حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی در همایش استانی یاوران وقف که همراه با تجلیل از واقفان خیراندیش در امامزاده سید محمد کججانی تبریز برگزار شد، با اشاره به «حسان بن ثابت»، شاعر دوران پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: این شاعر واقعه غدیرخم را به زیبایی به تصویر کشیده و رسول اکرم(ص) نیز از وی تقدیر کرده است. پیامبر اکرم(ص) درباره حسان میفرمایند که «زبان او قدسی است تا زمانی که علاقه و محبت بر ما داشته باشد».
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه حسان پس از مدتی از مسیر الهی خارج شد، افزود: زمانی که حسان در مسیر هدایت و الهی بود، اشعاری نسبت به فضایل رسول اکرم(ص) سروده و میگوید که «ما اگر مدح و فضایل پیامبر(ص) را میگویم برای این نیست که مقام ایشان را بالا ببرم و یا صلوات نمیفرستیم که جایگاه ایشان ارتقا یابد زیرا ایشان، اشرف مخلوقات عالم هستی هستند و فضلیت گفتن من نیز بر ایشان اثری ندارد. وقتی من از ایشان میگویم و شعر میسرایم، میخواهم که خودم را بالا بکشم و کلامم ارزش یابد.»
وی تاکید کرد: فکر نکنیم که اگر از فضایل پیامبر(ص) میگوییم یا بر ایشان صلوات میفرستیم، جایگاه ایشان را ارتقا میدهیم بلکه ما خودمان را برای ارتقا یافتن به ایشان وصل میکنیم.
شرفخانی در ادامه با اشاره به ویژگیهای پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: جنس رسول اکرم(ص)، مردمی است زیرا ایشان در کنار مردم زندگی میکرد و مردم نیز تولد ایشان و فوت پدرشان را دیدند. حضرت محمد(ص)، تفاوتی با مردم نداشتند و با مردم زندگی میکردند.
وی افزود: ایشان تا اندازهای ارزش و جایگاه داشتند که حتی قبل از بعثت نیز بین مردم به عنوان «امین» شناخته شدند. ایشان در معاشرت و رفت و آمد و ارتباط با مردم مثل خود مردم بودند و گاه حتی هیچکس در جلسهای تشخیص نمیداد که ایشان پیامبر اکرم(ص) هستند.
وی تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) با مردم در هم آمیخته میشد و با کودک مثل کودک و با بزرگان نیز همچون بزرگان صحبت میکردند. در واقع با ادبیات مردم، ارتباط ساده برقرار میکردند و با تمامی توده مردم ارتباط داشتند. فرقی بین ثروتمند و فقیر برایشان وجود نداشت.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: ایشان به گونهای نبودند که وقتی مسئولیتی برعهده میگرفتند با مردم خداحافظی کنند و مثل برخیها، رفتار و منششان با مردم تغییر یابد و کسی را نشناسند. روایتی داریم که ایشان با فقیران و مساکین مینشستند و ارتباط داشتند.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) به گونهای علاقمند مردم بودند که رنج مردم را رنج خود میدانستند. وقتی مردم، نه تنها مسلمانان بلکه حتی اگر غیرمسلمانان رنجی داشتند، ایشان ناراحت میشدند. دلسوز و عاشق مردم بودند و برای هدایت، سعادت، آرامش و رفاه آنها دلسوزی میکردند و گاهی کم مانده بود تا جانشان را فدای مردم کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه خداوند متعال دو نوع رحمت و نعمت عامه و خاصه برای انسانها دارد، گفت: رحمت عامه برای تمام بشریت ولی رحمت خاصه برای مومنان است. یک مومن هراندازه که معرفت و تقرب بیشتری داشته باشد، میتواند از این رحمت خاصه خداوند بهره ببرد.
شرفخانی در ادامه با اشاره به تاریخچه سنت حسنه وقف و پایدار و مانا بودن این سنت در بین مردم، افزود: وقف یک عنایت الهی برای بشریت است که هم خود و هم مال و ثروت انسانها را ماندگار میسازد.
وی تاکید کرد: وقف، تنها راهی است که انسان بعد از مرگ میتواند از دنیا ثواب دریافت کند.
وی همچنین سازمان اوقاف را متولی موقوفات برشمرد و گفت: موقوفات برای سازمان اوقاف نیست بلکه این سازمان تولیت آنها را برعهده دارد.
انتهای پیام
نظرات