان تلاش کنند که این نهضت از مسیر خود خارج شود، گفت: دستگاه های ذیربط باید مراقبت کنند که دست افرادی که قصد سودجویی در مسیر نهضت احیای نان کامل دارند بریده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha