• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402070905812
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان:

تعداد هتل‌های ۴ و ۵ ستاره برای گردشگران کافی نیست

تعداد هتل‌های ۴ و ۵ ستاره برای گردشگران کافی نیست

ایسنا/اصفهان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با ابراز امیدواری درخصوص جذب اعتبارات و هماهنگی با سایر نهادهای متولی نسبت به مرمت و بهبود وضعیت سرویس‌های بهداشتی مسجد جامع اصفهان، گفت: تعداد هتل‌های ۴ و ۵ ستاره در استان برای گردشگران خارجی کافی نیست و ضعف مراکز اقامتی استان، تعداد تخت‌های مورد نیاز گردشگران است.

حمیدرضا محققیان در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به تأکید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص بهبود وضعیت سرویس‌های بهداشتی بین راهی در استان اصفهان و همچنین با توجه به نامناسب بودن چنین زیرساختی  در برخی از اماکن تاریخی مانند مسجد جامع اصفهان که موجب آسیب به این بنای ثبت جهانی شده است، گفت: بهتر شدن شرایط سرویس‌های بهداشتی یکی از اولویت‌های وزارتخانه است که آقای ضرغامی به شدت پیگیر آن هستند و در سفرهای استانی خود آن را مورد بررسی قرار می‌دهند و اگر مواردی به مرمت و بازسازی نیاز داشته باشند درصدد اقدام برآمده‌اند. اینکه استان‌ها در این زمینه چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند نیز به‌صورت مستقیم از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی درحال پیگیری است.

او ادامه داد: برای نمونه مسجد حضرت ابوالفضل در کوهپایه یکی از بناهایی بود که مورد بازدید آقای ضرغامی قرار گرفت و سرویس‌های بهداشتی آن دارای ضعف‌هایی بود که رفع و مرمت شد. از سوی دیگر یکی از امامزاده‌ها در همان مسیر کوهپایه به لحاظ سرویس‌های بهداشتی در وضعیت بسیار خوبی بود که آقای وزیر در تماس با متولیِ آن و با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان از این موضوع تشکر کرد. در سایر موارد از جمله مجتمع‌ها یا واحدهای خدماتی بین راهی که مستقیماً تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فعالیت دارند، بازدیدهای دوره‌ای صورت می‌گیرد و اگر دارای مشکلاتی باشند برای رفع ضعف‌های موجود به آن‌ها ابلاغ خواهد شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بیان کرد: در برخی موارد، اماکن مورد بحث که زیر مجموعه اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان نیستند مانند مساجد، امامزاده‌ها و یا پارک‌هایی که بین شهرها وجود دارند که البته این موارد نیز در بازدیدِ آقای ضرغامی مورد توجه قرار گرفتند و نامناسب بودن وضعیت سرویس‌های بهداشتیِ برخی از آن‌ها به متولیان این مجموعه‌ها ابلاغ خواهد شد؛ اما در مورد بناهای تاریخی که زیر مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فعالیت می‌کنند از جمله مسجد جامع باید به موضوع اعتبارات اشاره کرد که امیدواریم در آینده با جذب اعتبارات و هماهنگی با سایر نهادهای متولی نسبت به مرمت و بهبود وضعیت آن اقدام کنیم.

ضعف مراکز اقامتی استان ازنظر تعداد تخت‌های مورد نیاز گردشگران

محققیان با اشاره به ضعف‌هایی که در مورد اسکان گردشگران داخلی و خارجی در اصفهان وجود دارد، گفت: کمبود اصلی و ضعفی که در مراکز اقامتی وجود دارد، تعداد تخت‌های مورد نیاز گردشگران است.

او با بیان اینکه تعداد هتل‌های ۴ و ۵ ستاره برای گردشگران خارجی کافی نیست، گفت: تا آخر آذرماه یک هتل ۵ ستاره به مجموع هتل‌های ۵ ستاره استان اصفهان افزوده خواهد شد و هتلی که در مرکز اصفهان قرار دارد نیز در حال تکمیل است تا به مرحله بهره‌برداری برسد. در خیابان پاسداران نیز هتل ۵ ستاره دیگری در حال ساخت است. در کل، مشکل استان اصفهان در خصوص هتل‌های ۴ و ۵ ستاره رو به بهبود است.

محققیان در مورد مراکز اقامتی، رستوران‌ها و فروشگاه‌هایی که از طرف مراکز گردشگری هماهنگ شده است، توضیح داد: راهنمایان، مسئول هماهنگ کردن تور با مراکز اقامتی و پذیرایی نیستند و دفاتر خدماتی و مسافرتی این مسئولیت را به عهده دارند. در شرح وظایف آژانس‌ها است که هماهنگی‌های لازم را با مراکز اقامتی و پذیرایی انجام دهند. معمولاً هر مرکز اقامتی و پذیرایی که سرویس مناسب‌تر و کامل‌تری ارائه دهد با آن‌ها قرارداد بسته می‌شود و بحث زد و بند خاصی در این زمینه وجود ندارد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه اکثر گردشگران خارجی که به اصفهان سفر می‌کنند از کشورهای چین، روسیه و اوکراین هستند و در پاسخ به اینکه این گروه از گردشگران به لحاظ مالی ضعیف هستند و در نتیجه خرید صنایع دستی انجام نمی‌شود، گفت: ما برای ورود گردشگران اروپایی و ثروتمند مشکلی نداریم و حتی در فرودگاه نیز ویزای فرودگاهی صادر می‌کنیم و محدودیتی در این باره وجود ندارد، ولی با توجه به اینکه تبلیغات منفی علیه ایران زیاد است و مواردی که در کشور آن‌ها مطرح می‌شود مبنی بر ایران هراسی است این اتفاق انجام نمی‌شود.

او افزود: در حال حاضر بیشترین گردشگران ورودی به اصفهان مربوط به کشورهای چین و روسیه هستند که برای گردشگری سلامت و زیارتی به ایران و از جمله اصفهان مسافرت می‌کنند.

محققیان در خصوص این موضوع که راهنمایان گردشگری که بعضاً اطلاعات نادرستی از یک بنای تاریخی به گردشگران منتقل می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر آمار ۱۲۰۰ نفری از راهنمایان گردشگری در استان اصفهان وجود دارد، بسیاری از آن‌ها به کار خود مسلط هستند و کتاب‌های مختلفی نیز در این خصوص تألیف کرده‌اند و شاید یکی از بهترین کتاب‌هایی که در مورد گردشگری در اصفهان منتشر شده توسط راهنمایان گردشگری اصفهان انجام شده است. راهنمایان گردشگری اصفهان، تورهای ورودی به استان را تحویل می‌گیرند و حتی آن‌ها را به سراسر ایران هم می‌برند، البته بعضی از راهنمایان گردشگری هم هستند که اطلاعات کمتری دارند.

او خاطرنشان کرد که راهنمایان گردشگری که با تورهای خارجی به اصفهان وارد می‌شوند کاملاً به اطلاعات بناهای تاریخی استان مسلط هستند و پس از آموزش‌های موردنیاز از طرف استان اصفهان و نیز استان تهران ارزیابی شده و در آزمون جامع شرکت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha