رضا کیانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که اقشار مختلف جامعه به سمت فال حافظ میروند، گفت: تفکر حافظ با سستی، انزواطلبی، بیتفاوتی و سطحینگری در تضاد است و ارتباط با جانمایه دیوان حافظ بر عمق نگاهها به جامعه و مسؤولیتهای اجتماعی انسان میافزاید.
وی عنوان کرد: جهان امروز و فردا برای رهایی از عقلانیت ابزاری، خرافات، انجماد فکری و اباحهگری نیاز به اشاعه جوهر ارزشمند تفکر خدامحور، روشنگر و آزاده حافظ دارد.
این نویسنده گفت: شعر حافظ را مبین مفاهیم والایی چون عشق آغشته به معرفت، آزادگی، وارستگی انسان و در عین حال هشدار به انسانها میدانم و البته که بارقههای امید را نیز در وجود انسان زنده میکند.
کیانی با این بیان که دیوان حافظ دارای ساختار قصهگویی و شخصیتپردازی نیست، افزود: اما در وادی هنرهای نمایشی و سینمایی میتوان آثاری خلق کرد که روح اندیشه متعالی حافظ در آنها دمیده شود.
وی بیان کرد: برای ارج نهادن به این مهم باید محتوا و جلوهها را در کنار نمادها و مفاهیم دیوان حافظ دقیق شناخت و سپس به گونهای خلاق در تولید اثر بازتاب داد.
این نویسنده اظهار کرد: شعر حافظ حس مبارزه با رذیلتهایی چون دروغ، تزویر، ریاکاری، دنیاپرستی، ظلم، هم چنین شوق وصال به حق و جایگاه حقیقی و الهی (انسانیت) را در وجود انسان تقویت میکند.
کیانی معتقد است: آموزهها در شعر حافظ منحصر به مرز خاص جغرافیایی و برهه زمانی مشخص نیست، بلکه آنها را انسانشمول و جهانشمول باید دانست.
وی خاطرنشان کرد: برای درک شعر حافظ لازم است با مقتضیات دوران زندگی او، شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بعد از حمله مغول به ایران آشنا شویم.
انتهای پیام
نظرات