• جمعه / ۱۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402071409163
  • خبرنگار : 50649

امام جمعه شیراز:

نماد همبستگی و وحدت در سفر رئیس جمهور به فارس باشیم

نماد همبستگی و وحدت در سفر رئیس جمهور به فارس باشیم

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه امسال در یادروز حافظ میزبان رئیس جمهور خواهیم بود، بر ضرورت حفظ همبستگی و نماد وحدت بودن مردم فارس در این سفر تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، 14 مهرماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز با اشاره به در پیش رو بودن روز بزرگداشت حافظ اظهار کرد: خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی کسی است که آوازه شیراز را همراه با غزلیات پرمعنا و پرمحتوای خودش به همه جهان رسانده است. کسی که در طول این قرن‌هایی که می‌گذرد از زمان حضورش تا امروز که ۷۰۰ سال از رحلتش می‌گذرد، مورد توجه اقشار مختلف بوده است و سخنش به نوعی پیام همه ابعاد زندگی ایرانی را توانسته به خودش در این شهد شیرینی فارسی که عرضه کرده داشته باشد.

وی بیان کرد: امسال روز حافظ شیراز یک روز به یاد ماندنی خواهد شد برای اینکه در این روز فارس میزبان رئیس جمهور خواهد بود که سخنرانی عمومی‌ ایشان در حرم سوم اهل بیت(ع) بارگاه نورانی حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) برگزار می‌شود یا بعدازظهر چهارشنبه یا بعدازظهر پنجشنبه که وقت دقیق آن اعلام می‌شود و بزرگداشت حافظ هم جداگانه برگزار خواهد شد.

امام جمعه شیراز با تأکید براینکه باید با روحیه حافظ و سعدی و زبانان آنان که مهمان‌نواز است به استقبال میهمان خود برویم، گفت: امروز روزی است که همه نیروهای درون نظام اسلامی و دلبستگان به نظام اسلامی و شهدا در صحنه‌هایی نشان دهند که همان عهد و پیمان را که با امام و شهیدان داشتند بار دیگری به نمایش می‌گذارند و پای کار دولتی می‌آیند که رهبر معظم انقلاب در موردش فرمود غیر از حمایت می‌خواهم از دولت تجلیل و تقدیر کنم چون وظایفش را روی مسیر قانونی دقت می‌کند که به خوبی انجام دهد.

وی با بیان اینکه پراکندگی و اینکه جریان‌های سیاسی هر کدام طرفی بکشند به درد نمی‌خورد، افزود: آیه قرآن هم همین را می‌فرماید که «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» (آیه 103 سوره آل عمران). ان‌شاءالله نماد همبستگی، وحدت و ایستادن زیر پرچم ولایت و پای کار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی به زودی در این اجتماع بزرگ فارس و شیراز همه‌ مشاهده خواهیم کرد و امیدوار هستیم این سفر پر برکت رییس جمهور همراه با خوبی باشد و مردم هم احساس کنند گوشه‌ای از مشکلاتشان حل می‌شود و مسیر اصلاح امور هر چه سریعتر پیگیری شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود ضمن قدردانی از ایثارگری نیروی نظامی و انتظامی به خصوص سربازان، امنیت امروز را مرهون زحمات آنان دانست و گفت: این‌ها «قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ» هستند و قرآن اجرا می‌کنند و مبارزه‌گران بر علیه ظلم و بی‌عدالتی و مجریان قوانین توحیدی نظام اسلامی هستند و این جایگاه فرماندهی انتظامی کشور است که الحمدلله موفق هستند.

آیت‌الله دژکام همچنین با اشاره به ایام هفته وقف گفت: هفته وقف حسب مصوبه شورای عالی فرهنگی تغییر کرده و از هفته آخر ماه صفر به این ایام منتقل شده است و از این جهت شاید مقداری تحت‌الشعاع برخی از مناسبت‌های دیگر قرار گرفته است اما وظیفه ‌ماست از تلاش‌هایی که در زمینه وقف می‌شود به صورت ویژه تشکر کنیم.

وی ادامه داد: در فارس یک واقف کاری انجام داده است که بیش از 100 سال است خودش از دنیا رفته است اما هنوز اثر وقفش باقی است و یک یتیم خانه  با ظرفیت ۲۵۰۰ یتیم را یک واقف ایجاد کرده است. اگر این امکانات نباشد، چه بر سر بچه‌های یتیم می‌آید؟ دیگران که نمی‌توانند به همه برسند و رها می‌شوند و این یک کار عظیم است که در زمینه وقف انجام شده است.

*وقف عنصری در بسط عدالت اجتماعی است

خطیب جمعه شیراز با یادآوری اینکه بیمارستان موقوفه نمازی شیراز را همه دنیا می‌شناسد، آن را از برکات وقف دانست و افزود: سئوال اینجاست چقدر دانشگاه‌ها از وقف برخوردار می‌شوند؟ ظاهرا اصل دانشگاه شیراز در زمین موقوفه است و باعث خیر شده است کسی که بنای به این بزرگی را وقف کرده است. این‌ها کارهای عجیبی است که واقفان می‌توانند انجام دهند. اگر جوان ما در دانشگاه درس می‌خواند و رشد می‌کند و منشأ خدمت می‌شود واقف برای خودش، خانواده‌اش و مملکتش ثواب دارد چون نقش‌آفرینی کرده است. مساجد و حسینیه‌ها را ببینید. وقف یک عنصر مهمی در بسط عدالت اجتماعی است به شکلی که همه خشنود باشند. این برکت وقف است.

آیت‌الله دژکام همچنین ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی گفت: اگر می‌گوییم توحید، نبوت، معاد و عدل از معارف انقلاب اسلامی هستند، باید بدانیم نقش این معارف در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی ما چیست و چطور به هم ارتباط پیدا می‌کنند. این مسئله را قرآن در آیات خود بیان کرده است.

وی با یادآوری آیه 24 سوره ابراهیم تصریح کرد: خدای متعال نقش معارف را در قوانین و اقدامات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این آیه با یک مَثَل توضیح داده و فرموده است «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ؛ دقت نمی‌کنید که خدا چگونه مثال می‌زند». کلمه طیبه همین معارفی است که گفتیم، کلمه طیبه لا اله الا الله می‌گویند و همه اعتقادات به همین لا اله الا الله برمی‌گردد.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه خدای متعال به همه کسانی که اهل دین هستند، فرموده یک چیز را مشترک بگویید و یک اعتقاد همه داشته باشیم که یک خدا را قبول کنیم و تمام دین در همین یک کلمه است، افزود: اگر به این درخت نگاه کنیم، سه قسمت اصلی ریشه، شاخه و میوه دارد. خدای متعال می‌فرماید «أَصْلُهَا ثَابِتٌ»، ریشه در خاک محکم درخت را نگه می‌دارد. این ریشه چیست؟همین عقاید است و نقش اعتقادات در بنیان نظام اسلامی مثل نقش ریشه برای درخت است، درخت به خاطر ریشه هم زنده است و هم در مقابل طوفان می‌ایستد لذا برای مقابله با تهاجم فرهنگی باید ریشه را محکم کرد.

امام جمعه شیراز یادآور شد: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان جلد یازدهم صفحه 155 می‌فرماید اصلی که خدا گفته ثابت است توحید است؛ توحید ریشه کار است و برای زندگی شخصی باید ریشه توحید در دلت محکم باشد، برای نظام اسلامی و انقلاب اسلامی هم باید ریشه توحید در اجتماع محکم شود.

وی ادامه داد: دوم «وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ»، درخت شاخه دارد، درخت انقلاب اسلامی هم شاخه دارد و شاخه‌های این انقلاب را علامه طباطبایی می‌فرماید تقوا و اخلاق است. هر هفته اشاره می‌کنیم که «اتقوا لله» برای چیست؟ برای این است که اگر این شاخه بریده شود به میوه نمی‌رسیم. اگر تقوا در جامعه کمرنگ شود، نتیجه این همه خونی که برای انقلاب اسلامی ریخته شده است، نخواهیم چید. تقوا شاخه این درخت است. همه اخلاقیات ذیل تقوا تعریف می‌شود.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه عفت و حیا یک گوشه از بحث تقوا است، گفت: افرادی که رفتارهای زشت را انجام می‌دهند و در کوچه و خیابان چنان می‌کنند، از خدا نمی‌ترسند اگر کسی از خدا بترسد، خودنمایی، جلوه‌گری و دلبری نمی‌کند. بی‌تقوا از خدا فراری است و فرمان خدا را نمی‌برد اما نمی‌توان از خدا فرار کرد.

وی با بیان اینکه باید خدا را بشناسیم و توحید و لا اله الا الله را قبول داشته باشیم، نتیجه معرفت به خدا را ترس از خداوند دانست و افزود: ریشه توحید است و شاخه تقوا است. اگر خداشناس شدیم می‌دانیم که باید از خدا بترسیم و تقوا پیشه کنیم. درخت میوه می‌دهد و میوه این درخت عمل صالح است.

خطیب جمعه شیراز با یادآوری آیه 25 سوره ابراهیم «تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا»، گفت: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان خود می‌فرماید میوه درخت عمل صالح است. کسی که خدا را قبول دارد و از خدا می‌ترسد کارش را درست انجام می‌دهد تا در پیشگاه خدا بی آبرو و روسیاه نشود و این عمل صالح است.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه دل هر فردی باید کانون توحید باشد و در روح فرد هم ملکه تقوا حاکمیته داشته باشد و در رفتارش عمل صالح دیده شود، گفت: ما انقلاب کردیم که نگاه اجتماعی به میدان بیاوریم. در جامعه ما اساس توحید است و تقوا باید ملکه همه مدیران و مردم باشد و نتیجه‌اش این است که قانون عملیاتی شود و زمین نمی‌ماند. هر زمان قانون زمین ماند بگردید دنبال کسی که تقوا نداشته است.

*میوه توحید اجرای قوانین در اجتماع است

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: میوه توحید و معارف انقلاب اسلامی اجرای قوانین در اجتماع است بنابراین هر چه بتوانیم این فضا را به نفع خداشناسی تقویت کنیم به نتیجه مطلوب می‌رسیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه قریب ۳۶ سیاست کلی داریم که رهبری فرمودند باید بر مبنای آنها باورهای توحیدی شکل بگیرد، گفت: نمی‌توان از درخت خار، میوه برداشت کرد و ریشه باید درست باشد تا به میوه برسیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند این ارتباط باید محفوظ بماند. از وظایف رهبر و ولی فقیه در جامعه این است که نگذارد این ارتباط گسسته شود، مثلا در مقام قانون‌گذاری عده‌ای در مجلس حواسشان نباشد و قانونی بگذارند که خلاف مبانی اعتقادی باشد و این از وظایف تعریف شده رهبر معظم انقلاب در قانون اساسی است که جلوگیری می‌کند. یکی همین است که سیاست‌های کلی را ابلاغ کند.

آیت‌الله دژکام اظهار کرد: در بحث برنامه هفتم توسعه قبل از آنکه قانون برنامه هفتم مصوب شود، رهبری سیاست‌های کلی برنامه هفتم را ابلاغ کرده است تا در آن چارچوب قانون‌گذاری شود و این سیاست‌های کلی ناشی از آن ریشه‌های معارفی است و اگر مبانی فلسفی و معرفتی را، نپاییم این قانون خراب می‌شود.

وی در ادامه ضمن توصیه مجدد به رعایت تقوای الهی گفت: خدای متعال اوامری دارد که اطاعت از آن‌ها نشانه تقوا است. به عدالت خدا امر می‌کند لذا باید به دنبال عدالت بوده و مجری عدالت و خواهان عدالت باشیم.

امام جمعه شیراز با یادآوری اینکه خدای متعال به نیکوکاری امر می‌کند، گفت: همچنین خدای متعال امر می‌کند به اینکه به خویشاوندان خود کمک و خیر برسانید. گاهی اوقات خویشاوندان از همدیگر سراغ یکدیگر را نمی‌گیرند و مدت‌ها از هم خبر ندارند اما آیا دستور خدا این است؟ تقوا یعنی این چیزها را رعایت کنیم.

آیت‌الله دژکام با اشاره به آیه 90 سوره نحل «وَإِیتَاءِ ذِی الْقُرْبَی وَ یَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ وَالْبَغْیِ یَعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ» گفت: خداوند از فحشا نهی می‌کند. چیزی که یکی دو هفته گذشته بنده در خطبه‌ها نگرانی خود را نسبت به وضعیت شهر عرض کردم و تشکر می‌کنم از مجموعه‌هایی مختلفی که اقدام خوب و پیگیری مناسب صورت دادند هم برای مسئله اعتیاد و هم برای خیابان‌گردی و امثال آن‌ها. امیدواریم این کاری که با همت عالی شروع شده است، ادامه‌دار باشد چون خدا نهی از فحشا و نهی از منکر کرده است، جلوی ظلم را بگیرید تا روز قیامت در پیشگاه خداوند سربلند باشید.

وی با بیان اینکه خدا همه ما را موعظه کرده تا پند بگیریم، افزود: این آیه مبارکه در بعد اجتماعی‌اش بسیار در ارتباط با وظایف فرماندهی انتظامی کشور است که اجتماع ما را در راستای این دستور الهی سامان دهند و باید در هفته نیروی انتظامی از تک تک این نیروها سپاسگزاری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha