به گزارش ایسنا، پس از روی کار آمدن هادی ساعی به عنوان رییس فدراسیون تکواندو و بر خلاف انتظار، تکواندوی ایران نه تنها در مسیر پیشرفت قرار نگرفت، بلکه نتایج هر بار بدتر از قبل شد تا جایی که پس از کسب نتایج دور از انتظار در ۲ دوره مسابقات جهانی در مکزیک و باکو و قهرمانی آسیا در کره جنوبی، اینبار یک ناکامی تاریخی در بازی های آسیایی رقم خورد و تکواندوی ایران برای نخستین بار در تاریخ از رسیدن به مدال طلا بازماند!
تکواندوی ایران سال گذشته و در مسابقات جهانی مکزیک با سه مدال برنز رضا کلهر در ۶۸-، مهران برخورداری در ۸۰- و سجاد مردانی در وزن ۸۷+ کیلوگرم و حذف ۱۰ نماینده دیگر ایران به کار خود پایان داد.در بخش زنان نیز شاگردان مینو مداح بدون کسب حتی یک مدال به کار خود پایان دادند. مهلا مومن زاده، غزل سلطانی، ناهید کیانی، نرگس میرنواللهی، زینب اسماعیلی و اکرم خدابنده،نمایندگان تیم بانوان ایران در این رقابت ها بودند که بدون کسب مدال از دور رقابتها کنار رفتند.
اما این روند نزولی با شدت بیشتری در جهانی ۲۰۲۳ باکو نیز ادامه پیدا کرد. صرف نظر از عملکرد خیره کننده ناهید کیانی در رقابت های جهانی باکو و طلای تاریخی این چهره شاخص تکواندوی بانوان ایران، حذف ۱۲ نماینده ایران و حواشی مربوط به دوپینگ پیش از اعزام، نشان دهنده مسیر کادر فنی تیم های ملی و فدراسیون تکواندو در سال قبل از المپیک بود.
تیم های ملی تکواندوی مردان و زنان ایران با ۱۵ تکواندوکار عازم رقابت های جهانی باکو شدند اما در نهایت تنها با یک مدال طلای ناهید کیانی در بخش زنان و ۲ مدال برنز متین رضایی و آرین سلیمی و حذف ۱۲ نماینده دیگر ایران به کار خود پایان دادند. نکته عجیب و تاسف برانگیز این بود که اینبار نیز همچون سال گذشته هیچ کدام از نمایندگان ایران به غیر ناهید کیانی حتی رنگ دیدار فینال را ندیدند!
اما ناکامی تکواندوی ایران به عنوان یکی از قدرت های تکواندوی جهان در قهرمانی آسیا نیز ادامه پیدا کرد و ملیپوشان تکواندوی مردان ایران در رقابتهای آسیایی کره جنوبی نیز به مدال طلا نرسیدند و شاگردان بیژن مقانلو باز هم در رسیدن به مدال طلا ناکام ماندند اما در بخش زنان نتایج بهتری رقم خورد و پوراسماعیل و کیانی به ۲ مدال طلا رسیدند و ۲ نقره و یک برنز دیگر نیز توسط نعمت زاده، ولیزاده و شیدایی بدست آمد.
اما در شرایطی که اینبار با توجه به سابقه و افتخارات تکواندوی ایران در بازی های آسیایی، امید زیادی به مدالهای طلای تکواندو در بازی های آسیایی چین وجود داشت، تکواندوی ایران برای اولین بار از رسیدن به مدال طلای بازی های آسیایی بازماند و ۱۰ نماینده تکواندوی ایران در دو بخش مردان و زنان از رسیدن به مدال طلا بازماندند.
در بخش مردان مهدی حاجی موسایی در ۵۸-، علیرضا حسین پور در ۶۳- و آرین سلیمی در وزن ۸۰+ کیلوگرم به مدال نقره رسیدند و متین رضایی در ۶۸- و مهران برخورداری در وزن ۸۰- کیلوگرم نیز برنز گرفتند.
در بخش زنان نیز با هدایت مینو مداح و مهروز ساعی خواهر رییس فدراسیون، ناهید کیانی دارنده مدال طلای جهان در همان دور نخست حذف شد و تنها ۲ مدال برنز مبینا نعمت زاده در ۴۹- و ملیکا میرحسینی در وزن ۶۷- کیلوگرم حاصل کار تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در این رقابت ها بود.
حذف ناهید کیانی چهره شاخص تکواندوی ایران از بازی های آسیایی نشان دهنده عملکرد ضعیف کادر فنی بانوان در این رقابت ها و از عجیب ترین نتایج کاروان ورزشی ایران بود.
نرگس میرنورالهی در ۵۷- و آناهیتا توکلی در وزن ۶۷+ کیلوگرم نیز دیگر حذف شده های تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در بازی های آسیایی بودند.
تیم های تحت مدیریت هادی ساعی پرافتخارترین ورزشکار المپیکی ایران در شرایطی برای نخستین بار در تاریخ در رسیدن به مدال طلای بازی های آسیایی ناکام بودند که تکواندوی ایران در ۸ دوره این بازی ها تاکنون موفق به کسب ۱۴ مدال طلا شده بود.
ابراهیم قادری در بازی های آسیایی ۱۹۸۶، فریبرز عسگری در ۱۹۹۴، مهدی بیباک در ۱۹۹۸، هادی ساعی در ۲۰۰۲، یوسف کرمی در ۲۰۰۶، محمد باقریمعتمد، علیرضا نصرآزادانی و یوسف کرمی در ۲۰۱۰، فرزان عاشورزاده، بهنام اسبقی، مسعود حجیزواره و مهدی خدابخشی در ۲۰۱۴ و میرهاشم حسینی و سعید رجبی در ۲۰۱۸، ۱۴ طلایی تکواندوی ایران در ادوار بازی های آسیایی بودهاند ضمن اینکه در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ رشته تکواندو حضور نداشت.
تکواندوی ایران حال و روز خوشی ندارد و ناکامی تمام عیار تکواندو در گرندپری چین نیز چالش های جدی را پیش روی این رشته پرافتخار در فاصله ۱۰ ماه تا المپیک پاریس قرار داده است. شرایط تکواندوی ایران حتی برای کسب سهمیه المپیک سخت و دشوار شده و مشخص نیست با ادامه این روند تکواندوی ایران چه سرنوشتی خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات