• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402070402322
  • خبرنگار : 50553

همت دولت سیزدهم در توسعه گازرسانی به روستاهای قزوین

همت دولت سیزدهم در توسعه گازرسانی به روستاهای قزوین
عکس: آرشیو

ایسنا/قزوین روز گذشته خبرنگاران قزوینی به همراه مدیرعامل شرکت گاز قزوین با گذر از جاده‌‎های پر پیچ‌وخم الموت از پروژه گازرسانی به روستاهای صعب‌العبور قزوین بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود مانند پلی پایتخت کشور را به مناطق شمالی و غربی کشور متصل می‌کند و به دلیل موقعیت مناسب و وجود شهرک‌های صنعتی ضمن توسعه کشاورزی یکی از قطب‌های خدماتی و صنعتی کشور نیز به شمار می‌آید.

با استقرار تشکیلات استانی در قزوین از خرداد ۷۶ روند توسعه و پیشرفت در این استان بیش از پیش شتاب گرفت و هم‌اکنون استان قزوین با ۲۵ شهر و ۸۵۰ آبادی دارای سکنه به عنوان یکی از مهمترین مراکز صنعتی کشور مطرح است.

گاز نعمتی ارزشمند و آغازگر توسعه و رفاه است و برخورداری از این نعمت، فرصت‌های مناسبی را در حوزه اقتصاد کشور فراهم می‌کند.

حالا فایل دعوت‌نامه‌ای از سوی سردبیر برایم ارسال شده که نشان می‌دهد اداره گاز قزوین سفر یک روزه‌ای را جهت بازدید از پروژه‌ گازرسانی به روستاهای الموت ترتیب داده تا اصحاب رسانه تلاش دولت سیزدهم درخصوص گازرسانی به مناطق صعب‌العبور را به گوش شهروندان برسانند.

پیش از این خبرهای بسیاری درباره رسیدن گاز به روستاها خوانده بودم اما حالا عبور از این جاده‌های پر پیچ‌وخم مرا به برداشت درست‌تری از معنای رسیدن گاز به این روستاها می‌رساند، روستای هرانک مسیر آغاز پروژه گازرسانی به مناطق روستایی است، آتان، طاله، کلایه، جوسر، هنیز و ایلان در مسیر به شبکه گاز متصل می‌شوند.

مقصد اول روستای آتان، از توابع بخش رودبار الموت شهرستان قزوین است و در ۲۵ کیلومتری شهر معلم کلایه قرار دارد، پس از طی کردن یک مسیر ۳ ساعته به این روستا می‌رسیم و با مشاهده لوله‌گذاری گاز در جریان اقدامات قرار می‌گیریم.

گازرسانی به ۱۳۳ روستای صعب‌العبور قزوین در دستور کار دولت سیزدهم

علی حجتی‌پور، مدیر عامل شرکت گاز قزوین در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: گازرسانی به روستاهای آتان، طاله، کلایه، جوسر، هنیز و ایلان از روستای هرانک آغاز شده و ۳۳ کیلومتر از این پروژه در این روستا است، برای گازرسانی به این ۶ روستا تا کنون ۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

وی با بیان اینکه سرانه هر خانوار برای گازرسانی حدود ۴۵ میلیون تومان است، گفت: میزان گازرسانی در استان قزوین ۱۰۰ درصد و در روستاهای قزوین ۹۱ درصد است، در دولت سیزدهم گازرسانی به ۱۳۳ روستا در دستور قرار گرفته است که سال گذشته گازرسانی به ۱۹ روستا انجام شد، ۳۰ روستا هم در سال جاری تحت پوشش قرار گرفت و ۱۱۴ روستای باقیمانده تا ۲ سال آینده گازرسانی خواهند شد.

حجتی‌پور تصریح کرد: برای اجرای طرح گازرسانی به تمامی روستاها مبلغ ۷۲۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و در تلاش هستیم که گازرسانی به ۵۱ روستا را تا دهه فجر انجام دهیم.

بوئین‌زهرا نقطه سبز گازرسانی در قزوین

وی بیان کرد: بوئین‌زهرا گازرسانی صد در صد دارد اما در آبیک ۱۲ روستا، البرز ۳ روستا، آوج ۳ روستا و تاکستان ۴ روستا گاز ندارند، همچنین الموت شرقی و غربی و طارم توده روستاهای بدون گاز در استان قزوین هستند و نوید می‌دهیم که تا سال ۱۴۰۴ تمامی روستاهای قزوین از نعمت گاز بهره‌مند خواهند بود.

مدیرعامل شرکت گاز قزوین عنوان کرد: گازرسانی به روستاهای الموت موجب اشتغالزایی شده است چراکه به صورت مستقیم در ۲ روستا یک گازبان به خدمت می‌گیریم و تاکنون به صورت مستقیم برای ۲۰ نفر اشتغالزایی انجام شده است.

در حین بازدید از این روستا مردی میانسال و خوش برخوردی به طرفمان می‌آید و خوشامد می‌‎گوید، ابوالقاسم رفیعی آتانی از اهالی روستا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای پخت و پز از هیزم، چراغ نفتی و یا کپسول استفاده می‌کنیم و تهیه هر کپسول برای ما ۸۰ الی ۱۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

وی افزود: گازرسانی به روستاها مهاجرت معکوس را رقم می‌زند و از تخریب منابع طبیعی جلوگیری می‌کند چرا که برخورداری از نعمت گاز در روستا موجب می‌شود درختان جنگلی قطع نشوند.

پیشرفت ۷۵ درصدی گاز رسانی به روستاهای صعب العبور الموت

در ادامه جمالی، سرپرست دستگاه نظارت بر پروژه اظهار کرد: از ۲۵ کیلومتر گازرسانی در محور آتان ۲۳ کیلومتر انجام شده و حدود ۹۰ درصد آن کامل شده است؛ پروژه گاز رسانی به ۶ روستا ۱۹۳ روز است که آغاز شده و به طور کلی این پروژه تا کنون حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

گازرسانی در منطقه الموت از مدت زمان تعیین شده جلوتر است

علی حجتی‌پور اظهار کرد: روستاهای پیمان این پروژه شامل روستای قسطین رود، کمال آباد، کارند چال، مارکین، سیمیار، باغستان، تنوره و درگ با مدت پیمان ۶۵۰ روزه است که تاکنون ۲۴۲ روز آن گذشته است.

وی بیان کرد: گازرسانی این مسیر تاکنون ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی و ۵۲ درصد پیشرفت ریالی داشته و تا پایان پروژه ۴۰ میلیارد تومان برای آن هزینه خواهد شد تا ۶۰۰ خانوار از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

حجتی‌پور تصریح کرد: محور دیگر روستای هریف است که در این مسیر ۵ روستای فانفین، کتکان، کلین، هریف و هریان با یک شبکه تغذیه خواهد شد، این طرح هم‌اکنون ۶۱ درصد پیشرفت کرده و در نهایت در این روستاها ۵۵۰ خانوار از گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.

وی عنوان کرد: خوشبتانه اجرای طرح گازرسانی در منطقه الموت از مدت زمان تعیین شده جلوتر است و همکاران و پیمانکاران سختی کار گازرسانی به روستا را به جان خریده‌اند تا بتوانیم با تکمیل این پروژه گامی در مسیر رفاه مردم شریف استان برداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت گاز قزوین خاطرنشان کرد: استان قزوین ۸۵۰ روستای دارای سکنه دارد که تاکنون به ۶۲۷ روستای آن گازرسانی شده و با تکمیل پروژه گازرسانی تا سال ۱۴۰۴ برخورداری از گاز در قزوین از ۹۱ درصد به ۹۶ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، بازدید از این پروژه و مشاهده میزان پیشرفت در گازرسانی به روستاها همت دولت سیزدهم در جهت توسعه شبکه گازرسانی را برای همراهان این سفر یکروزه به تصویر کشید، البته که باید مصرف بهینه گاز را امری ضروری بدانیم تا تمامی مردم بتوانند از این نعمت برخوردار باشند، این بازدید پس از ۱۲ ساعت سخت اما به یاد ماندنی به پایان رسید و در پوشه تجربه‌های خبرنگاری‌ همه ما ضبط و ثبت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha