به گزارش ایسنا، رویترز در این باره اعلام کرد: علیرغم گذشت دو روز از اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر اینکه «سیلوین اتی» سفیر فرانسه طی ساعات آتی از نیامی پایتخت نیجر خارج خواهد شد؛ اما همچنان محل اختفای سیلوین نامشخص است.
طبق این گزارش، سفارت فرانسه در نیجر چند هفته است که بسته شده و اعتراضات پراکنده در اطراف آن سازماندهی میشود؛ اتفاقی که منجر به افزایش فشار بر پاریس برای بازگرداندن سفیر خود شده است.
به گفته منابع دیپلماتیک، برق و آب ساختمان سفارت پاریس در نیامی قطع شده است و تیم دیپلماتیک فرانسه در آن از جیره نظامی استفاده میکند.
آنه کلر لژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به سوال رویترز درباره سرنوشت سفیر پاریس از افشای نحوه بازگشت و یا وجود موانعی در مسیر خروج وی از نیامی خودداری کرد.
لژاندر همچنین از افشای این موضوع خودداری کرد که آیا سفیر همچنان در نیامی است و یا چه تعداد از کارکنان دیپلماتیک در سفارت باقی ماندهاند.
درپی تصمیم رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر پایان همکاری نظامی با نیجر، شورای نظامی حاکم در نیجر سهشنبه خواستار تعیین موعد دقیقی برای خروج اعضای هیئت دیپلماتیک پاریس از این کشور شد.
شورای نظامی نیجر پس از آن خواستار تعیین موعد دقیق برای خروج سفیر فرانسه از این کشور شده است که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه یکشنبه شب در سخنانی اعلام کرد: تصمیم گرفتیم سفیر خود را از نیجر خارج کنیم و به روابط نظامی خود با این کشور پایان دهیم.
ماکرون افزود: نیجر دیگر کشوری نیست که تمایل به مبارزه با تروریسم داشته باشد.
وی در توضیح تصمیم فرانسه برای خارج کردن سفیر و پایان دادن به همکاری نظامی با نیجر نیز تصریح کرد که سفیر فرانسه و اعضای هیئت دیپلماتیک کشورش در نیجر طی ساعات آتی به کشورشان بازمیگردند و نیروهای نظامی تا پایان سال نیجر را ترک خواهند کرد.
پیشتر شورای نظامی حاکم در نیجر پرواز هواپیماهای فرانسوی بر فراز آسمان این کشور را ممنوع اعلام کرده بود.
سازمان هواپیمایی غیرنظامی نیجر در بیانیهای در این باره اعلام کرد: حریم هوایی نیجر برای همه پروازهای تجاری داخلی و بینالمللی به استثنای هواپیماهای فرانسوی یا هواپیماهای اجارهای فرانسه از جمله هواپیماهای متعلق به ناوگان ایرفرانس باز است.
گفتنی است، در کودتایی که ۲۶ ژوئیه (۴ مردادماه) در نیجر روی داد، «محمد بازوم» رئیس جمهور نیجریه- نزدیک به فرانسه- توسط گارد ریاست جمهوری به رهبری ژنرال عبدالرحمان شیانی برکنار و بازداشت شد.
پس از آن شورای نظامی نیجر ششم مرداد ماه ژنرال عبدالرحمان شیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کرد.
پنج هفته پس از برکناری رئیس جمهور «محمد بازوم» و به دست گرفتن قدرت توسط ارتش در یک کودتا، معترضان در مقابل یک پایگاه فرانسوی در نیجر برای درخواست خروج نیروهای فرانسه چادر برپا کردند.
روابط بین نیجر و فرانسه از زمانی که پاریس حکومت نظامی را نامشروع توصیف کرد، بدتر شد و این موضوع احساسات ضد فرانسوی را برانگیخت.
فراخوانها برای اخراج ۱۵۰۰ سرباز فرانسوی مستقر در نیجر که به بهانه کارزار گسترده علیه شبه نظامیان اسلام گرا در منطقه ساحل حضور دارند، انجام شد. فرانسه تاکنون حاضر به خارج کردن نیروهایش نشده است.
انتهای پیام
نظرات