غلامرضا قنبری پنج شنبه ششم مهرماه در همایش ملی پسته در مهولات گفت: عیار کشاورزی ایران در حوزه زراعت، باغبانی و بهبود تولید دامی و شیلات با دو عامل ضریب تبدیل و راندمان تولید سنجیده میشود.
وی با بیان اینکه عواملی مانند ضریب نفوذ دانش و ضریب مکانیزاسیون و... در این دو عیار تأثیرگذار هستند، افزود: آب، خاک، قیمت تمام شده و سلامت محصولات، مهمترین مسائلی هستند که امروز در بخش کشاورزی با آن مواجه هستیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: اگرچه در دنیا به محصول پسته میتوان افتخار کرد، اما اگر بخواهیم به همین شکلی که امروز این صنعت پیش میرود پیش برویم قطعاً کشوری مانند آمریکا با یک سوم یا یک چهارم سطح تولید از کشور ما پیش خواهد افتاد و قطعاً این افتخار مانا و ماندگار نخواهد بود.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم این افتخار را ماندگار نگه داریم باید تولید از مسیر دانشبنیان صورت گیرد، اگر امروز راندمان تولید در سطح مزرعه و قیمت تمام شده تولید بالا باشند و یا محصول سالمی نتوانیم به جامعه و دنیا عرضه کنیم قطعاً با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود.
قنبری با اشاره به اینکه این راندمان و افزایش تولید در واحد سطح چون قابل عرضه به جامعه و کشورهای دنیا نیست نمیتواند برای ما افتخار باشد، گفت: افزود: در راستای افزایش و بهبود راندمان تولید و افزایش ضریب تولید ۱۷ میز محصولی در خراسان رضوی راهاندازی نمودیم.
وی با بیان اینکه مانند این میزهای محصولی در شهرستانها هم در حال پیگیری است، افزود: اگر بخواهیم مسائل، تولید و صادرات پسته را مورد ارزیابی قرار دهیم، برنامه داشته باشیم و موانع پیش پای این محصول را رفع کنیم، باید هر محصولی به عنوان یک زیستبوم مستقل از بخش کشاورزی را مورد مطالعه و پیگیری قرار دهیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی در همین خصوص خاطرنشان کرد: قطعاً این اتفاق نمیافتد مگر اینکه در این میزهای محصولی از تولیدکنندگان، تشکلهای بخش خصوصی، دانشگاه و مراکز علمی و تحقیقاتی و سایر ادارات مرتبط حضور داشته باشند.
وی گفت: در سطح شهرستانهای مختلف خراسان رضوی میزهای محصولی در حال راهاندازی هستند، این میزها میتواند مکمل سندهای تحول شهرستانی باشد، همچنین برای اولین بار در سطح کشور به ایجاد سایتهایی که بتواند این میزهای محصولی در تدوین اسناد تحول کشاورزی شهرستانها نقش داشته باشند اقدام کردیم.
قنبری با تأکید بر اینکه پلان و آینده کشاورزی در شهرستانها باید ترسیم شود، تصریح کرد: قطعاً برای الگوی کشت نمیشود یک نسخه برای تمام کشور و شهرستانهای استان پیچید.
وی اذعان کرد: در شهرستانها مزیتها و استعدادهایی داریم که باید به طور ویژه به آنها توجه شود و این اتفاق نمیافتد مگر اینکه در هر شهرستان یک پلان کشاورزی مستقل متناسب با اقلیم، مزیتها و استعدادها و حتی مسائل مرتبط با تولید آن منطقه داشته باشیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: امروز نه تنها تمامی سندهای تحول کشاورزی شهرستانها کامل شده است بلکه در برخی شهرستانها ورود به تدوین برخی از پروژهها نمودهایم تا با این سندهای تحول تناسب داشته باشند نه اینکه سندها فقط در یک گوشه اتاق خاک بخورد.
وی با تأکید بر اینکه سندهای کشاورزی باید تبدیل به پروژههای اجرایی شود، اظهار کرد: حمایتهای ما در بخش کشاورزی خراسان رضوی، به طور ویژه متمرکز بر دو محور نیازهای اساسی مبتنی بر تأمین امنیت غذایی و دیگری مزیتهای نسبی استان است که در این راستا ۱۴ محصول بخش کشاورزی را هدف قرار دادیم.
قنبری گفت: اگر منابع آب، نقدینگی و سرمایههایی که در بخش کشاورزی دارد هزینه میشود به طور پراکنده و بدون هدف باشد قطعاً راه به جای نمیبریم. یکی از کارهایی که سندهای تحول شهرستانی انجام میدهد منابع، استعدادها و ظرفیتها را برای آینده و تعالیبخش کشاورزی و تولید شهرستان متمرکز میکند.
وی بیان کرد: تمامی هزینههایی که میخواهد انجام شود باید هدفدار باشد، بر اساس سند رشدی که امسال تدوین نمودیم ۳۰ درصد از ۱۴ محصول را هدف قرار دادیم که به طور متوسط ۳۰ درصد افزایش راندمان تولید را خواهیم داشت.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: کشاورزی اگر به سمت هویت دار شدن نرود، هیچکدام از برنامهها به نتیجه نخواهد رسید، قطعاً این موضوع در خراسان رضوی در دستور کار جدی قرار دارد.
وی در پایان از افتتاح اولین انبار بورس پسته در مهولات خبر داد و گفت: بنا داریم ۱۲ بارانداز و یک بارانداز مرکزی و پایانههای صادراتی را آبانماه در خراسان رضوی راهاندازی کنیم.
انتهای پیام
نظرات