• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402071812183
  • خبرنگار : 71234

در جلسه علنی مجلس مطرح شد

منظور: جمع‌آوری گاز فلر راحت نیست

منظور: جمع‌آوری گاز فلر راحت نیست

در شرایطی رئیس سازمان برنامه و بودجه جمع آوری گازهای فلر را نیازمند سرمایه‌ گذاری زیادی دانست که یک عضو کمیسیون تلفیق گفت: طبق اعلام وزارت نفت کل گازهای فلر تا سال ۱۴۰۴ قرار است جمع‌آوری شود که این یک ضرورت برای کشور است.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و در جریان ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه، بندی از لایحه برنامه درباره جمع آوری گازهای فلر مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

در جریان بررسی این بند، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: ۷۰ تا ۸۰ سال است که در کشور گاز فلر تولید می‌شود و تاسیسات نفتی و گاز ما گاز فلر تولید می‌کنند حالا ما می‌خواهیم همه کارهای خوب دنیا را ظرف پنج سال انجام دهیم.

وی اضافه کرد: ما روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز فلر داریم، در این ماده آمده که اگر گاز فلر جمع نشود ۷۵ درصد قیمت صادرات جریمه می‌شود. حال این‌که جمع‌آوری گاز فلر به میلیاردها سرمایه‌ گذاری نیاز دارد قرار است این منابع از کجا بیاید؟

منظور توضیح داد: ۴۰ میلیون مترمکعب با قیمت صادراتی در طول سال را اگر محاسبه کنیم و بخواهیم ۷۵ درصد قیمت صادرات به عنوان جریمه جمع آوری گازهای فلر دریافت شود رقمی بالغ بر ۱۶۵ همت می‌شود حال این‌که کل بودجه شرکت گاز ۱۵۰ همت است. باید تناسبی بین جرم و مجازات باشد. این کار به معنای قفل کردن کلیه تاسیسات نفت و گاز است. گاز فلر به راحتی قابل جمع‌آوری نیست و سرمایه‌ گذاری می‌خواهد.

مالک شریعتی عضو کمیسیون تلفیق در دفاع از این بند اظهار کرد: وزارت نفت اعلام کرده که بناست تا ۱۴۰۴ کل گازهای مشعل جمع شود اما اگر این اتفاق رخ ندهد با چه معضلاتی مواجه می‌شویم؟

وی توضیح داد: در جاده اهواز آنقدر مشعل‌ها هوا را آلوده کرده که دید رانندگان را گرفته و باعث تصادف می‌شود مردم در عسلویه نمی‌توانند نفس بکشند، آمار سرطان در جنوب کشور بیشتر از مناطق دیگر است.

شریعتی بیان کرد: جمع آوری نشدن گازهای فلر بالغ بر شش میلیارد دلار ضرر اقتصادی برای کشور دارد. این گازها جمع آوری نمی‌شوند چون جریمه‌ای برای آن پیش‌ بینی نشده است. حال این‌که جمع‌آوری گازهای فلر از ضروریات کشور است که در احکام بودجه هم آمده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha