• جمعه / ۷ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402070704604
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

استاندار اصفهان:

اصفهان آماده خدمت به جهان اسلام است

اصفهان آماده خدمت به جهان اسلام است

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان گفت: اصفهان کلکسیون تمام هنرهای ایرانی و اسلامی است که افتخارات علمی خود را رقم زده و با سابقه تمدن‌سازی قوی خود هم‌اکنون نیز آمادگی دارد در راستای تمدن نوین اسلامی با اتکا به مراکز علمی و فرهنگی و دانش بنیان خود در خدمت جهان اسلام باشد.

به گزارش ایسنا، رضا مرتضوی، امشب ( جمعه ۷ مهر)  در آیین افتتاحیه پنجمین دوره جایزه بین‌المللی مصطفی در سالن اجلاس اصفهان که با حضور ریاست جمهور و جمعی از وزرا و مسئولان استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: میزبانی پنجمین دوره اعطای جایزه علم و فناوری مصطفی در شهر اصفهان فرصتی است ذی‌قیمت که در تعامل با بزرگان علم و فناوری جهان اسلام موجبات اعتلای اسلام و مسلمانان بیش از پیش فراهم آید.

وی افزود: چند عامل سبب اوج گرفتن تمدن اسلامی شد که تشویق قرآن و تاکید دین بر تفکر از جمله آن‌ها است. درخشش تمدن اسلامی در اسپانیا مبدا تحویل و انقلاب علمی و صنعتی شد که یکی از مراکز این تحول تمدنی اصفهان بوده است.

استاندار اصفهان یادآور شد: اصفهان سایه سار آرامش و مظهر اقتدار و افتخار است. گنجینه ارزشمند از میراث اسلامی در این شهربه جای مانده و ارزش‌های بالای دینی، فرهنگی، هنری و مدنی را ور خود جای داده است. نه تنها برای ایرانیان بلکه برای جهانیان این شهر به فرهنگ و تمدن جذابیت دارد.

مرتضوی با اشاره به سبقه درخشان علمی اصفهان، تصریح کرد: اصفهان پیش از اسلام یکی از مراکز علمی ایران بوده و پس از اسلام در ۳ دوره تاریخی به عنوان پایتخت تاریخی، فرهنگی و بلوغ میراث مدنی شناخته شده است. رفت‌وآمد نمایندگان سیاسی آسیایی و اروپایی رونق دیگری به این شهر بخشید. هم‌اکنون نیز کانون توجه گردش‌گران بیشمار است.

او اضافه کرد: ساخت عمارات و ابنیه بسیار با سیاست‌گذاری حکما و دانشمندان و مهندسان بزرگی همراه با توجه خاص به علوم و معارف موجب استمرار مکاتب علمی به شیوه‌های مختلف شد.

مرتضوی ادامه داد: در عصر صفوی دارای طراحی جدید مبتنی بر اصول مهندسی، استحکام بنا، حکمت اسلامی و هنر بود. شهر نوینی که بر قاعده حکمت و الهیات با طراحی مهندسی تلفیق شده تا در کنار فضای نورانی، شهر آرمانی را رقم زده است.حوزه حکمت از ابتدا تاسیس در عصرصفوی به شکل برجسته دارای تنوع بوده و از افتخارات این شهر شکوفایی مدنیت و انواع هنرهای ایرانی است. این نگین انگشتری و کلکسیون تمام هنرهای ایرانی و اسلامی به شکل دیگری افتخارات علمی خود را رقم زد و از قرن سوم هجری درخشش خود را آغاز کرد.

استاندار اصفهان مراکز علمی را نقطه قوت این شهر دانست و گفت: عالمان بزرگی در جنبش علمی اصفهان ظهور کردند. گرچه در برخی دوران‌ها با حملات دشمنان خارجی و شریان‌های اقتصادی فروریخت ولی حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز علمی همواره حرکت علمی خود را مستدام داشته است.

مرتضوی افزود: افتخار این شهر به وجود کانون‌های اقتصادی در منطقه جغرافیایی ایران و تلاش این مردمان است که موجب تحولات اقتصادی و صنعتی در این شهر شده و از امتیازات این شهر، مهد ایثار و جهاد و شهادت به ویژه در دوران انقلاب اسلامی است. 

او در پایان خاطر نشان کرد: اصفهان با سابقه تمدن‌سازی قوی خود هم‌اکنون نیز آمادگی دارد در راستا تمدن نوین اسلامی با اتکا به مراکز علمی و فرهنگی و دانش بنیان خود در خدمت جهان اسلام باشد و در راستا توانمندسازی جویندگان علم در جهان اسلام قدم بردارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha