• جمعه / ۱۴ مهر ۱۴۰۲ / ۰۵:۳۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402071207791
  • خبرنگار : 71662

از رتبه‌بندی باغ‌ وحش‌ها چه خبر؟

از رتبه‌بندی باغ‌ وحش‌ها چه خبر؟

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی، ضمن تاکید بر اهمیت استاندارد بودن شرایط باغ‌ وحش‌ها برای نگهداری از حیوانات اظهار کرد: باغ وحش‌ها تنها محیطی برای کسب درآمد و مسائل اقتصادی نیست و باید در آن‌ها به مسائل آموزشی و حفاظت از حیوانات توجه شود.

به گزارش ایسنا، چندی پیش حسن اکبری - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی - در واکنش به تلفات حیات وحش در باغ‌ وحش‌های کشور از اجرای طرح رتبه‌بندی باغ‌ وحش‌ها خبر داد که بر اساس آن صدور مجوز بسیار محدود شده است علاوه بر آن باغ وحش‌هایی که فعالیت مناسب و استانداردی دارند برای ادامه فعالیت خود حمایت و آن‌هایی که فعالیت استانداردی ندارند حذف و یا به سوی بهتر شدن سوق داده می‌شوند. 

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت رتبه‌بندی باغ وحش‌ها اظهار کرد: این طرح که مدتی است آغاز شده است، مراحل پایانی خود را طی می‌کند. یکی از اقداماتی که طی سال گذشته آغاز شد طرح رتبه‌بندی باغ وحش‌ها بود که شاخص‌هایی نیز برای آن آماده شد. در حال حاضر این شاخص‌ها به استان‌ها ارسال و ارزیابی‌های مورد نیاز انجام شده است.   

وی ادامه داد: وضعیت تعدادی از باغ وحش‌ها مشخص شده اما هنوز چیزی به آن‌ها ابلاغ نشده است هدف از رتبه‌بندی باغ وحش‌ها این است که آن‌ها استاندارد کافی برای نگهداری از حیوانات داشته باشند و با توجه به استانداردهایی که دارند از یکدیگر تفکیک شوند.  

به گفته معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی از سال گذشته تاکنون محدودیت‌هایی در صدور مجوزهای جدید ایجاد شده است و بر اساس این محدودیت‌ها باید فردی که می‌خواهد باغ وحش احداث کند باید استانداردهای لازم را اعمال کند.

وی تاکید کرد: صاحبان این باغ وحش‌ها باید از این ظرفیت به عنوان ابزاری برای آموزش، حفاظت و در کنار آن کسب درآمد استفاده کنند و به آن فقط به عنوان منبع اقتصادی نگاه نکنند بلکه از حیوانات در شرایط مناسبی نگهداری کنند تا هنگامی که مردم به باغ وحش‌ها می‌آیند، حس مطلوبی داشته باشند.  

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی افزود: درجه‌بندی باغ وحش‌ها مقدمه‌ای برای نزدیک کردن آن‌ها به استانداردها و حفظ محیط زیست است که می‌توان از آن به عنوان اقدامی مهم و ارزشمند یاد کرد. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره رتبه‌بندی مناطق چهارگانه کشور اظهار کرد: مناطق چهارگانه ما به لحاظ ویژگی‌های اکولوژیک تفاوت‌های زیادی دارند. بعضی از آن‌ها در شرایط بهتری به سر می‌برند، بکرتر هستند و تنوع گونه‌ای آن‌ها بهتر است و نمونه منحصر به فردی از تیپ‌های زیستگاهی خاص هستند. این مناطق بر اساس تعداد شاخص‌هایی که تعریف شد در جلسات کارشناسی متعدد مورد بررسی قرار گرفتند و بر اساس این بررسی‌ها در حال رتبه‌بندی هستند. 

اکبری در پایان تصریح کرد: رتبه‌بندی این مناطق به ما کمک می‌کند که اقدامات حفاظتی را بر اساس منابعی که در اختیار داریم منظم‌تر رتبه‌بندی کنیم و از طرفی نیز مناطقی هستند که می‌شود نقص‌های آن‌ها را برطرف کرد و جایگاه آن‌ها را ارتقا داد که ما به دنبال این کار هستیم.   

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha