به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، «شاعری از جنس عشق»، «جنگ، چهره زنانه ندارد!»، «زمینِ سوخته»، «محمود درویش و شعر فلسطین»، «شیرکو: شیر شعر کردستان»، «انجیل افسرده»، «وداع با اسلحه»، «قیصر امینپور و شعر دفاع مقدس»، «ارنستو چهگوارا» و «نگاهی به کتاب جنگ و صلح» از جمله مطالب و مقالاتی است که در این شماره میخوانیم.
شماره چهل و دوم نشریه دانشجویی «بامداد» به صاحب امتیازی کانون شعر و ادب دانشگاه صنعتی شریف، مدیر مسئولی علی حسنی پامساری و شورای سردبیری سما رضایی، مهسا سرسنگی و علی نصر بهصورت ماهنامه منتشر شده است.
علی حسنی در بخشی از مطلب سرمقاله نشریه نوشته است: «از جایی، نقطهای بر این کره خاکی گلولهای از دهانه لوله یک سلاح شلیک میشود: نه از جایی، نقطهای در این کره زمین گلولهای سربی، سنگین و مخرب از دهانه فراخ لوله بلند یک سلاح سنگین شلیک میشود. دقیقتر از این نمیشود گفت مگر این که بدانیم درون آن حجم نسبتا مخروطی چه میزان مواد انفجاری طراحی و جاگذاری شده است. این را ما نمیدانیم شاید مغزی که فرمان فشردن دکمهای را میدهد هم نداند. چرا باید تصور کنم انگشتی فقط یک دکمه را فشار میدهد؟ ای بسا یک اهرم را پایین یا بالا میکشاند؟ چه میدانم؟ چه فرقی میکند و چه تشخصی میتوان قائل شد برای اجزائی از یک ماشین کشتن که تک به تک آن یک مجموعه، یک ترکیب را به وجود آورده باشند؟ پس گلولهای شلیک شد تا بعد از طی سفری که در خیالِ من طولانی میگذرد در جایی از همین زمین فرود بیاید منفجر بشود، ویران کند و جایی را به آتش بکشد و ابری از دود در هوا بدماند.
و دیگر همه دود بود و آتش خمپاره بود و مین رگبار، رگبار صداهای ممتد، انفجار، خاک مه بود و خاک از پشت سنگرها از پشت، تانکها سربازان دوان و سینه خیزان به صحرا به دنبال پناهی برای بقا به دنبال محلی به اختفا. پشت سنگی به سنگر، نشستن لختی به آسایش، لحظهای به آرامش اندکی به آب سرباز ما دست در جیب خود کرد. در آخرین فرصت عکس رخ یار بدید. بوسهای بر پیشانیاش بزد. بلند شد و رفت برای همیشه رفت جنگ، فریاد مقاومت و مرگ. شعر، داستان و ادبیات.»
انتهای پیام
نظرات