به گزارش ایسنا، در پی عملیات موفقیتآمیز امروز جنبش مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس، بلومبرگ در یادداشتی درباره تاثیر این رخداد بر تلاش دولت بایدن برای میانجیگری عادیسازی روابط ریاض-رژیم صهیونیستی که فلسطین نیز در آن ذینفع بود، نوشت: معلوم شد که حماس در این دیپلماسی و استراتژی بزرگ آمریکا، عربستان سعودی و اسراییل از حق وتو برخوردار بود.
طبق گزارش شبکه آمریکایی، عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و فلسطین، تقریبا بیسر و صدا و به درخواست کاخ سفید، در حال نزدیکشدن به توافق سهجانبهای بودند که شکل ژئوپولیتیک منطقه و فراتر از آن را تغییر میداد اما ظاهرا تدابیر آنها فلسطینیها را در وضعیت بدی قرار میداد. بنابراین، حماس که اصلیترین گروه مقاومت از طرف فلسطینیها محسوب میشود، تصمیم گرفت که همه چیز را به هم بزند.
در این یادداشت همچنین آمده است: در ۲۴ ساعت گذشته، حماس هزاران موشک را از نوار غزه به اسرائیل شلیک کرد که منجر به کشتهشدن دهها اسراییلی و باعث شد که بخشهایی از عسقلان و دیگر شهرها شبیه اوکراین پس از یک حمله موشکی روسیه شوند. در عین حال، مبارزان حماس، از طریق زمین، دریا و هوا به مواضع اسرائیل نفوذ کرده و اسرائیلیها را در خانههای خودشان گروگان گرفتند.
«محمد الضیف» فرمانده شاخه نظامی حماس صبح امروز (شنبه) و پس از حملات گسترده راکتی مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستی در اطراف غزه، آغاز عملیات طوفان الاقصی را اعلام کرد. در این عملیات تاکنون ۱۰۰ صهیونیست به هلاکت رسیده و بیش از ۱۰۰۰ نفر هم زخمی شدهاند.
آژیرهای خطر، صبح امروز و در پی حملات سنگین راکتی و موشکی مقاومت، در تمام شهرکهای صهیونیستی نزدیک مرز نوار غزه و نیز دیگر شهرهای اشغالی از جمله تلآویو به صدا درآمدند. رادیو رژیم صهیونیستی نیز از ورود نیروهای مقاومت به داخل شهرکهای اطراف غزه و تیراندازی در این شهرکها خبر داد.
بلومبرگ در ادامه مینویسد: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در واکنش به این حمله و در میان حملات تلافیجویانه ارتش اسرائیل در نوار غزه گفت که «ما در جنگ هستیم». نه بیبی نتانیاهو و نه شرکای او در ائتلاف راست افراطیاش به علتی برای واداشتنشان به سرکوب هرچه سختتر فلسطینیها یا شهرکسازیهای جدید در اراضی فلسطینی در کرانه باختری نیازی نداشتند. اگرچه، حالا کابینه راستگرای افراطی نتانیاهو بهانه جنگی لازم برای انجام دادن هر کاری که بخواهد را دارد.
همچنین در یادداشت بلومبرگ آمده است: سعودیها هیچگاه اسرائیل را به عنوان یک کشور به رسمیت نشناختهاند و همواره به طور رسمی طرفدار فلسطینیها بودهاند. در عین حال، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، مشتاق مطرح کردن دوباره عربستان سعودی در سیاست قدرت جهانی است. او بدترین دشمنان منطقهای خود را در ایران میبیند نه در اسرائیل. او برای پیدا کردن شرکای عربستان سعودی میتواند پیشنهادات چین یا آمریکا را قبول کند که برای سلطه جهانی رقابت میکنند.
در ادامه آمده است: در این میان، آمریکا میتواند چین را از صحنه منطقه بیرون کند و ائتلافی را پایهریزی کند که ایران را نیز تحت کنترل قرار دهد. در عین حال، واشنگتن میتواند از این اهرم فشار جدید برای آبشدن یخ روابطش با تهران نیز استفاده کند.
شبکه آمریکایی در ادامه مطرح کرد: ضعیفترین پیوندها در این طرح میان اسرائیلیها و فلسطینیها بود. شرکای نتانیاهو در ائتلاف او به راهکار دو دولتی برای اسرائیلیها و فلسطینیها عقیده ندارند و ترجیح میدهند کرانه باختری را به کلی تصاحب کنند، حتی به بهای تبدیل کردن آن به کشوری آپارتاید. در این میان، فلسطینیها میدانستند که منافعشان حتی در ریاض در اولویت پایینتری قرار دارد. از دیدگاه نوار غزه یا کرانه باختری، وضعیت بدتر میشد.
این یادداشت با اشاره به این که آتشبس میان رژیم صهیونیستی و فلسطین شکسته شده است، مطرح کرد: حالا فشار بر سعودیها و بقیه برای همدردی با همنوعان عرب خود افزایش یافته و هرگونه گرم گرفتن با اسرائیل را منتفی میسازد.
بلومبرگ در پایان میگوید: حالا آمریکا هیچ انتخابی ندارد، جز این که از تمامی طرفین، طبیعتا حماس، اما بیبی و بنسلمان و بقیه نیز بخواهد خویشتنداری کنند. با این وجود، استراتژی بزرگ بایدن برای خاورمیانه در مرحله مقدماتی قرار دارد، اگرچه کاملا اجرایی نشده است.
انتهای پیام
نظرات