به گزارش ایسنا، دکتر غفارزاده _ مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در نشست خبری به مناسبت نمایشگاه imed2023، گفت: این نمایشگاه از فردا در شهر آفتاب برگزار خواهد شد. نکته مهم این است که حضور در چنین نمایشگاهی فرصتی بین هماهنگی تولید و واردات فراهم میکند. آنچه که مسلم است این است که وضعیت تجهیزات پزشکی در مقایسه با بازار دارویی قابل مقایسه است. اکنون بیش از نیمی از نیازها از واردات تامین میشود که امیدواریم بیشتر به سمت تولید داخل برویم.
وی افزود: خوشبختانه تولیدات تجهیزات پزشکی داخل به لحاظ سختگیریهای رگولاتور و رعایت استانداردهای ملی و فراملی بسیار خوب است؛ به شکلی که قابلیت صادرات دارند. حتی اگر نیاز داخلی به فرآورده وجود داشته باشد اما به عنوان بخشی تشویقی این موضوع را درنظر گرفتهایم که بتواند صادرات کند و با این کار کیفیت محصولات افزایش مییابد.
غفارزاده تاکید کرد: تجهیزات پزشکی برای تشخیص و درمان بیماریها استفاده میشود و علاوه بر بحثهای کمی و کیفی به لحاظ تامین آنها طبیعی است که بحثهای تامینی هم مورد نظر قرار گیرد. در این بین بر موضوع قیمتگذاری هم الزام داریم که یکی از مولفههای آن کشف قیمت است. بیش از نیمی از بازار محصولات وارداتی است که مبتنی بر ارز است؛ بنابراین لازم است در فضای شفاف رقابتی بتوانیم بازیگرانی داشته باشیم تا قیمتها مناسبتر ارائه شود.
وی در همین رابطه گفت: در مورد سمعک که تقریبا ۱۰۰ درصد وارداتی است با فراخوان قیمت را بیش از نصف پایه ارزی کاهش دادیم که بر واردات عرضه موثر است. در مورد قیمت گذاری ریالی شعار سال به واقع در تجهیزات پزشکی تحقق یافته است و قیمت تجهیزات پزشکی در این بخش تغییری نداشته است. قیمتگذاریهای جدیدی که برای اقلام وارداتی داشتیم اعم از آنهایی که پایه ارزی ۴۲۰۰ داشتند و... افزایش قیمتی نداشتیم؛ البته این آنچیزی است که در imed است و حتی اینها کاهش قیمت ریالی داشتند.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره گردش مالی در حوزه تجهیرات پزشکی، تصریح کرد: این موضوع از مباحث مهم است. بخشی از گردش مالی پرداختهای مستقیم بیماران است که در مراکز بستری باید مورد حمایت بیمهها قرار گیرد که تاخیراتی در پرداختها دارند. نکته مهم که انجام شده است که بر حسب مصوبه اخیر ستاد تدابیر ویژه در مراکز درمانی وابسته به وزارت بهداشت تقید به تراز مالی در حوزه تجهیزات پزشکی را در نظر گرفتیم که به زودی اجرا میشود. بیمارستان برای اینکه بتواند مطالبات تامین کنندگان را پرداخت کند باید هر آنچه حاصل از دریافت از این بخش ملزومات مصرفی پزشکی است را نشاندار و جدا کند و در جای دیگری هزینه نکند تا قدرت خریدش حفظ شود. البته این موضوع برای تجهیزات سرمایهای صدق نمیکند. این کار اقدامی راهگشا است.
غفارزاده درمورد بحث فرسودگی در تجهیزات پزشکی نیز بیان کرد: در قیمتگذاری به دنبال قیمت خود محصول و دوم تعرفه نگهداشت آنها هستیم. فرسودگی یعنی نگهداشت کفایت نکند. برای سرپا نگه داشتن تجهیزات سرمایهای باید بازدید دورهای انجام شود که تعرفه این خدمات ناقص بوده است و همین امروز این تعرفه را کاملتر کردیم و مولفههای هزینههای خدمت تجهیزات پزشکی را کامل دیدیم. برای هر دستگاه شناسنامه وجود دارد و پایشها انجام میشود. فرسودگی عمدتا به مراکز دولتی برمیگردد و تصمیم گرفتیم ارز مورد نیاز برای تامین تجهیزات سرمایهای این بخش در مراکز دولتی صورت گیرد؛ چرا که تعرفهها در این مراکز پایین است. این موضوع تضمین کننده تامین تجهیزات پزشکی در مراکز دولتی است.
وی افزود: مجموعه ارزی که از ۳.۵ میلیارد است شامل دارو و تجهیزات پزشکی میشود. از این رقم ۲ میلیارد برای ارز ۲۸ هزار تومانی و ۱.۵ میلیارد هم برای ارز ۴۲۰۰ تومانی است که این اواخر ۵۰۰ میلیون هم افزایش یافت؛ البته این موضوع اولیه و مربوط به ارز تالار دومی است بنابراین؛ سهم دارو و تجهیزات در ارز نیمایی عمدتا مورد مصرف دارو است که با همین آهنگ تامین شده است. در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی حدود سه چهارم از ۱.۵ میلیارد مورد مصرف و نیاز حوزه تجهیزات پزشکی است که هنوز مهاجرت به ارز نیمایی و تالار دوم نداشته است و به تدریج انجام میشود. ارقام هر روز در حال تغییر است اما تا این لحظه در حوزه ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۵۰۰ میلیون دلار رسیدیم که قرار شده تامین با سرعت بالاتری انجام شود. در مورد تجهیرات پزشکی مصرفی در منازل و زیبایی سعی داریم تامین ارز به سمت تالار دوم سوق پیدا کند که چون تازه آغاز شده است حدود یکصد میلیون دلار انجام شده است. بیشتر اقلام تجهیزات پزشکی ارز حمایتی نمیگیرند و آیتمهای درمانی مشمول ارز هستند.
غفارزاده گفت: در مورد تجهیزات هم مانند طرح دارویاری هر مولفهای که به سمت ارز بالاتر برود قیمت بالاتری خواهد داشت مثلا در مورد صافیهای دیالیز این اتفاق افتاد و تعرفه خدمات دیالیز افزایش یافت. در حال فراهم کردن شرایط برای رفتن به این سمت با استفاده از تجربه دارویاری هستیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: ارز دندانپزشکی تا همین اواخر ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بود اما بدون قیمت گذاری. اکنون قیمت گذاری کالاهای دندانپزشکی انجام شد و طبیعتا نظارت بیشتر میشود. همزمان با این کار مصوب شد اینها به تالار دوم بروند هرچند هنوز اتفاق نیفتاده است اما اقدامات آن در حال انجام است. با این اتفاق عملا در عرصه بازار نباید قیمتها افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، جلیل سعیدلو _ رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی نیز در نشست خبری به مناسبت نمایشگاه imed2023، گفت: ٣۴٠ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشور داریم و خوشبختانه در تامین نیاز تجهیزات پزشکی به ۵۵ تا ۶٠ درصد رسیدهایم. این به آن معناست که تولید در این حوزه جای کار دارد و باید دانست که تعدد اقلام در تجهیزات پزشکی بالاست.
وی افزود: ۴٠٠ هزار قلم تجهیزات پزشکی داریم و هر کدام از این اقلام در جای خود کاربرد دارند و گاهی حتی جایگزین ندارند .نمایشگاه ایران مد محلی برای ارائه توانمندی تولیدکنندگان و واردکنندگان است.
او تاکید کرد: جریان نقدینگی نبض تولید را در دست دارد و باید دانست که تولید تحت تاثیر اشتغال و تورم است و تاخیر در پرداخت مطالبات باید در قیمتهای تجهیزات پزشکی دیده شود. آن زمان که ارز از ترجیحی به نیمایی تبدیل میشود تولیدکننده نیاز به حمایت دارد. شرکتهایی داریم که ٢ تا ٣ سال مطالبات دارند و ٣ هزار میلیارد تومان مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی است.
در ادامه این نشست روحی _ عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، گفت: نمایشگاه بستر مناسب برای رقابت با نگاه تولید و صادرات است و باید تلاش کنیم تامین داخل با تجهیزات پزشکی به روز دنیا و با کیفیت انجام شود و ایجاد رقابت در این نمایشگاه اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان ایرانی توان رقابت با محصولات خارجی را دارند، تصریح کرد: این بستر در نمایشگاه ایران مد ایجاد شده است. در نمایشگاه امسال ٧٠ درصد تولیدکنندگان و ٣٠ درصد واردکنندگان محصولات خود را عرضه میکنند. این نکته مهم است که این نمایشگاه فضایی برای افزایش صادرات است.
روحی گفت: در منطقه ما، ایران هاب تجهیزات پزشکی است و مردم ایران باید از بهترین تجهیزات پزشکی برخوردار باشند. در این نمایشگاه برنامه کوتاه مدت و بلند مدت داریم.
در ادامه قاسمی _ عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، گفت: ٢٢٠ شرکت در فضای ٢٠ هزار مترمربع نمایشگاه ایران مد حضور دارند و محصولات جدید تولید شده برای نخستین بار رونمایی خواهند شد و مهمانهایی از کشورهای آسیای شرقی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. این نمایشگاه فردا در شهر آفتاب آغاز میشود.
انتهای پیام
نظرات