کوروش خلیلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه فصل صید به طور معمول از مهرماه آغاز و تا اواسط فروردین سال بعد ادامه دارد، اظهار کرد: با توجه به مصوبات کمیته مرکزی مدیریت صید سازمان شیلات ایران در سه استان ساحلی شمال کشور صید پرههای صیادی به طور رسمی از ۲۵ مهرماه آغاز میشود و تا اواسط فروردین سال بعد ادامه خواهد داشت البته خاتمه صید هم توسط کمیته مرکزی مشخص شده و ما هم به صورت لازمالاجرا به پرهها ابلاغ میکنیم.
مدیرکل شیلات گیلان تصریح کرد: در راستای اجرای سیاستهای تشویقی و با هدف ارج نهادن به خدمات پرههایی که در بازسازی ذخایر و تکثیر طبیعی مشارکت داشتند، در این استان فصل صید برای این فعالان ۵ روز زودتر و از امروز آغاز میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۴۶ تعاونی پره فعال در استان گیلان، افزود: در دوره صید و فعالیت این تعداد پره در نوار ساحلی دریای خزر از آستارا تا چابکسر بیش از ۴ هزار صیاد مشغول به کار می شوند.
خلیلی با اشاره به اینکه در فصل گذشته صید، با احتساب کیلکا و ماهیان استخوانی بیش از ۱۰۵۰۰ تن انواع ماهی از دریای خزر توسط صیادان گیلانی استحصال شد، تصریح کرد: سهم ماهیان استخوانی از این میزان ۶ هزار تن بود و بیشترین میزان صید ماهی کفال و سفید بود.
مدیر کل شیلات استان گیلان با اشاره به دو روش صید فعال و غیرفعال گفت: صید پره، روش صید غیر فعال است یعنی در این نوع از صید، ماهی دیده نمی شود و تور در دفعات مختلف در آن مسیر کشیده و اگر گله ماهی در آن ناحیه وجود داشته باشد داخل تور میافتد.
وی در خصوص روش صید فعال تصریح کرد: در این شیوه با توجه به سیستمهای الکترونیک صید، گله ماهی را میبینیم و سپس اقدام به توراندازی میکنیم که صید کیلکا از این جمله است.
انتهای پیام
نظرات