• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402070402651
  • خبرنگار : 71475

واکنش کارشناسان عرب به سخنان رئیس‌جمهور در تبیین اهمیت جایگاه خانواده

واکنش کارشناسان عرب به سخنان رئیس‌جمهور در تبیین اهمیت جایگاه خانواده

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر خود به نیویورک و طی سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل ضرورت توجه به جایگاه خانواده و اهمیت آن و مبارزه با تبلیغات منفی و غیر واقعی غرب درباره ازدواج را به رهبران جهان گوشزد کرد. سخنرانی «سید ابراهیم رئیسی» در این مکان مهم و حساس واکنش‌های مثبتی را به همراه داشت و به گفته تحلیلگران موجب برتری گفتمان او در میان سخنرانی‌های ۱۹۳ کشور حاضر به‌عنوان نماینده جامعه بشری شد.

رئیس‌جمهور طی سخنرانی در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: در کنار جنگ علیه اسلام، شاهد جنگ علیه خانواده نیز هستیم. خانواده اصیل‌ترین، دیرپاترین، بنیادی‌ترین و فطری‌ترین نهاد بشری است که امروز در معرض تهدید قرار گرفته است. امروز جنایت علیه بشریت، فقط اشغال سرزمین‌ها و کشتار بی‌گناهان و استعمار ملت‌ها نیست بلکه هجوم به پناهگاه فطری و طبیعی بشر یعنی خانواده نیز جنایت علیه بشریت است».

رئیسی در ادامه گفت: حفاظت از حریم خانواده و ازدواج که از وصلت یک زن و یک مرد شکل می‌گیرد، یک واقعیت جهانی است که باید به دستور کار مشترک جهانی تبدیل شود. آموزش، توسعه و تعالی انسانی جز در چارچوب ارزش‌های خانوادگی به کمال نمی‌رسد. روایت‌های ساختگی از زوجیت و جنسیت، در حقیقت تلاش برای حذف مفاهیم متعالی نظیر مادر، پدر و خانواده طبیعی است؛ اقداماتی که می‌توان آن را مصادیق جنایت علیه بشریت و موجب انقطاع نسل بشر دانست. مقابله با چنین رویکردهایی وظیفه انسانی ماست. ما امروز نیازمند جنبش جهانی تعهد به خانواده هستیم تا همه اعضای خانواده زندگی گرم در کنار یکدیگر را تجربه کنند.

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرید: ما از همه رهبران جهان و رهبران ادیان الهی می‌خواهیم به وظیفه تاریخی خود در حمایت از جایگاه اصیل مفهوم خانواده و مقابله با روایت‌های ساختگی عمل نمایند. ما از سازمان ملل انتظار داریم که احترام به جایگاه والا و اصیل خانواده را در صدر دستورکار خود قرار دهد.

واکنش کارشناسان عرب به سخنان رئیس‌جمهور در تبیین اهمیت جایگاه خانواده
سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل

در همین راستا، برخی از کارشناسان عراقی در مصاحبه با ایسنا دیدگاه‌های خود را  در خصوص این بخش مهم از سخنان رئیس‌جمهوری ایران مطرح کردند.

رئیس‌جمهور ایران پیام امت اسلامی را در سازمان ملل بیان کرد

«عباس العرداوی» تحلیلگر برجسته عراقی عنوان داشت: ما سخنان آقای رئیسی را در تریبون سازمان ملل دنبال کردیم که می‌توانم آن را جامع پیام امت اسلامی بدانم، چراکه به وضوح بیانگر واقعیت نبرد اخلاقی بود که ملت‌ها و خانواده‌های مسلمان در برابر تلاش‌ها برای تخریب اخلاقی ارزش‌های انسانی و فطرت سلیم و خانواده وارد آن شده‌اند و طرح این موضوع در ایجاد جامعه‌ای صالح و شایسته سهیم است.

وی عنوان داشت: قطعا لازم است این موضوع در سایه فقدان سیستماتیک آگاهی که مورد حمایت اروپا و آمریکاست و نیز تلاش‌های نافرجام برای انتقال آن به عرصه اسلامی، مورد توجه قرار گیرد. به همین دلیل است که جناب رئیسی به شدت بر روی آن تمرکز  و قصور و اهمال‌ورزی در این باره را محکوم کرد.

العرداوی گفت: خوب است که حقوق‌بشر از جمله آزادی عقیده و مذهب را یادآور شویم. چرا وقتی به دین خود پایبند هستیم، ناقض محسوب می‌شویم، در حالی که حقوق مشروع ما درباره انتخاب دین، شیوه زندگی و با تبلیغات غربی برای سم‌پراکنی و از هم گسستن فطرت نقض می‌شود.

مبارزه با همجنس‌گرایی در همه جا و به‌ویژه کشورهای اسلامی یک وظیفه است

همچنین شیخ «محمد التمیمی» کارشناس عراقی گفت: ما از هر آنچه که از سوی رهبران مقاومت اسلامی در جهان مطرح می‌شود حمایت می‌کنیم. آقای رئیسی حامی مقاومت در جهان در برابر اشغالگری اسرائیل و آمریکا و علیه سلطه آمریکا در منطقه است. ما اظهارات جناب رئیسی را به ویژه درباره خانواده حمایت می‌کنیم. ما مسلمانیم و با نقض شریعت الهی مخالفیم. ما با همجنس‌گرایی و هر محتوایی مغایر با کتب آسمانی مخالف هستیم.

وی اظهار داشت: مبارزه با همجنس‌گرایی در همه جا به ویژه کشورهای اسلامی یک وظیفه است و ریشه‌کن کردن آن یک وظیفه شرعی و اخلاقی بوده و بر اساس قوانین عراق مجازات آن نیز یک وظیفه قانونی است. موضع عراق نیز یک موضع قانونی برای ممنوعیت و مجازات هر کسی است که همجنس‌گرایی را در عراق ترویج می‌کند. دیدگاه بغداد روشن است و این کشور مخالف با شریعت الهی نیست.

پیش از این، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق در جمع اصحاب رسانه‌های ایرانی گفته بود: غرب از همجنسگرایی به عنوان یک اهرم فشار بر کشورهای دیگر استفاده می‌کند و هدف از آن، اشاعه فرهنگ غربی و فشارهای حقوق بشری است و پس از فشارها در حوزه رسانه‌ای، اکنون از طریق کانال‌های دیگر در حال فشار است. 

در حالی که نمایندگان پارلمان عراق اذعان دارند که همه فراکسیون‌های سیاسی، حامی تصویب قانون جرم‌انگاری انحراف جنسی، همجنسگرایی و سایر اقدامات انحرافی هستند، برخ منابع اذعان دارند که سفارت آمریکا، بزرگترین خطر برای همبستگی ملی در جامعه عراق است و غرب و آمریکا وقتی نتوانستند تجربه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را پیاده کنند، این بار به دنبال ترویج انحرافات جنسی برای نسل جدید هستند.

واکنش کارشناسان عرب به سخنان رئیس‌جمهور در تبیین اهمیت جایگاه خانواده
دیدار نمایندگان رسانه‌های ایران با السودانی

رئیسی تنها رئیس‌جمهوری است که با وجدان انسانی صحبت کرد

«حسین فلسطین» کارشناس و تحلیلگر سیاسی عراقی نیز در این خصوص به ایسنا گفت: یقینا آقای رئیسی به گونه‌ای صحبت کردند که با فطرت انسانی فارغ از مذهب، عقیده و نژاد او مطابقت داشت. فطرت، مخالف با همجنس‌گرایی است که غرب تلاش می‌کند تا در وهله نخست در جوامع اسلامی و شرقی نهادینه کند و جوامع اروپایی نیز به میزانی کمتر بخشی از جنگی هستند که تمام بشریت را هدف قرار می‌دهد. او تقریبا تنها رئیس‌جمهوری است که با وجدان انسانی صحبت کرد و زمان و مکان برای طرح این موضوع بسیار حساس و مهم، انتخاب هوشمندانه‌ای بود که رئیس‌جمهور ایران در آن حامیان پروژه شیطانی را در قلب سرزمینشان هدف گرفت.

دولت و مردم عراق نیز با هر وضعیتی که اجازه گسترش پدیده «همجنس گرایی» را بدهد، مخالفت می‌کنند. این مخالفت زمانی مطرح شد که برخی از سازمان‌های مستقر در اربیل نشست‌هایی را در این زمینه برگزار کردند که خشم شدیدی را در سایر مناطق عراق ایجاد کرد. چه بسا زیارت اربعین فضای مناسبی برای اعلام مخالفت مردمی با هرگونه تبلیغ همجنس‌گرایی بود.

وی ادامه داد: من به نوبه خود آنچه را که در محافل مردمی عراق می‌گذرد، نقل می‌کنم. جمهوری اسلامی ایران امید ملت‌های عربی، اسلامی و حتی غیراسلامی است، زیرا کشوری است که بیش از همه با هر پروژه مشکوکی در جهت از هم پاشیدن خانواده و جامعه مخالف است. بنابراین، ایده جناب آقای رئیسی مبنی بر ایجاد جنبش‌ها و سازمان‌هایی که برای خانواده اهمیت قائل است و آن را از اندیشه های انحرافی دور نگه می‌دارد، امری پسندیده و مطلوب است و مورد استقبال گسترده ملت‌های جهان که از استعمار ایدئولوژیک و فکری ماسونی-صهیونیستی رنج می‌برند قرار خواهد گرفت. قطعا منبرها و دسته‌های عزاداری حسینی نیز از طریق سخنرانی مستقیم و یا مکتوب و شعارها مسئولیت فرهنگ‌سازی علیه پدیده همجنس‌گرایی را به عهده داشتند و به شکل گسترده بر ضرورت جرم‌انگاری این پدیده متمرکز بودند و هشدارهای شرعی، اخلاقی و قانونی را برای جلوگیری از تلاش برای ترور خانواده مطرح کردند.

پیام رئیس‌جمهور ایران بیانگر موضع ملت‌های اسلامی است

«علی البیدر» نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراقی نیز در همین خصوص مطرح کرد: مایه خرسندی است که در محفل و کنفرانسی بین‌المللی در بالاترین سطح واکنشی از سوی عالی‌ترین مقام کشور اسلامی ایران وجود داشت. این بهترین پیام با این مضمون است که کشورهای اسلامی چنین گزینه‌هایی را رد می‌کنند و ملت‌های اسلامی پشت سر رهبران خود در چنین پروژه‌هایی که به فطرت انسانی و اخلاقیات دینی و اجتماعی حمله می‌کنند، می‌ایستند. در نتیجه، پیام رئیس‌جمهوری ایران بیانگر موضع ملت‌های اسلامی متحد و موضع رهبران اسلامی در قبال این موضوع است. اینجا این موضع به معنای وحدت و بیانگر همه صداهایی است که به ارزش‌های دینی و اسلامی خود می‌بالند. ما امیدوار بودیم که سخنرانی‌هایی در همین سطح و واکنش‌هایی در مخالفت با این موضوع وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: اما به نظر می‌رسد که برخی از رهبران کشورهای اسلامی جرات طرح این موضوعات را ندارند. امیدواریم این موضع بارها تکرار شود و امیدواریم این سخنرانی آغازی برای مواضع دیگری در مخالفت با پروژه‌هایی باشد که از طریق آن به سمت کمرنگ کردن مفهوم خانواده که بخشی از جایگاه و ارزش جوامع است دعوت می‌کنند. جوامعی که در آن‌ها خانواده جایگاهی ندارد پیشرفت نکرده‌اند. دیدگاه رئیس‌جمهور ایران افتخارآمیز، غبطه‌برانگیز و با اهمیت است و بیانگر گفتمان روشن جمهوری اسلامی ایران یا واکنش ایران در این سطح است. ما به عنوان نویسندگان و تحلیلگران سیاسی از چنین گفتمان‌ها و چنین رویکردهایی حمایت می‌کنیم.

این کارشناس عراقی اظهار داشت: به نظر می‌رسد درگیری میان غرب و ایران یک درگیری ایدئولوژیک و اساس آن مناقشه ایدئولوژیک است اما گاهی کشورهای غربی برخی از موضوعات مانند پرونده هسته‌ای و موارد دیگر را بهانه و استدلال می‌کنند که مواضع ایران مواضعی نگران‌کننده است اما هنگامی که ما به عنوان ناظر بررسی می‌کنیم متوجه شویم که هر موضع ایرانی که به وحدت مسلمانان و حفظ ارزش‌ها دعوت می‌کند با موضع غرب مواجه خواهد شد و هر موضع غربی که مغایر با ارزش‌های اسلامی و ارزش‌های جوامع شرقی باشد، مانند همیشه از سوی ایران طرد خواهد شد.

واکنش کارشناسان عرب به سخنان رئیس‌جمهور در تبیین اهمیت جایگاه خانواده
سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل

همجنس‌گرایی بیانگر زوال آگاهی و انحراف جدی در اندیشه و ساختار تمدنی غرب است

«فلاح المشعل» نویسنده و خبرنگار عراقی نیز در رابطه با اظهارات رئیس‌جمهور در مخالفت با روایت‌های ساختگی از زوجیت گفت: اشاره آقای رئیسی در سخنرانی خود به پدیده همجنس‌گرایی، بیانگر مخالفت و قبیح دانستن این پدیده حاکم در غرب از سوی جامعه ایران و مخالفت با تلاش‌ها برای گسترش آن در کشورهای شرق بود. یقینا جامعه عراق نیز این پدیده را که در مغایرت با فطرت سلیم انسان است، قاطعانه رد می‌کند.

وی افزود: من همچنین معتقدم که بسیاری از جوامع شرقی و غربی نیز این پدیده های انحرافی و عقب‌مانده را رد می‌کنند. به باور من، این پدیده بیانگر زوال آگاهی و انحراف جدی در اندیشه و ساختار تمدنی است که این جوامع طی ۵۰۰ سال توسعه و گفتمان‌های فلسفی و بشردوستانه طی کرده‌اند و بر این مسئله متمرکز بوده که انسان باارزش‌ترین موجود در هستی است. سخنرانی رئیس جمهوری ایران درباره این پدیده، برتری را به او در میان سخنرانی‌های ۱۹۳ کشور نماینده جامعه بشری اعطا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha