• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402071812095
  • خبرنگار : 50038

شهردار ملایر خبر داد

ایجاد «جغرافیای حماسی ایثار و شهادت» در محلات مورد آسیب در زمان دفاع‌مقدس

ایجاد «جغرافیای حماسی ایثار و شهادت» در محلات مورد آسیب در زمان دفاع‌مقدس

ایسنا/همدان شهردار ملایر گفت: به دنبال ایجاد جغرافیای حماسی ایثار و شهادت در محل‌هایی از شهر هستیم که در زمان بمباران رژیم بعثی عراق در طول دفاع مقدس دچار آسیب و خسارت شده‌اند و در آن مکان‌ها، شهدایی را تقدیم نظام و انقلاب کردیم.

مجید فرجی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به منظور زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره این شهدا و تبدیل این محلات به یک جغرافیای حماسی در تلاش هستیم با هماهنگی دفتر فنی استانداری و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، المان‌های خاصی را در این محلات احداث کنیم که از جمله آن می‌توان به منطقه روبروی خیابان قلعه، مقابل مدرسه شهید بهشتی اشاره کرد که در زمان جنگ تحمیلی دچار بمباران شد، در همین راستا به همت شهرداری یک المان ماندگار و زیبا در این منطقه در قالب جغرافیای حماسی نصب می‌شود.

وی در رابطه با نصب المان با موضوع ایثار و شهادت در سطح شهر، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته یکسری از کوچه‌ها به نام شهدا نامگذاری شده بود، در اقدام جدید شهرداری، یکسری از کوچه‌ها که تابلویشان اشتباهی عوض شده و یا اسم شهیدی از قلم افتاده باشد و در کوچه‌هایی که قبلاً مصوبه‌ای به نام شهدای عزیز داشته‌اند، با هماهنگی بنیاد شهید، واحد شهرسازی و واحد فضای سبز شهرداری ملایر، موقعیت جغرافیایی این کوچه‌ها استخراج شد.

فرجی در ادامه درباره اقدامات شهرداری در رابطه با طرح «سپاس» و دیدار از خانواده شهدا گفت: براساس نامه‌ای که قبلاً از استانداری به واسطه همین طرح از طرف کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان برایمان آمده است، سهم ملایر دیدار با ۴۰ خانواده شهید تا زمان برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان درنظر گرفته شده است.

وی افزود: مجوز دیدار با این خانواده معظم شهدا از سوی شورای شهر دریافت شده و مسئول روابط عمومی هم هدایا و لوح‌های آنها را تهیه کرده است و به مرور طبق هماهنگی انجام شده با مدیر بنیاد شهید ملایر، سعی می‌کنیم در مناسبت‌های مختلف و در اسرع وقت دیدارها و دلجویی‌ها و سرکشی به این ۴۰ خانواده معظم شهید ملایر انجام شود.

وی با بیان اینکه با همکاری بنیاد شهید برای کوچه‌هایی که به نام شهدا مزین شده‌اند، یک پایگاه اطلاعاتی ایجاد کردیم، گفت: با استفاده از تصاویر موجود در بنیاد شهید و در واحد زیباسازی شهرداری ملایر این کوچه‌ها ساماندهی شد و تابلوهای جدیدی از شهدا با صرف اعتباری افزون بر ۶۰۰ میلیون تومان طراحی و نصب شد.

شهردار ملایر تأکید کرد: در مورد کوچه‌هایی که باقی مانده است نیز همکاران ما در تلاش هستند تا اطلاعات کوچه‌ها و موقعیت مکانی آنها را استخراج کرده و تابلوهایی که فرسوده شده است را در اسرع وقت تعویض کنند.

وی با اشاره به اینکه به همت شهرداری تابلوهای تمام کوچه‌های مزین به نام شهدا در اسرع وقت ساماندهی و نصب می‌شود، گفت: در زمینه اجرای طرح محله کرامت در سطح شهر ملایر بحث ساماندهی و بازآفرینی شهری را در اولویت کاری خود قرار داده‌ایم و در این راستا کارهای زیرسازی، فرهنگی، ورزشی، ساماندهی کوچه‌ها و ایجاد فضای سبز را در حال اجرا داریم.

فرجی خاطرنشان کرد: در زمینه برگزاری یادوار شهدا نیز یکسری اقدامات تبلیغاتی و رسانه‌ای به فراخور حال در سطح شهرستان توسط شهرداری انجام می‌شود همچنین هر دستگاه و حوزه‌ای شامل سپاه، ارتش و سایر ادارات که اقدام به برگزاری یادواره می‌کنند، به طور قطع اقدامات پشتیبانی خوبی توسط شهرداری در این راستا انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در رابطه با ساماندهی گلزارهای شهدای سطح شهر نیز اقدامات خوبی در گلزار شهدای بهشت هاجر، گلزار شهدای عاشورا و گلزار شهدای شمس‌آباد توسط شهرداری ملایر رقم خورده است و به مرور زمان در حال ساماندهی و ترمیم آنها هستیم.

این مقام مسئول افزود: تا پایان سال با اتمام ساماندهی گلزار شهدای شمس‌آباد، اقدام مناسبی در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدای بزرگوار انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری در رابطه با ساماندهی گلزارهای شهدای گمنام سطح شهر گفت: مزار مطهر شهدای گمنامی که در اماکن مربوط به شهرداری ملایر قرار گرفته است، تاکنون همگی ساماندهی شده‌اند که به عنوان نمونه می‌توان به شهدای گمنام میدان امامزاده عبدالله(ع) و شهدای گمنام بام ملایر اشاره کرد.

شهردار ملایر خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با هماهنگی که با کمیته ساماندهی گلزار شهدا و کمیته ایثار و شهادت در سطح شهرستان داشتیم، سال گذشته ساماندهی مزار شهید گمنام واقع در حوزه علمیه خواهران به اتمام رسید.

فرجی افزود: در مورد ساماندهی شهید گمنام آرمیده در محل حوزه علمیه برادران نیز سال گذشته اقدامات اولیه انجام شده است، امسال نیز شهرداری ملایر ترمیم و ساماندهی آن را در دستور کار قرار داده و ظرف چند روز آینده این مهم به اتمام می‌رسد.

وی تصریح کرد: در هر مکان دیگری هم که لازم باشد در سطح شهر و یا شهرستان به ساماندهی و ترمیم مرقد مطهر شهدا بپردازیم، به طور قطع با هماهنگی با کمیته فنی استانداری و کمیته ایثار و شهادت، شهرداری ملایر پای کار بوده و هست.

وی در رابطه با برنامه‌های آینده شهرداری و شورای شهر در بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: به‌زودی با کسب مجوز از بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، پایگاه فرهنگی شهید و شهادت را در جنب پارک صلح ملل در مجموعه تفریحی مینی‌ورلد کلید می‌زنیم.

شهردار ملایر با بیان اینکه از اولویت‌های کاری ما ایجاد مکانی برای حفظ ارزش‌های دفاع مقدس در شهر ملایر است، یادآور شد: در حال حاضر پیگیر دریافت مجوزهای اولیه این پروژه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha