• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402071913113
  • خبرنگار : 50034

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان:

زمین، کارخانه امنیت غذایی است

زمین، کارخانه امنیت غذایی است

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امنیت غذایی موضوع مهم و حیاتی است و در راستای رسیدن به امنیت غذایی حفظ زمین اساس کار است، گفت: زمین کارخانه امنیت غذایی است.

رضا بهراملو چهارشنبه ۱۹ مهرماه در نشست فصلی معاونین تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور، اظهار کرد:امسال در استان همدان ۴۱۰ هزار تن تولید گندم داشتیم و باید به فکر حفظ خودکفایی در تولید همه محصولات به ویژه گندم باشیم.

وی با بیان اینکه بحث امنیت غذایی در دراز مدت و برای همیشه دسترسی کامل و سالم به غذا داشته باشیم که پایه آن زمین است، تصریح کرد: یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم جهش تولید مسکن است که ما هم موظف هستیم که کمک کنیم.

بهراملو با اشاره به اینکه در راستای طرح جهش تولید مسکن نمی‌توان از خاکهای درجه یک و دو استفاده کرد، تأکید کرد: ۶ درصد از خاک های کشور درجه یک و ۲۳ درصد درجه دو هستند و بایستی خاک زراعی را حفظ کرد.

وی با بیان اینکه موافق ارائه زمین برای مسکن هستیم اما خاکهای غیر حاصلخیز، ادامه داد: در حال حاضر غذا و امنیت غذایی بسیار مهم است که زمین کارخانه امنیت غذایی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید براینکه بحث حفظ اراضی کشاورزی در قانون دیده شده است، افزود: طبق قانون موظفیم خاک را حفظ کنیم.

بهراملو با بیان اینکه با تعامل می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، یادآور شد: کارگروهی در جهاد کشاورزی تشکیل شده و بعد از آزمایشات ضمن حفظ خاک های زراعی می‌توانیم خاک را به بخش مسکن اختصاص دهیم.

این مقام مسئول با اشاره به نقشه راه کشاورزی استان همدان، خاطرنشان کرد: در ۲۱موضوع تخصصی نقشه راه کشاورزی استان را تدوین کردیم و این نقشه راه ملاک عمل خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد:  کشاورزان نمونه برتر ملی و استانی معرفی گردیده اند و از توانمندی های آنها استفاده خواهیم کرد.

 بهراملو با تأکید بر رعایت الگوی کشت، بیان کرد: الگوی کشت استان همدان سال گذشته رونمایی شد که چهل همت اختصاص یافت که البته هنوز عملیاتی نشده است و همه بسترها دقیقاً آماده اجراست.

وی با بیان اینکه قرار شده اختلاف درآمد کشاورزان با الگوی کشت پرداخت شود، افزود: چاره ای نداریم الگوی کشت را اجرایی کنیم و در کنار آن تولید قراردادی را داشته باشیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در مبارزه با سن غلات مبارزه بی‌نظیری انجام شد، یادآور شد: سن‌زدگی بسیار پایین بود یک درصد نسبت به سالهای گذشته پایین بود.

تولید ۴۱۰ هزارتن گندم در همدان اقدامی بزرگ و جهادی بود

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز در این نشست گفت: تولید ۴۱۰ هزار تن گندم در استان همدان با توجه به مشکلات موجود اقدامی بزرگ و جهادی بوده است.

محمدعلی محمدی افزود: به‌طور قطع جامعه و مردم ما قدردان زحمات شما هستند خروجی کارشان برای مردم و در سفره مردم روشن نیست اما عمل و کار جهاد کشاورزی گویاست.

وی افزود: تولید توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی از کارهای جهاد کشاورزی است و از مزرعه تا سفره در کار جهاد کشاورزی جاری و ساری است.

وی خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی ایجاد شده، تغییرات کاربری اراضی کشاورزی و مشکلات موجود تامین امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد و همگی موظفیم امنیت غذایی کشور را تأمین کنیم.

محمدی با تأکید براینکه شرایطی ایجاد شده که اگر کمک نکنیم آینده نامعلومی خواهیم داشت، اظهار کرد: چرا برخی از کشورها امروز باید بیایند جای ما را در بازارهای جهانی بگیرند؟ اما ما همچنان سنتی عمل میکنیم.

 مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با تأکید براینکه الگوی کشتی که استان همدان انجام می‌شود باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: افت آبهای زیرزمینی نگران کننده است که با اصلاح الگوی کشت این موضوع را مدیریت خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha