دکتر وحید حدادی اصل در گفتوگو با ایسنا، در مورد رویداد علمی بینالمللی «هفته علم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق» که به مدت دو روز در مشهد برگزار شد، با تاکید بر اهمیت گفتگوهای دوجانبه رؤسای دانشگاهها برای تقویت دیپلماسی علمی و حل مشکلات کشور، گفت: هدف اصلی این رویداد علمی بینالمللی این است که رؤسای دانشگاههای کشورهای ایران و عراق در مورد معضلات خود گفتوگو کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما معتقدیم فعالیتهای علمی باید در راستای نیازهای کشور باشد و در دولت سیزدهم برنامهریزی شد که دانشگاهها به سمت نیازهای کشور سوق داده شوند. در این نشست رؤسای دانشگاهها رو در رو صحبت کرده و نیازهای خود را مطرح کردند.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل با بیان اینکه ما سه مشکل اصلی آب، آلودگی و انرژی را مطرح کردیم، گفت: ما به دنبال آن هستیم که همکاریهای دو کشور را در این زمینهها گسترش دهیم.
وی در مورد تبادل دانشجو و استاد بین دو کشور، گفت: موضوع تبادل دانشجو موضوع مهمی برای ماست؛ چرا که دانشجویان عراقی هزینههای تحصیلشان را خودشان میپردازند. موضوع دیگر تبادل استاد است. در بسیاری از زمینهها اساتید ما دست پیش را دارند و در بسیاری زمینهها اساتید عراقی وضعیت خوبی دارند. رفت و آمدهای دانشگاهی در زمینههای مختلف میتواند مفید باشد.
به دنبال حل مشکلات، بدون نگاه به غرب هستیم
حدادی اصل با تاکید بر همکاری با کشورهای همسایه، خاطر نشان کرد: ما به دنبال این هستیم که برای حل معضلات خود با یکدیگر همکاری کنیم و بدون نگاه به غرب مشکلاتمان را حل کنیم. ما همه نگاهمان به غرب است؛ در صورتی که ما در هر مسیری که خودمان گام برداشتیم، از غرب عقب نیفتادیم. مباحثی مثل نانو، بایو، مهندسی بافت و ... مواردی هستند که ما پیشرفت خوبی داشتیم.
وی اظهار کرد: خروجی عملیاتی این نشست، این است که بتوانیم مشکلاتی که قرار است روی آنها کار کنیم، استخراج کنیم و بعد از گفتوگو برای حل این مشکلات، به دنبال یافتن ضوابط اجرایی برای انجام آنها هستیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم در پاسخ به سؤال ایسنا، در مورد اینکه خروجی این نشستها تنها انعقاد تفاهمنامه است؟ گفت: ما معتقدیم که این نشستها یک گام بیشتر از انعقاد تفاهمنامه است؛ ما تفاهمنامه زیاد داریم. ما معتقدیم که انشاءالله این روابط به عقد قرارداد ختم شود. در حال حاضر رؤسای دانشگاههای عراقی به ایران آمدهاند و ما نیز باید به عراق برویم. باید این رفتوآمدها تکرار شود تا به عقد قرارداد برسد.
حدادی اصل در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد پیشینه چنین رویدادهای علمی بینالمللی، توضیح داد: ما مدتی پیش چنین نشستی را در روسیه داشتیم. روسیه از ما دعوت کرد و از طرف روسیه ۵۰ استاد و از طرف ایران حدود ۳۰ استاد شرکت داشتند. در آینده نیز چنین رویدادی را با حضور رؤسای دانشگاههای روسیه برگزار خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه این تعاملات ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: برگزاری یک نشست به تنهایی فایدهای نخواهد داشت.
هدفگذاری برای برگزاری رویدادهای علمی بینالمللی با کشورهای حوزه خلیج فارس
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد اینکه این رویدادهای بینالمللی در آینده با کدام کشورها برگزار خواهد شد؟ گفت: ما در حال حاضر همکاری با کشورهای عربی خلیج فارس را شروع کردیم و قطر و عمان خوب جلو آمدند. همکاری با عمان که بسیار عالی است و حتماً گام بعدی را با عمان خواهیم داشت.
وی افزود: روسیه نیز بسیار خوب با ما جلو آمده است. در کشورهای اوراسیا و کشورهای شمال ایران رفتوآمدهایی داشتیم و از آنها نیز برای چنین نشستهایی دعوت کردهایم.
حدادی اصل با اعلام این خبر که سال آینده نیز نشست وزرای علوم کشورهای سازمان کشورهای اسلامی برگزار میشود، گفت: خردادماه سال آینده این نشست به میزبانی ایران برگزار خواهد شد. این اتفاق بزرگی است و تا کنون برگزاری چنین رویدادی در ایران سابقه نداشته است.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین نشستهایی در تقویت دیپلماسی و مرجعیت علمی، گفت: ما حتی با بعضی از کشورهایی که با ما مخالف بودند نیز طوری برخورد کردیم که همه راضی به حضور در ایران شدهاند؛ این در دیپلماسی علمی و سیاسی ما اهمیت زیادی دارد.
به گفته حدادی اصل؛ در آینده رویدادهای علمی با روسیه، عمان و قطر در ایران برگزار خواهد شد.
اعلام آمادگی برای همکاری علمی با عربستان
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم در مورد اینکه آیا با عربستان نیز همکاری علمی خواهیم داشت یا خیر؛ گفت: ما برای همکاری علمی با عربستان اعلام آمادگی کردیم و در این خصوص نامهنگاری انجام شده است. از وزارت خارجه درخواست کردیم که وزارت علوم اولین وزارتخانهای باشد که به عربستان میرود.
انتهای پیام
نظرات