به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل امروز در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه تهران خطاب به آنها گفت: شما امروز نتیجه زحمات و تلاشهای سالیان طولانی تحصیل را دریافت کردید. دانشجوی دانشگاه تهران بودن نماد افتخار است. شما با تلاش هایی که انجام دادید از خداوند کم دریافت نخواهید کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: به یُمن پیروزی انقلاب اسلامی در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ دانشمند جزو یک درصد برتر بین المللی، بیش از ۲۰۰۰ دانشمند ایرانی جزو ۲ درصد برتر بین المللی و بیش از ۳۰ درصد تولید علمی ایران با مشارکت بین المللی از ایران هستند و جمهوری اسلامی ایران مرجعیت علمی دارد.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه تجربه را باید ارزان خرید خطاب به نودانشجویان افزود: این نکته را آویزه گوش خود کنید بهترین راه کسب تجربه ارزان، مطالعه کتاب، مقالات، مشاهده فیلم است. ما نباید برای یک موضوع چند بار هزینه کنیم. ضمن اینکه ارزش علم به دلیل نمایه و نمایانی آن است. چرا دانشمندان نتیجه پژوهش خود را تدوین و منتشر میکنند، به دلیل اینکه دایره و محیط انتشار نظریات و یافتههای آنها هرچه بیشتر باشد، ارزش آن بیشتر است، دانشمند با انتشار نتایج تحقیقات خود میخواهد به جامعه بشریت اعلام کند که من این موضوع و مساله را حل کردهام.
وی ادامه داد: علم نور است، شما دانشجویان دانشگاه تهران بدانید که شخصیتی فراملی دارید. دانشمندان در مرزهای جغرافیایی محدود نمیشوند، ذهن و استعداد شما فراتر از جغرافیای ایران است باید تلاش کنید به درجاتی از علم برسید که دانش شما در سراسر جهان پخش شود. امروز دنیا به دنبال جنگ و صلح گران نیست امروز دنیا به دنبال جنگ و صلح ارزان است.
به گفته وی، امروز از طریق گسترش مرزهای دانش فناوری تکنولوژی و نوآوری کشورگشایی می کنند. کشورگشایی از طریق علم و دانش روا است و نودانشجویان وظیفه سنگینی بر دوش دارند، ما هم وظیفه سنگینی بر دوش داریم و باید نسلهای عالمتر ، عاقلتر و با ایمانتر تحویل جامعه دهیم.
وزیر علوم اظهار کرد: استادی که دانشجوی وی از خود او باسوادتر، دیندارتر و داناتر نباشد وظیفه خود را خوب عمل نکرده است. شما دانشجویان باید قدر این دانشگاه را بدانند چراکه جای پای بزرگان قدم گذاشتهاید.
وزیر علوم خطاب به نو دانشجویان خاطر نشان کرد: از خداوند بخواهید که به شما توفیق دهد مرزهای دانش را بگشایید و برای کشور افتخار بیافرینید. به نو دانشجویان توصیه میکنم در ترم اول و دوم بر مطالعه و درسهای دانشگاهی متمرکز شوند چرا که دروس پایه سخت و تخصصی است و از طرفی هم زیست بوم علمی دانشگاه با دوران دبیرستان متفاوت است.
زلفی گل با بیان اینکه فرهنگ دانشگاهی با فرهنگ عمومی متفاوت است، گفت: در فرهنگ دانشگاهی پرسشگری، تلاشگری و مطالعه بیشتر و عمیقتر یک ارزش است. بنابراین به یک کتاب اکتفا نکنید و در کنار آن چند کتاب دیگر را مطالعه کنید. در نیم سال اول و دوم سعی کنید وارد فعالیتهای فوق برنامه نشوید تا معدلتان خراب نشود. سال اول و دوم حجم درسها متفاوت است اما برای سالهای بعد حتماً در فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه ازجمله عضویت و فعالیت در کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، تشکلهای اسلامی ، هیات های مذهبی شرکت کنید.
انتهای پیام
نظرات