در جلسهای که امروز ۱۹ مهرماه، به منظور تکریم و معارفه سرپرست جهاددانشگاهی واحد اصفهان برگزار شد، حسن فارسی، قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی، ضمن تقدیر از زحمات مهدی ژیانپور، رئیس پیشین جهاددانشگاهی واحد اصفهان، اظهار کرد: با توجه به اینکه در دوران مسئولیت مهدی ژیانپور، ایشان معلموار و استادوار کار کردند و به گونهای مسئولیت دوی امدادی را در جهاد برعهده داشتند و اکنون به بهترین شکل این امانت را با ارتقاء تحویل میدهند دکتر شفیعی نیز در حوزه شهری و گردشگری تجربیاتی دارند، ایشان دانشیار دانشگاه هنر بودند و نیز مسئولیت کشوری در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری بر عهده داشتند.
قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی در خصوص جهاددانشگاهی واحد اصفهان، خاطرنشان کرد: کارنامه جهاددانشگاهی اصفهان کارنامه خوب و با ظرفیتی است و تلاش بر این خواهد بود که در آینده از فرصتهایی که ایجاد میشود، استفاده و جایگاه جهاددانشگاهی اصفهان ارتقاء پیدا کند.
وی ادامه دارد: ممکن است مانند تمام نقاط مشکلات و ضعفهایی وجود داشته باشد، اما با توجه به ظرفیت بالای فرهنگی و صنعتی که در استان اصفهان وجود دارد، باید همه با همکاری یکدیگر تلاش کنیم تا از این ظرفیت عظیم استان به نفع جهاددانشگاهی استان اصفهان و نیز جهاددانشگاهی کشور به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
فارسی با تاکید بر شبکهای بودن فعالیتها در جهاددانشگاهی، گفت: باید نگاهها به جهادهای استانی، بهصورت شبکهای باشد. در رابطه با برنامههایی که افراد میخواهند در حوزههای پژوهشی و اجتماعی در سطح استان انجام دهند، باید بدانند که کل جهاددانشگاهی کشور پشتیبان آنها خواهد بود. چنین امکانی، ظرفیت کل جهاددانشگاهی است.
وی در خصوص نقطه قوت جهاددانشگاهی واحد اصفهان، یادآور شد: وصل بودن به بدنه دانشجویی در حوزه فرهنگی، نقطه قوت جهاددانشگاهی اصفهان است. در هر استان و هر واحدی که ارتباط با دانشجویان حفظ شده به تبع، از ظرفیت، نوآوری، خلاقیت و ایدهپردازی دانشجویان استفاده شده و همین امر باعث استمرار موفقیتها نیز میشود.
قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی درباره حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی، افزود: در حوزه پژوهشی، دو گروه پژوهشی در حوزه شهری و گردشگری وجود دارد که انتظار میرود هرم نیروی انسانی و نیز ظرفیت نیروی علمی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، بیش از پیش تقویت شود.
وی در رابطه با اصلاح و تقویت نیروی انسانی در جهاددانشگاهی، گفت: البته ما هم وظایفی داریم و گفتهایم که جهاددانشگاهی بهعنوان یک دستگاه پویا و چابک، باید به این مسیر را ادامه دهد، در این خصوص، دوستان قولهایی نیز در رابطه با جذب کارشناس و هیئت علمی دادهاند.
فارسی در رابطه با وجه مثبت جهاددانشگاهی، ادامه داد: با توجه به زحماتی که تاکنون در حوزه آموزشی کشیده شده است، باید بدانیم که توجه به آموزشهای مهارتی و تخصصی وجه ممیز ما با سایر نهادها است. یادگیری باید همراه با عمل باشد، وجه مثبت جهاد نسبت به سازمانهای دیگر از گذشته چنین بوده است. در واقع، افرادی که در جهاددانشگاهی پرورش یافتهاند، قادر هستند در دستگاههای دیگر، خود را به خوبی نشان دهند، چرا که آنها میتوانند با حداقل امکانات به درستی مسئولیت خود را انجام دهند. امیدوار هستیم که با همدلی و همافزایی نیروها، بحرانها به فرصت تبدیل شود و هیچگاه واگرایی وجود نداشته باشد، چرا که اگر واگرایی وجود داشته باشد، بهترین فرصتها هم تبدیل به بحران میشوند. از ابتدا تهدید وجود نداشته، بلکه فرصتهایی بوده که به خوبی از آنها استفاده نشده و به بحران تبدیل شدهاند.
جهاد دانشگاهی سازمانی برای آینده است
در ادامه، مهدی ژیانپور، رئیس پیشین جهاددانشگاهی واحد اصفهان، درباره شناخت خود از جهاددانشگاهی و واحد اصفهان، گفت: جهاددانشگاهی شبیه به هیچ سازمانی نیست و نباید هم باشد، اما در بسیاری از مواقع ما دومینویی از اکتهای اشتباه را شروع میکنیم. همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند مهمترین فناوری جهاددانشگاهی، تربیت آدمهاست. در این رابطه میخواهم بگویم که جهاددانشگاهی سازمانی برای آینده است.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی یک سازمان وارونهساز است، به این معنا که اگر کسی در جهاددانشگاهی کمیت را در اولویت قرار داد، باید در جریان باشد که آن روز، روز تباهی جهاد است، چرا که جهاد دانشگاهی، یک سازمان کوچک، کم و کند است. اگر میخواهیم آدمها را تربیت کنیم، باید کند و اهل سخاوت باشیم. با چنین رویکردی وقتی بخشها بالغ شدند ریتم خودشان را پیدا خواهند کرد.
ژیانپور در رابطه با حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی اصفهان، یادآور شد: در جهاد دانشگاهی اصفهان، تا سال ۱۳۹۳- ۹۴ ما بسیاری از زیر ساختهایمان را به دلایل مختلف از دست داده بودیم و ساخت آن چیزی که از آن روز تاکنون اتفاق افتاده، اتفاقی ساده نبوده است. در حال حاضر، جهاددانشگاهی اصفهان در حوزه شهر و پژوهش با وجود هفت الی هشت نفر، در بحث علوم اجتماعی و شهر مطرح است و ما عضو بزرگترین طرح استان یعنی تیم «تهیه طرح جامع شهر» هستیم.
وی در خصوص یکی از تفاوتهای جهاددانشگاهی اصفهان با سایر سازمانها، گفت: یکی از تفاوتهای جهاد با سایر سازمانها این است که ما همیشه تلاش کردهایم با مدیران میانی ارتباط برقرار کنیم و گرایشهای جناحی نداشته باشیم.
وی در ادامه به برنامههای اجرایی در معاونت فرهنگی این واحد اشاره و اظهار کرد: جلسات «فصل سخن» و نیز «جلسات قرآنی» بهصورت هفتگی و با استقبال بسیار زیادی برگزار میشود. همچنین سازمان دانشجویان در جهاددانشگاهی اصفهان مدت یک سال است که دوباره به فعالیت مشغول شده و ارتباط خوبی با دانشجویان و بدنه دانشجویی برقرار کرده است.
ژیانپور با بیان اینکه ما باید به آموزشمان افتخار کنیم، افزود: در حوزه آموزش به ما بسیار جفا شده است. در حالی که، آموزش این واحد در حال حاضر محیطی حرفهای و خلاق است. پیشتر گفتهام که آموزشهای عمومی ما از ۸۰ درصد به ۶۰ درصد رسیده است و با اتخاذ چنین رویکردی، آموزشهای تخصصی ما ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
جهاد دانشگاهی سازمان یادگیرنده است
در این جلسه، زاهد شفیعی، سرپرست جهاددانشگاهی واحد اصفهان، اظهار کرد: سازمانها دو دارایی اصلی دارند؛ یکی از آنها داراییهای اصلی است و دیگری داراییهای ممتاز هستند. دارایی اصلی شامل ساختمان و زیرساختهای سختافزاری میشود، اما دارایی ممتاز جهاد که غیرقابل کپی و البته نمادین است، بحث برند، هویت و پشتیبانی معنوی از جهاد است. مقام معظم رهبری در سخنرانیهای مختلف خود، از جهاد دانشگاهی حمایت کردهاند.
سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، یادآور شد: چیزی که باعث شد اکنون من اینجا باشم، سرمایههای ممتاز، سابقه و برند جهاد است. علاوه بر این، دومین دارایی جهاد، تجربه زیسته نیروی انسانی است که وظیفه همه ما این است که از این سرمایهها حفاظت و صیانت کنیم و در راستای ارتقاء آنها نیز تلاش کنیم.
وی جهاد را یک سازمان یادگیرنده دانست و افزود: این سازمان همیشه در حال یادگیری است و قطعاً ما نیاز داریم که این سازمان را ماموریتگرا کنیم، همچنین، ما نیاز به متوازنسازی توسعه جهاد و بازتعریف ماموریتها داریم.
سرپرست جهاددانشگاهی واحد اصفهان، گفت: رویکرد من، رویکردی پایین به بالا است. همه ما باید دغدغهمند باشیم و کمک کنیم تا بتوانیم در بحث هوشمندسازی، چابکسازی و نیز متوازنسازی اتفاقات مثبتی را برای جهاددانشگاهی اصفهان و کشور رقم بزنیم.
به گزارش ایسنا، در پایان این جلسه از زحمات مهدی ژیانپور، بهعنوان رئیس پیشین جهاددانشگاهی واحد اصفهان تقدیر و زاهد شفیعی بهعنوان سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان معرفی شد.
انتهای پیام
نظرات