خسرو کنعانی، دوشنبه 10 مهرماه، در اولین گردهمایی مدرسان جهادی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در خصوص مهارتهای تدریس اثربخش گفت: در سده 21 بیسوادان کسانی نیستند که نمیتوانند بخوانند و بنویسند، بلکه کسانیاند که نمیتوانند بیاموزند، آموختههای کهنه را دور بریزند، و دوباره بیاموزند.
وی همچنین توانایی جذب دانش آموزان و دانشجویان، پرورش مهارتهای فکری، یادگیری و ارزیابی آن، یادگیری مداوم، اداره کلاس و رفتارهای کلاسی معلمان را از ویژگیهای معلم کارآمد و اثربخش اعلام کرد.
وی، هشت متغییر آموزشی یا رفتارکلاسی معلمان که با یادگیریشاگردان رابطه و همبستگی معنی داری دارند را روشنی توضیحات معلم درکلاس، انعطاف پذیری در روش آموزش، اشتیاق درکار، عامل تحرک در کلاس، حرکات سر و دست و نوسان صدا، احساس مسئولیت در عمل، شامل تاکید بریادگیری و فعالیت شاگردان، فرصت یادگیری دادن به شاگردان برای یادگیری مطالب تا سرحد تسلط استفاده از عقاید شاگردان، شامل تشویق شاگردان به اظهار نظر و تایید نظریات آنها و استفاده از مطالب سازمان دهنده شامل مرورکردن مطالب و ایجاد ارتباط مطالب درسی با یکدیگر ذکر کرد.
کنعانی افزود: وجود تعامل بین مدرس و یادگیرنده، وجود اهداف از قبل تعیین شده( برنامه ریزی هدفمند) ، ایجاد فرصت مناسب و آسان برای یادگیری، سه ویژگی مهم برای تدریس تلقی می شوند.
وی آمادگی کامل، داشتن طرح درس، استفاده ازشیوه های مناسب تدریس، مشارکت دانش آموزان در فرایند یادگیری، تسلط برمطالب تدریس، استفاده بهینه از وقت، استفاده از رسانههای کمک آموزشی، توانایی جذب دانش آموز، پرورش مهارتهای فکری را از جمله راهکارهای کاربردی یک تدریس اعلام کرد.
وی در ادامه این همایش، اظهار کرد: پیرو تاکید معاونتهای فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی و همچنین حراست مرکزی جهاد دانشگاهی مبنی بر انجام کار فرهنگی در مراکز تخصصی و آموزشی جهاد دانشگاهی برای مدرسان و فراگیران آموزشی این مراکز، معاونت فرهنگی سازمان بخشی از برنامه های فرهنگی خود را برای مدرسان و فراگیران مختلف دورههای آموزشی عمومی و تخصصی در مراکز آموزشی در نظر گرفته و بنا داریم ازاین طریق بتوانیم فضای فرهنگی مناسبی را در این مراکز ایجاد کنیم.
این مدرس دانشگاه همچنین افزود: با توجه به اینکه متاسفانه اکثر مدرسانی که با مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی همکاری دارند از رسالتها و ماوریتهای ویژه این نهاد انقلابی اطلاع دقیق ندارند لذا این گردهماییها این فرصت را فراهم میکنند تا بتوانیم ماموریتهای ویژه جهاد دانشگاهی را برای این گروه از همکاران آموزشی تبین نماییم و در کنار آن بدنبال افزایش توانمندیهای مدرسان جهادی در حوزه های مختلف هستیم.
کنعانی در ادامه با اشاره به رویکردهای فرهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی افزود: در طراحی و اجرای برنامههای فرهنگی توجه به نیازهای فرهنگی همکاران، خانوادههای جهادگران، فرزندان جهادگران، فراگیران و مدرسان دورههای آموزشی و سایر مخاطبان سازمان مورد توجه است.
سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان ادامه داد: در برنامه ریزی و ارائه برنامههای فرهنگی سالانه برای سازمان، توجه به نوع آوری و خلاقیت در ارائه برنامههای فرهنگی، عدم اجرای برنامههای تکراری و روتین سالهای گذشته، توجه به اقتصاد فرهنگی در برنامهها برای کاهش بار مالی از دوش سازمان در برنامه های فرهنگی، توجه به جلب مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی برای همکاری در اجرای برنامه ها، توجه به ماموریتهای سازمانی جهاد دانشگاهی در حوزه های فرهنگی و توجه به نیازهای روز مخاطبان سازمان در حوزه های فرهنگی و اجتماعی مورد تاکید مدیریت سازمان و معاونت فرهنگی می باشد.
انتهای پیام
نظرات