نویدرضا فراهانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ زیتون در استان گلستان احداث شده که ۵ هزار هکتار آن بارده است.
وی از کاهش برداشت زیتون از باغات استان گلستان خبر داد و افزود: سال گذشته ۱۲ هزار تن زیتون از سطح باغات گلستان برداشت شد که این میزان امسال به پنج تن کاهش داشت.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی گلستان به وضعیت کارخانههای فرآوری زیتون استان اشاره کرد و گفت: ۱۴ کارخانه دو منظوره فرآوری زیتون برای تهیه کنسرو و روغن با ۵۰ درصد ظرفیت اسمی فعال هستند که ۲۵ درصد ظرفیت آنها از محصول تولیدی استان تأمین میشود.
این مقام مسئول با توضیح اینکه باغات زیتون در کشور به صورت یک سال در میان عملکرد خوبی داشته و به اصطلاح سال «آور» و «نیاور» داریم، تصریح کرد: عملکرد باغات زیتون گلستان در سالهای آور در هر هکتار ۲.۵ تا ۳ تن و در سالهای نیاور ۸۰۰ تا یک تن در هر هکتار است.
فراهانی میزان اشتغالزایی باغات زیتون گلستان در فصل برداشت محصول را ۳ هزار و ۹۰۰ نفر اعلام و تصریح کرد: گلستان با داشتن شرایط اقلیم مناسب و زمینهای مستعد از قطبهای مهم تولید زیتون کشور به شمار میرود که به گفته مسئولان سازمان جهادکشاورزی ظرفیت ایجاد ۶۰ هزار هکتار باغ زیتون در این استان وجود دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به اینکه ۴۰ درصد محصول زیتون گلستان به صورت کنسروی و ۶۰ درصد در کارخانههای روغن کشی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: باغات زیتون گلستان بیشتر در نواحی شرق استان و از ارقام کرونایکی، میشن، مانزا، بلیدی، آریسونا، آرییکن، مانزالیا و ملکشاهی است.
وی با بیان اینکه برداشت زیتون کنسروی تا اواخر مهر و زیتون روغنی تا اواخر آبان در گلستان ادامه دارد، افزود: زیتون تولیدی کشاورزان گلستان به صورت توافقی به کارخانه های فرآوری استان فروخته می شود.
انتهای پیام
نظرات