• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072416545
  • خبرنگار : 50405

یک نماینده سابق مجلس:

شاید حداکثر ۱۵ درصد نمایندگان فعلی شانس انتخاب مجدد داشته باشند

شاید حداکثر ۱۵ درصد نمایندگان فعلی شانس انتخاب مجدد داشته باشند

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس مدعی شد که به دلیل شرایط سخت اقتصادی و عدم پایبندی مجلس به وعده‌های خود، شرایط به نفع نمایندگان فعلی نیست، گفت: شاید حداکثر ۱۵ درصد نمایندگان شانس انتخاب مجدد داشته باشند.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مهمترین راهکارها برای ترغیب مردم به حضور در انتخابات، اظهار کرد: در طی یک دهه اخیر، چه در دوران حضور اصلاح‌طلبان و چه در دوران حضور اصولگراها در دولت و مجلس، رضایت مردم خصوصا در حوزه‌های معیشتی و اقتصادی به میزان قابل قبولی تامین نگشته است. امروز بر اساس آمارهای رسمی دولت، نرخ تورم در حدود ۵۰ درصد است و کسری بودجه، ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی، افزایش نقدینگی، افزایش نرخ طلا و ارز مسائلی از این دست باعث ایجاد مشکلات زیادی برای مردم و کشور شده است.

وی با اشاره به کاهش اعتماد عمومی، افزود: اکنون نمایندگان مجلس حرف قانع‌کننده‌ای برای مردم ندارند و نمی‌توانند از کارنامه خود دفاع کنند و حداقل چند قانون مصوب در مجلس یازدهم را نام ببرند که به میزان قابل توجهی باعث بهبود سطح زندگی مردم شده باشد. در چنین شرایطی عدم اقبال مردم نسبت به نمایندگان خود در مجلس کاملا طبیعی است.

این فعال سیاسی با بیان اینکه اکنون شرایط به نفع نمایندگان فعلی مجلس نیست، عنوان کرد: شاید حداکثر ۱۵ درصد نمایندگان شانس انتخاب مجدد داشته باشند. اکنون در بسیاری از کلانشهرها نمایندگان به دنبال این هستند که با حضور در لیست‌های انتخاباتی که مورد حمایت‌ برخی افراد و نهادها هستند، مجددا وارد مجلس شوند، زیرا از خودشان کارنامه‌ای قابل دفاع ندارند.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه اکنون کمتر از ۵ ماه تا زمان انتخابات باقی مانده است، عنوان کرد: مردم در صورتی نسبت به حضور در انتخابات ترغیب می‌شوند که در این مدت از سمت دولت و مجلس حداقل چند اقدام اساسی مورد انتظار مردم انجام شود. به عنوان مثال اگر حداقل بخشی از منابع ارزی آزادشده کشور صرف معیشت مردم و تامین کالاهای اساسی شود، ممکن است مردم نسبت به حضور در انتخابات ترغیب شوند. اگر مردم حس کنند که سفره‌شان رنگین‌تر شده است، امید بیشتری برای شرکت در انتخابات پیدا می‌کنند.

آرین‌منش ادامه داد: همچنین ارتقای سطح بهداشت مردم و افزایش حقوق کارکنان نیز از دیگر مواردی است که باید در این ۵ ماه باقی مانده در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد. افزایش ۲۰ درصدی حقوق با تورمی که در مورد برخی کالاها به ۱۰۰ درصد هم می‌رسد، همخوانی ندارد. همسان‌سازی حقوق بازشستگان نیز از دیگر اقدامات اثربخشی است که باید در این مدت انجام شود تا مردم با مشاهده روزنه‌هایی از امید، نسبت به حضور در انتخابات ترغیب شوند.

وی اضافه کرد: به علاوه در چنین شرایطی اگر چهره‌های مورد اعتماد مردم که در زمان مسئولیت‌شان توانسته‌اند کارنامه‌ قابل قبولی از خود به جای بگذارند، وارد میدان شوند و از آبرو و اعتبار خود هزینه و با حمایت از لیست‌های انتخاباتی، مردم را تشویق به حضور در انتخابات کنند، در گرم شدن تنور انتخابات تاثیرگذار خواهد بود. ممکن است حتی شخصی در یک شهر و استان خاصی مورد وثوق مردم باشد، همین اشخاص اگر خود در انتخابات ثبت نام کنند یا به حمایت از نامزدهای شایسته بپردازند، می‌توانند بخشی از مردم را نسبت به حضور در انتخابات ترغیب کنند.

این نماینده سابق مجلس با تاکید بر اهمیت عملکرد شورای نگهبان در ایجاد انگیزه در مردم برای حضور در انتخابات، بیان کرد: اگر شورای نگهبان با دید بازتری اقدام به بررسی صلاحیت داوطلبین کند تا تمام سلایق نامزدی در عرصه انتخابات داشته باشند، طبیعتا حضور مردم در پای صندوق‌های رای افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha