دکتر محمدتقی شیروانی تبار در نشست تخصصی "نقش دانشگاهیان آذربایجان شرقی در دفاع مقدس" که توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان برگزار شد، با بیان اینکه وظیفه داریم پیام شهدا را رسانده و الگوهای درست خود را بازشناسانیم، اظهار کرد: نقش دانشگاهیان در دوران دفاع مقدس از همان ابتدای جنگ تحمیلی شروع شد و دانشگاهیان توانستند نقش موثری در این رابطه ایفا کنند.
وی با اشاره به مجاهدتهای شهید چمران به عنوان یک دانشگاهی و دانشمند متعهد در خوزستان، یادآور شد: این شهید والا مقام با تفکر مهندسی، علمی و دانشگاهی و با کارهای مهندسی و دلاورانه توانست دشمن را در آن جبهه زمین گیر کند.
وی در ادامه با اشاره به رشادتهای شهدای دانشگاه، به مجاهدتهای شهید حسین علم الهدی و دانشجویان پیرو خط امام اشاره کرد و گفت: فرمانده مهندسی جنگ، بهروز پورشریفی نیز با طراحی پل خیبر و قبل از آن نیز با طراحی ادواتی با کمک بشکهها، توانست جلوی دشمن را بگیرد.
شیروانی تبار که همراه برخی از شهدای دانشگاهی بوده به خاطرات خود در این رابطه اشاره کرد و گفت: مهدی باکری را همه میشناسند و این شهید والامقام جزو شهدای دانشگاهی بود و سردار حسین علایی و حسین یحیوی هم از جمله شهدای هستند که نامشان کمتر شنیده شده است.
وی به رشادتهای شهید محمد صف آرا، شهید هوشنگ حیدر عربی، شهید فریدون کشتگر و شهید حسین محبی اشاره کرد و گفت: شهید صمد بخت شکوهی، شهید محمد صحاف نژاد و شهید غلامحسن شفاهی نیز که سالنی در دانشگاه به نام خود دارد از جمله شهدای دانشگاهی هستند که رشادتهای بسیاری کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز در دوران دفاع مقدس در حوزه پشتیبانی و مهمات و ادوات جنگی به کمک جبههها آمد که پدیده بسیار مبارکی بود، ادامه داد: جهاددانشگاهی مدیریت ساخت ادوات جنگی در دانشگاه تبریز را برعهده داشت و منشا خدمات بسیاری بود که مدیریت کارگاه دانشکده فنی تنها یک نمونه از آن است.
وی با اشاره به پیامهای مهم نقشآفرینی دانشگاه در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: این امر همبستگی و پشتیبانی دانشجویان و دانشگاهیان از رزمندگان اسلام را نشان داده و همچنین نشان داد که بخشی از مشکلات و توسعه صنایع دفاعی جامعه میتواند توسط دانشگاهها انجام شود. تحقق شعار ما میتوانیم هم از دیگر نکات مورد توجه در این رابطه است.
وی با اشاره به نقش امروز دانشگاهیان در عرصهی جنگ شناختی، خاطرنشان کرد: دشمنان در این نوع جنگ، مغز و اندیشهی جوانان را مورد هدف قرار دادهاند و نقش دانشگاهیان در این برهه بسیار بااهمیت است، چراکه شهدای بزرگوار برای حفاظت از انقلاب رفتند و ما باید امروز این میراث بسیار ارزشمند را حفظ کنیم.
شیروانی تبار با تاکید بر اینکه طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، اساتید فرماندهان جنگ نرم هستند، یادآور شد: وظایف اساتید و دانشگاهیان در عرصه جنگ شناختی بسیار بااهمیت بوده و با نگاهی به حوادث سال گذشته در مییابیم که دشمنان روی نقطه ضعف ما انگشت گذاشتند که همان غفلت ما از نسل جوان بود.
انتهای پیام
نظرات