• پنجشنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402071308504

یک مسئول:

گستردگی شعر آیینی در گیلان فراوان است

گستردگی شعر آیینی در گیلان فراوان است

ایسنا/گیلان مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گیلان با بیان اینکه وقتی از شعر حرف می‌زنیم در واقع درباره اثری صحبت می‌کنیم که در رده ماندگاری و هنری جایگاه ویژه‌ای پیدا می‌کند، گفت: گستردگی شعر آیینی در گیلان فراوان است.

محمداسماعیل حبیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه محفل شعر «گیلان حسین بن علی» با هدف معرفی شاعران آیینی و تکریم از شاعران برجسته در این حوزه برگزار شد، اظهار کرد: شاعران برجسته‌ای که در شعر آیینی پژوهش‌های متعددی را انجام دادند و کتاب‌های مختلفی را به چاپ رساندند.

وی با اشاره به تجلیل از شاعر آیینی گیلان استاد جلیل واقع طلب، افزود: این شاعر برجسته گیلانی آثار و کتاب‌های ارزشمندی را از خود به یادگار گذاشتند که می‌توان به باران تشنگی که یکی از بهترین آثار عاشورای محسوب می‌شود، اشاره کرد.

مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گیلان با اشاره به تجلیل از دو شاعر گیلانی فرامرز محمدی پور و تراب کامران، گفت: این دو شاعر برجسته پژوهش‌ها و کتاب‌های متعددی را در این زمینه منتشر کردند.

حبیبی با اشاره به شعرخوانی شاعران بین‌المللی در محفل شعر بیستمین اجلاس خادمان و پیرغلامان حسینی، یادآور شد: در این اجلاس شاهد استقبال بی‌نظیر شاعران بین‌المللی بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه در بسیاری از شعرها سعی می‌کنیم یک رویکرد واکاوی داشته باشیم تا ببینیم جایگاه شاعرانگی این اثر تا چه حدی است، تصریح کرد: در بعضی از مواقع  نوحه و مرثیه می‌شنویم که نشان دهنده عرض ارادت است، اما در بعضی از مواقع ما با شعر روبرو هستیم که با تمام ویژگی‌های مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عاشقانه بوده و برای ما فرقی نمی‌کند که با مضمونی است؛ می‌خواهیم بگوییم اینجا شعر اتفاق افتاده چون تمام امکانات زبانی، تمام نشانه‌های زبانی و برجستگی‌های شعری را در خود دارد.

مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گیلان تاکید کرد: آنجاست که کلمه از حد کلام عادی و منظوم خارج می‌شود و به عرصه شعر ورود می‌کند و ماندگاریش بیشتر می‌شود.

حبیبی با بیان اینکه وقتی از شعر حرف می‌زنیم در واقع درباره اثری صحبت می‌کنیم که در رده ماندگاری و هنری جایگاه ویژه‌ای پیدا می‌کند، اضافه کرد: این اثر قابل تعمیم، تعلیم و واکاوی از نظر ویژگی‌های شعری است که این شاخصه در بسیاری از آثار جلیل واقع‌طلب، شاعران جوان و پیشکسوت دیده می شود و می‌توانیم بگوییم که شعر اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: وقتی در رویکرد شعر آیینی با افرادی روبرو هستیم که برای کار خود ارزش قائل هستند این مهم سبب می‌شود تا تمام مخاطبین اعم از مرد و زن، جوان و میانسال در وهله اول شنونده آن اثر باشند و اگر شاعرانگی در کلام اتفاق بیافتد، در شنیداری هم خود به خود پدیدار می‌شود و تاثیر شعر را بر افراد خواهیم دید.

مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گیلان اضافه کرد: اتفاق بعدی پذیرندگی است که در مخاطب ایجاد می‌شود و اگر کسی به شعرهای آیینی گوش دهد دیگر نمی‌تواند از آن حیطه بگذرد و این ارزشمند است‌.

حبیبی با تاکید بر اینکه ایران کشوری مسلمان و  شیعه است و این باورها در خانواده‌ها شکل گرفته است، گفت: برخی از اتفاقات نمی‌تواند باورها و اعتقادات را از نسل جوان دور کند؛ شاید نگرانی‌هایی پیش بیاورد اما این اتفاق چیزی نیست که بخواهد مبنای جداسازی بین افراد باشد.

وی با اشاره به کتاب ۱۴ کوچه چراغانی اثر فرامرز محمدی پور که برگفته از آثار شاعران آیینی گیلان است که برای حوزه هنری گردآوری شد، افزود: در این کتاب دو جلدی بالغ بر ۲۰۰ اثر از ۲۰۰ شاعر آیینی گیلان به چاپ رسیده است.

وی تاکید کرد: گستردگی شعر آیینی در گیلان فراوان است و نیاز است شاعران آیینی استان شناسایی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha