• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۲ / ۲۰:۳۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402071913630
  • خبرنگار : 50237

انتشار کتاب جدید "پری خانه ما"؛ درباره خانواده‌های شهیدان همدانی

انتشار کتاب جدید "پری خانه ما"؛ درباره خانواده‌های شهیدان همدانی

ایسنا/همدان یک نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس از انتشار کتاب جدید "پری خانه ما" درباره خانواده‌های دارای سه و چهار شهید استان همدان خبر داد و گفت: در آن زمان زنانی بودند که در خطوط مقدم نیز می‌جنگیدند و در ادبیات دفاع مقدس جای کتاب‌های مربوط به این زنان شجاع که اکنون جانباز جنگی هستند، بسیار خالی است.

بهناز ضرابی‌زاده عصر چهارشنبه، ۱۹ مهر در نشست تخصصی اجتماعی نقش زنان در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با محوریت خانم دباغ در نمایشگاه ملی دفاع مقدس همدان همزمان با برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید استان، اظهار کرد: یکی از جذابیت‌های فکری در دوران نوجوانی و جوانی برای من این بود که یک زن فرمانده سپاه استان بوده و این نشان می‌دهد که زنان وارد عرصه اجتماع شدند و همچین نقش‌های بزرگی را برعهده داشتند که باور این موضوع برای زنان سنگین و دشوار بود.

وی با بیان اینکه زنان در دوران دفاع مقدس نقش‌های بی‌بدیلی را ایفا کردند، افزود: یکی از همین نقش‌ها این بود که شرایطی را برای اعزام همسرانشان به جبهه‌ها فراهم می‌کردند.

ضرابی‌زاده با اشاره به خانم پناهی همسر شهید چیت سازیان اضافه کرد: خانم پناهی همیشه برایم سمبل زنان و نوعروسان دهه ۶۰ است که در زمان خواستگاری وقتی متوجه می‌شود که خواستگار یکی از فرمانده‌های بزرگ جنگی بوده که به شجاعت شهره است، لحظه‌ای برای او تصور زندگی کردن با این مرد پر از دشواری آمده اما درس‌های بزرگی در این زندگی آموخته است و در کتاب گلستان یازدهم وی به روایت قصه زندگی شهید چیت سازیان می‌پردازد که زندگی در دل جنگ برای آنها گلستان می‌شود.

وی با اشاره به نقش مهم زنان در دوران دفاع مقدس بیان کرد: در آن دوران زنان در کنار مردان می‌جنگیدند اما شکل جنگ متفاوت بود و زنان با اعزام همسرانشان به جبهه با آیین ویژه، پشتیبانی از جنگ، شستن و دوختن لباس برای رزمندگان، آماده کردن آذوقه و خشکبار و تنقلات و تهیه نان می‌جنگیدند و این نشان می‌دهد که جنگیدن تنها اسلحه به دست گرفتن نیست و می‌تواند حتی تهیه یک قرص نان باشد و رزمنده‌ای که در خط مقدم می‌جنگد از آن استفاده کند.

این نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس با بیان اینکه زنان امدادگری در خط مقدم جبهه می‌جنگیدند و از رزمنده‌ها پرستاری می‌کردند، گفت: در آن زمان زنانی بودند که در خطوط مقدم نیز می‌جنگیدند و در ادبیات دفاع مقدس جای کتاب‌های مربوط به این زنان شجاع که اکنون جانباز جنگی هستند، بسیار خالی است و بعد از پرداختن به همسران و مادران شهدا باید به زنان رزمنده‌ای که در خطوط مقدم جنگ بودند و آسیب دیدند پرداخته شده که قصه‌ها و روایت‌های جذابی تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: برای بررسی نقش زنان و حضور مؤثر آنها در جامعه به ویژه بعد از انقلاب اسلامی باید نسبت به نقش زنان در تاریخ ایران دانش و مطالعه داشته باشیم و در تاریخ و زمان های مختلف مانند پهلوی، قاجار و مشروطیت درباره جایگاه زنان واکاوی و تحقیق کنیم تا به نتایجی برسیم.

ضرابی زاده اعلام کرد: زنان در جامعه کنونی در تمام عرصه‌ها توانستند تا حد و اندازه ای که علاقمند بودند بدون محدودیت در عرصه های مختلف علمی،صنعتی و دانشگاهی رشد کرده و نقش یک زنان ایرانی- اسلامی را ایفا کنند و برای اطلاع از اینکه زنان در جامعه کنونی نقشی بدون محدودیت دارند باید تاریخ را ورق بزنند و تاریخ گواه این ماجراست و بدون اینکه شعار داده، حرف‌ها رنگ کلیشه بگیرد و گزارش و امار غیرواقعی دهیم با رجوع به تاریخ می‌توان گفت زنان بعد از انقلاب در عرصه اجتماع نقش خوبی ایفا کرده و به جامعه وارد شدند.

وی خاطر نشان کرد: در زمان قاجار زنان در۷ تا ۱۰ سالگی ازدواج می‌کردند و نقش آنها فرزندآوری، تربیت فرزندان و خانه‌داری بوده اما به مرور سن ازدواج به سن درست رسیده که دختران برای اداره زندگی به تکامل می‌رسند و نقش زن تنها در خانه و خانواده نیست و می‌تواند در اجتماع ثمربخش باشد و نقش‌هایی را در جامعه ایفا کند.

این نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس با نوید به علاقمند آثار ادبیات دفاع مقدس گفت: از نوجوانی علامت سوالی در ذهنم بود درباره مادرانی که چهار فرزند آنها شهید شده یا اینکه چطور با وجود شهید شدن نخستین فرزند دومی را نیز به جبهه می‌فرستادند و آنها را تشویق می‌کردند یا اگر تشویق نمی‌کردند مانع اعزام نیز نمی‌شدند. همیشه فکر می‌کردم چطور این اتفاق می‌افتد و برای من درک این موضوع سنگین بود که یک مادر چطور با وجود اینکه دلش از شهادت فرزندش می‌لرزیده اما مانع جبهه رفتن او نشده است؟

ضرابی‌زاده با بیان اینکه زندگی مادر شهیدان بهادربیگی برایم رازآلود بود و علاقه داشتم که و در قید حیات بود و می‌توانستم با این بانو صحبت کنم اما مادر شهیدان بهادربیگی طی حادثه ای خیلی زود به همراه دخترشان از دنیا رفتند، اضافه کرد: در خیلی از محافل گفته بودم که دوست دارم به این موضوع بپردازم و چهار سال پیش این اتفاق افتاد و تحقیقی درباره خانواده های دارای سه و چهار شهید در استان همدان انجام دادم که تعداداین خانواده ها در استان کم نیست.

وی اعلام کرد: در این راستا با ۹ خانواده دارای ۴ یا ۳ شهید از جمله بهادربیگی، چنگیزی، بیات، تیموری، مؤمنی، سرابی و مرادی‌وحدت مصاحبه کرده و در کتاب به خاطرات جمعی پرداختم و یک کار گروهی بود و خوشبختانه به سرانجام رسید و این کتاب با عنوان پری خانه ما با انتشارات سوره مهر در دست چاپ است و تا چند ماه آینده منتشر می شود.

ضرابی زاده ادامه داد: در خاطرات این ۹ خانواده دارای سه یا چهار شهید تنها با مادران خانواده های سرابی،تیموری،بیات و چنگیزی که در قید حیات بودند مصاحبه کردم و مابقی در قید حیات نبوده و با پدران و دیگر اعضای خانواده صحبت شد که در حین نوشتن این کتاب مادر شهیدان بیات و پدر شهیدان چنگیزی از دنیا رفتند و با این کتاب پاسخ سوالم را گرفتم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha