مهدی مدبری پنجم مهرماه ۱۴۰۲ در جلسه شورای سیاست گذاری این همایش با اشاره به اینکه همایش با نیم نگاهی به شعار سال برگزار می شود، افزود: برخی صنایع بزرگ استان و کشور در این همایش حضور خواهند داشت.
وی، برگزاری کارگاههای تخصصی با مشارکت این صنایع، برگزاری ۷ کارگاه تخصصی، برگزاری تور صنعتی و پنل تخصصی و بازدید از سه شرکت بزرگ صنعتی و ... را از جمله برنامه های این همایش برشمرد.
مدبری گفت: پیش رویداد این همایش ۲۵ مهرماه و همایش ۲۶ مهرماه در دانشگاه اراک برگزار می شود و ارتباط بین کارفرما و پیمانکاران، ارتباط دانشگاه و صنعت، تبادل نظر دانشگاهیان و صنعتگران و ارتباط صنعتگران با یکدیگر از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
مجتبی ذوالفقاری رییس دانشگاه اراک نیز با قدردانی از صنایع و دستگاه های اجرایی استان برای برگزاری این همایش، اظهار کرد: موضوع ماشین کاری در امر تولید بسیار اهمیت دارد و موضوعاتی چون رقابت و تولید انبوه، مرتبط با سیستم ماشین کاری و ارتقای کیفی این سیستم است.
وی با بیان اینکه موضوع تلورانس، یک موضوع فنی، علمی، دانشگاهی، اقتصادی و مدیریتی است و به کیفیت، خروجی و هزینه سیستم وابسته است، افزود: ماشین کاری، نبض تولید هر دستگاه است، تولیدات به اصول مونتاژ و ماشین کاری ارتباط مستقیم دارند و اگر امروز در تولیدات با چالش و کاستی روبرو هستیم به دلیل عدم مراجعه به دانشگاه است.
ذوالفقاری تصریح کرد: باید بپذیریم که ماشین کاری یک کار آکادمیک است و موضوع تلورانس به مباحث استادکاری ارتباطی ندارد. در واقع ماشین کاری با اقتصاد تولید ارتباط مستقیم دارد و با شانس و آزمون و خطای دائمی نمی توان تولید را پیش برد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم که این همایش مورد استقبال قرار گیرد چراکه با تولید ارتباط مستقیم دارد، گفت: کیفیت و اقتصاد تولید و تولید انبوه با این همایش مرتبط است و باید مورد اهمیت و توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه اراک بر لزوم توجه به آینده نگری در مسئله ماشین کاری تاکید کرد و گفت: در ایران مهارت ورزی باب شده است و همگان به سمت آموزش های فنی و حرفه ای هدایت می شوند، آموزش های فنی و حرفه ای تکنسین های ماهری پرورش می دهد، بهترین تجهیزات را خریداری می کند، اما جای دانشگاه را نمی گیرد و آینده نگری در حوزه ماشین کاری نیازمند ورود دانشگاه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید صنعت و تولید را راهبری کند، افزود: هر زمان که دانشگاه ضعیف شود، اقتصاد دانش بنیان نیز ضعیف می شود. اتفاقات خوبی در دانشگاه اراک در حال تحقق است و به دنبال فردایی روشن و تزریق فناوری های نوین به این مجموعه دانشگاهی هستیم و از سال آینده این فناوری ها فعال و کلاس های دانشگاه از آن منتفع می شوند.
انتهای پیام
نظرات