ابوالفضل چمندی اظهار کرد: مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان حائز اهمیت بوده و این روابط سنتی و دیرینه است.
وی ادامه داد: تحولات دولتها نباید باعث تغییر و تحول زیر ساختهای بنیادی اقتصادی شود. به همین دلیل برای تقویت مبادلات اقتصادی و فعالیتهای مشترک اقتصادی دو کشور، سفرهای متعددی به ولایت هرات داشتهایم.
چمندی خاطرنشان کرد: این سفر نیز توسط استانداری خراسان رضوی و با همراهی نمایشگاه بینالمللی مشهد و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور افغانستان هماهنگی و برنامهریزی شد و اکنون نیز در حال پیگیری و اجرای اهداف پیشبینی شده هستیم. فعالین اقتصادی خراسان رضوی نیز تمایل داشتند که با فعالان تجاری افغانستان مرتبط باشند و از این طریق تعاملات دو کشور را افزایش دهیم.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به اعزام هیأت تجاری استان به افغانستان، عنوان کرد: حدود ٩٠ نفر از استان به مقصد کشور افغانستان اعزام شدند که ٨٠ درصد این افراد، فعالان اقتصادی بخش خصوصی از جمله در حوزههای دارو، پزشکی، تجهیزات پزشکی، برق و الکترونیک، کشاورزی، زراعت و ترانزیت هستند.
چمندی افزود: این هیأت به سرپرستی استاندار خراسان رضوی صبح یکشنبه عازم کابل شد و در این سفر با وزرای صحت عامه، زراعت و مالداری و ترانسفر و تجارت افغانستان دیدار و گفتوگو خواهیم داشت.
وی یادآور شد: براساس برنامهریزی صورت گرفته، روز اول سفر را در سفارت کشورمان در افغانستان حضور خواهیم داشت. در روز دوم شاهد افتتاحیه نمایشگاه محصولات استان در پایتخت افغانستان هستیم و روز سوم نیز نشستهای تخصصی بخش خصوصی و وزرای این کشور برگزار خواهد شد.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: امیدواریم از طریق این گفتوگوها، موانعی که وجود دارد و اختلافاتی که در عرصه اقتصادی کشورها است برطرف شود و شاهد توسعه روابط اقتصادی از گذرگاه خراسان رضوی به سمت کشور افغانستان باشیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، چمندی با تاکید بر اینکه بحث ترانزیت از استان به افغانستان به شدت دارای اهمیت است، تصریح کرد: قطار سوم باری از مقصد استان خراسان رضوی به سمت این کشور روز گذشته حرکت کرده است و قطارهای دیگر نیز طی روزهای آینده وارد خاک افغانستان خواهند شد و در حال برنامهریزی هستیم که این واگنها خالی به ایران برنگردد.
معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تجارت مشترک ایران و افغانستان و صادرات محصولات ایرانی به این کشور، از جمله ظرفیتهایی است که باید به آن توجه بیشتری داشته باشیم.
گفتنی است سفر هیأت تجاری استان به کابل پایتخت افغانستان به همت شرکت نمایشگاه بینالمللی مشهد ومعاونت امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی از ۱۶ مهرماه به سرپرستی استاندار خراسان رضوی آغاز و در این سفر سه روزه با برگزاری جلسات متعدد و بازدیدهای مختلف، شرایط همکاریهای دوجانبه و افزایش همکاری و تعاملات با طرف افغانستانی سنجیده خواهد شد.
خراسان رضوی با وسعت ۳۹۴ هزار و ۶۱۱ کیلومتر مربع، پنجمین استان پهناور کشور است که با ترکمنستان ۵۳۱.۶ کیلومتر و با افغانستان ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک دارد. این استان در مسیر تجارت خارجی با کشورهای آسیای میانه قرار گرفته است و افغانستان نخستین هدف صادراتی و تجاری خراسان رضوی به شمار میرود، این استان دارای پنج گمرک در دوغارون، لطف آباد، باجگیران، سرخس و مشهد و ۲ بازارچه مرزی باجگیران و دوغارون است که مراودات داخلی و خارجی استان با کشورهای دیگر از این گمرک و بازارچههای مرزی انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات