• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072214917
  • خبرنگار : 50105

گردشگران چینی کجا هستند؟

گردشگران چینی کجا هستند؟

ایسنا/خراسان رضوی تعطیلات طلایی در چین معمولاً دوره اوج سفر و گردشگری و درآمد حاصل از آن است اما حتی با برداشته‌ شدن محدودیت‌های سفر پس از همه‌گیری، تعداد مسافران چینی که به خارج از کشور می‌روند با آنچه قبلا بود فاصله زیادی دارد پس گردشگران چینی کجا هستند؟

تعداد مسافران در اولین تعطیلات هفته طلایی از زمانی که چین محدودیت‌های کووید-۱۹ را کاهش داده، به‌طور تصاعدی افزایش یافته است. راه آهن چین پیش‌بینی کرد که انتظار می‌رود در تعطیلات هفته طلایی به ۱۹۰ میلیون نفر در سراسر کشور خدمات‌رسانی کند، در حالی که اداره هواپیمایی کشوری چین پیش‌بینی کرده است که حدود ۲۱ میلیون گردشگر در تعطیلات به خارج از کشور سفر کنند.

بر اساس آمار تهیه شده توسط وزارت فرهنگ و گردشگری چین در سه روز اول هفته طلایی، پذیرای ۳۹۵ میلیون مسافر داخلی بود که ۷۵.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و به ۳۴۲.۲۴ میلیارد نفر رسیده است. داده‌های وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که در همین دوره، تعداد مشتریان در مناطق تجاری بزرگ در ۳۶ شهر بزرگ و متوسط چین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۲.۱ درصد افزایش یافته است.

داده‌های هیأت‌های گردشگری در سراسر چین نشان داد که نقاط گردشگری محبوب در هفته طلایی شامل مناطقی مانند پکن، شانگهای، چنگدو و هانگژو است که در حال حاضر میزبان بازی‌های آسیایی است با این حال، آژانس‌های مسافرتی در سنگاپور خاطرنشان کردند که بیشتر گردشگران چینی که در دوره هفته طلایی به سنگاپور می‌آیند، مسافران انفرادی هستند و تورهای گروهی در مقایسه با روزهای قبل از همه‌گیری ۸۰ درصد کاهش یافته است. این مورد تا حدودی به دلیل افزایش ارزش دلار سنگاپور است که به معنای هزینه‌های بالاتر سفر محسوب می‌شود همچنین تا حدودی به دلیل اخبار منفی در مورد جنوب شرق آسیا در سال جاری است.

گردشگران چینی کجا هستند؟

هنگ کنگ، در کنار سرزمین اصلی چین، نیز از سفر هفته طلایی بهره چندانی نبرده است. داده‌های اداره مهاجرت نشان می‌دهد که در دو روز اول تعطیلات، تنها ۲۸۰ هزار بازدیدکننده از سرزمین اصلی چین وارد هنگ‌کنگ شده‌اند. خبرگزاری هنگ‌کنگ چین گزارش کرد که این به عواملی ازجمله کاهش ارزش رنمینبی مربوط می‌شود، به این معنی که هزینه آن در سرزمین اصلی چین نسبت به هنگ‌کنگ ارزان‌تر خواهد بود.

چین، بزرگترین بازار گردشگری جهان قبل از همه‌گیری بود و مجموع هزینه‌های گردشگری بین‌المللی در سال ۲۰۱۹ به ۲۵۵ میلیارد دلار رسید، به همین دلیل است که بخش‌های گردشگری کشورهای مختلف بر جایی متمرکز شده‌اند که گردشگران چینی می‌روند اما بر اساس عملکرد اولین تعطیلات هفته طلایی پس از همه‌گیری، همه گیری ۳ساله نه تنها انتخاب سفر گردشگران چینی بلکه عادات مصرف آنها را نیز تغییر داده است.

تایلند، جایی که قیمت‌ها نسبتاً ارزان‌تر است، در اواخر سپتامبر اعلام کرد که به گردشگران چینی به مدت ۵ ماه بدون ویزا اجازه ورود می‌دهد، اما در پی تیراندازی هفته گذشته و کشته شدن یک گردشگر چینی بسیاری از چینی‌ها سفرهای خود را به تایلند لغو یا کوتاه کرده‌اند.

در حالی که گردشگران چینی به‌طور فزاینده‌ای در داخل مرزها می‌مانند و کمتر هزینه می‌کنند، در بحبوحه خطرات فزاینده این کشور در بخش املاک، کند شدن رشد سرمایه‌گذاری، تقاضای صادراتی ضعیف و افزایش بدهی‌های دولت محلی، بازگشت قوی‌تر از حد انتظار در بخش گردشگری همچنان یکی از موارد مهم است.

گردشگران چینی کجا هستند؟

آمارهای سازمان ملی گردشگری ژاپن نشان می‌دهد که در ۳ماهه اول سال، گردشگران چینی بیشترین هزینه را برای تنقلات و سایر اقلام غذایی صرف کردند، در حالی که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹، ۴۷.۲ درصد کمتر برای لوازم آرایشی و عطر هزینه کرده‌اند.

شورای جهانی سفر و گردشگری تخمین می‌زند که انتظار نمی‌رود سفرهای برون مرزی چین تا پایان سال آینده به سطح قبل از همه‌گیری بازگردد زیرا درخواست‌های سنگین روادید و پروازهای برون مرزی گران قیمت است. با وجود این، چشم‌انداز بلندمدت این بازار بزرگ امیدوارکننده است با این حال، اگر خطرات ژئوپلیتیکی بیشتر تشدید شود و روابط چین با کشورهای همسایه پرتنش باقی بماند، سفرهای خارجی برای گردشگران چینی دشوارتر خواهد بود؛ توانایی دولت و کارشناسان صنعت برای حفظ شتاب بهبود تقاضای داخلی و شناسایی فرصت‌ها در این مسیر مورد آزمایش قرار گرفته است.

چین قبل از همه‌گیری، منبع اصلی گردشگران استرالیا بود اما تعداد گردشگران پس از بازگشایی مرزها توسط پکن کاهش یافته است.

اگرچه سال ۲۰۲۳ آنطور که بسیاری از صنعت سفر انتظار داشتند تحقق نیافته است، اما تعداد مسافران تفریحی چینی که می‌گویند می‌خواهند به خارج از کشور سفر کنند از سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. داده‌ها نشان می‌دهد که علاقه به سفرهای کاری تقریباً سه برابر شده است، در حالی که برنامه‌های سفر به خارج از کشور برای تحصیل، دیدن خانواده و گردشگری پزشکی نیز در حال افزایش است.

منابع

businesstimes.com.sg

cnbc.com

reuters.com

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha