• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402071610486
  • خبرنگار : 50161

معاون استاندار زنجان:

صنایع، از سوخت جایگزین استفاده کنند تا تعطیل نشوند

صنایع، از سوخت جایگزین استفاده کنند تا تعطیل نشوند

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان جزو استان‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود، گفت: مدیریت و تامین سوخت جایگزین توسط صنایع می‌تواند از تعطیلی واحدهای تولیدی در فصول سرد سال جلوگیری کند.

حسین محمدی پیش از ظهر امروز (۱۶ مهرماه) در دومین جلسه کارگروه استانی هماهنگی تامین پایدار سوخت استان زنجان، با تاکید بر اهمیت استفاده از سوخت جایگزین در واحدهای صنعتی استان، اظهار کرد: باید واحدهای تولیدی پرمصرف استان شناسایی شوند تا در زمینه ایجاد زیرساخت‌های لازم برای بهینه کردن مصرف سوخت در آنها برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی با اعلام اینکه ۴۹ واحد صنعتی به عنوان صنایع پرمصرف در استان شناسایی شده است، افزود: واحدهایی که ظرفیت ایجاد دوگانه‌سوز کردن را دارند با همکاری اداره صمت باید در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت اقدامات لازم را انجام دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان با تاکید بر همراه کردن ادارات و ارگان‌های دولتی در تامین سوخت جایگزین، ادامه داد: شاید میزان مصرف در ادارات دولتی پایین باشد، ولی همراهی این بخش با شرکت گاز و بخش صنعتی، بازتاب اجتماعی بسیار زیادی در تامین شبکه گاز پایدار خواهد داشت.

محمدی، اعمال تشویق و تخفیف برای مشترکان کم‌مصرف در بخش‌های مختلف را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: تشویق و اعمال تخفیف برای مشترکان کم‌مصرف می‌تواند راهکاری مناسب برای کاهش مصرف گاز در بخش‌های مختلف باشد.

وی با ارزیابی مناسب عملکرد شرکت گاز استان زنجان در تامین سوخت پایدار گاز، از برگزاری مراسم تجلیل از منتخبان کم‌مصرف گاز استان تقدیر کرد و گفت: برگزاری برنامه‌های تشویقی، نقشی تاثیرگذار در فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی از جمله گاز در جامعه دارد.

در ادامه جلسه، مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی واحدهای صنعتی برای استفاده از سوخت جایگزین فصل سرد سال، گفت: با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم و استفاده از سوخت دوم، صنایع و واحدهای تولیدی، زمستان امسال نیز، قطعی گاز نخواهند داشت.

رحیم سلیمانی‌نژاد اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در زمینه تامین سوخت گاز طبیعی، استان زنجان سال گذشته جزو استان‌های برتر در تامین سوخت پایدار در کشور قرار گرفت.

وی تعداد واحدهای پرمصرف شناسایی شده در استان را ۴۹ واحد صنعتی اعلام کرد و افزود: مصرف روزانه گاز طبیعی این واحدها به یک میلیون و ۱۰۹ هزار متر مکعب می‌رسد که باید برای سوخت جایگزین این واحدها برنامه‌ریزی شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با بیان اینکه صنایع، بیشترین آمار مصرف گاز در استان را به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: تامین سوخت جایگزین و برنامه‌ریزی به موقع می‌تواند، علاوه بر جلوگیری از ضرر و زیان برای واحدهای تولیدی، از ایجاد ناترازی و بحران برای تامین گاز پایدار جلوگیری کند.

این مسئول با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی‌ها و تمهیدات صورت گرفته، سال گذشته قطعی گازی در استان زنجان رخ نداد، یادآور شد: به هیچ عنوان و در هر شرایطی، قطعی گاز در بخش مشترکان خانگی و مراکز درمانی نخواهیم داشت مگر اینکه مشکلی در شبکه گازرسانی ایجاد شود.

سلیمانی‌نژاد همچنین همکاری و همدلی مسئولان در ادارات و ارگان‌های دولتی را در بهینه‌سازی سوخت مورد تاکید قرار داد و اذعان کرد: استفاده از سوخت جایگزین در ادارات و ارگان‌های دولتی راهکاری دیگر در راستای تامین سوخت پایدار و پاک است.

وی خاطرنشان کرد: همراهی بخش دولتی با استفاده از سوخت جایگزین و بهینه کردن مصرف سوخت می‌تواند در کنار کاهش مصرف، گامی بزرگ در فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی در جامعه باشد.

در بخش دیگری از جلسه، مدیر شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه زنجان با اشاره به اینکه در سال گذشته واحدهای تولیدی استان همکاری خوبی در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت داشتند، افزود: صنایع باید در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت انعطاف‌پذیر باشند و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، همراهی و همکاری لازم را در تامین سوخت پایدار داشته باشند.

حمید حبیبی با اشاره به اینکه صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف سوخت، عزم و اراده ملی را می‌طلبد و دوگانه‌سوز شدن صنایع می‌تواند در رفع موانع تامین انرژی مؤثر باشد، خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های بخش صنعتی استان باید به‌روزرسانی شود، چرا که تامین‌کنندگان سوخت را در فصول گرم با چالش تامین آب و برق و در فصول سرد سال، علاوه بر تامین برق، در تامین گاز پایدار با چالش روبرو می‌کنند.

وی با تاکید بر نقش تاثیرگذار آموزش‌ و پرورش در فرهنگ‌سازی مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی، تصریح کرد: با همگام ساختن آموزش‌ و پرورش و استفاده از ظرفیت‌های مدارس و دانش‌آموزان به عنوان همیاران گاز، می توان در کنار کاهش مصرف سوخت در مدارس، در بخش مصارف خانگی نیز فرهنگ‌سازی گسترده‌ای انجام داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha