• دوشنبه / ۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1402070301191
  • خبرنگار : 50469

پذیرش؛ تنها راه کنار آمدن با «سوگ»

پذیرش؛ تنها راه کنار آمدن با «سوگ»

ایسنا/ایلام یک روانشناس گفت: در مرحله پذیرش فرد از آن چیزی که از دست داده می‌خواهد دل بکند و آن را ترک کند که این مرحله شروع یک دنیای جدید است و فرد می‌تواند به آرامش برسد.

«حسین رحمانی» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سوگ یک فرایند است که با از دست دادن عزیزان یا تجربه مصیبت‌هایی مثل جدایی، مرگ یا هرگونه از دست دادن‌های خاص می‌تواند برای فرد به وقوع بپیوندد.

رحمانی ادامه داد: سوگ با تجربه‌ی احساساتی مثل غم و اندوه، خشم، ناامیدی و حتی احساس ناتوانی می‌تواند همراه باشد که این یکی از مراحل طبیعی است که در فرد رخ می‌دهد تا بتواند در مقابل مواجه با اتفاقات ناگواری که رخ داده به پذیرش برسد، مقابله کند و آن اتفاق دردناک را تحمل و به مرحله بعدی زندگی برود.

این روانشناس افزود: فرایند سوگ دارای یک سری مراحل است که در پنج مرحله خلاصه می‌شود،مرحله اول شوک و انکار است. در این مرحله فرد اتفاق رخ داده را نمی پذیرد و در حالت شوک و تعجب قرار دارد و نمی‌خواهد چنین اتفاقی را بپذیرد. انکار معمولا از عدم قبول واقعیت ناشی می‌شود یا به دنبال یک تفسیر جدید نسبت به آن رویداد یا واقعه داشته است. یعنی تفسیری دور از واقعیت و متناسب با میل خود، به طوری که ممکن است کاملا متضاد با اتفاق رخ داده باشد.

وی تصریح کرد: مرحله دوم غم و اندوه است، در این مرحله فرد شروع به قبول واقعیت دردناک و شناخت مشکل می‌کند. یعنی تازه متوجه می‌شود که این اتفاق واقعیت دارد و باید پذیرفت که کسی یا چیزی را از دست داده‌ و این برای فرد دردناک است و سرانجام غم و اندوه سرازیر می‌شود. این احساس غم و اندوه طبیعی است.

رحمانی گفت: مرحله سوم خشم و عصبانیت است که در این مرحله فرد احساسات خشم و عصبانیت خود را تجربه می‌کند ممکن است این موضوع به دلیل خسارت یا اتفاقی که روی داده، باشد؛ حتی ممکن است افراد در این مرحله به دنبال انتقام نیز باشند.

این روانشناس گفت: مرحله چهارم، پذیرش است. در این مرحله فرد از آن چیزی که از دست داده می‌خواهد دل بکند و آن را ترک کند. این مرحله شروع یک دنیای جدید است و فرد می‌تواند به آرامش برسد.

پذیرش تنها راه کنار آمدن با «سوگ» است

وی گفت: مرحله پنجم، بازسازی است. این مرحله می‌تواند در همان پذیرش خلاصه شود. در این مرحله فرد تلاش می‌کند به زندگی عادی برگردد و از رویاها و آرزوهای جدید استفاده کند تا بتواند یک زندگی جدید برای خود و اطرافیان بسازد. یک سری راهکارهای مقابله‌ای هم می‌تواند داشته باشد تا فرد زودتر به مرحله پذیرش برسد.

رحمانی داشتن حمایت اطرافیان را یک راهکار برای برخورد با این موضوع دانست و گفت: با دلگرمی و همدلی با فرد، می‌توان در پذیریش این واقعه دردناک مفید واقع شد. صحبت کردن، به اشتراک گذاشتن احساسات خود و مراقبت از خود، از دیگر راهکارهای برخورد با این موضوع است.

وی در پایان گفت: یکی دیگر از مراحل حمایت از این افراد، بازنگری و تحلیل احساسات است، فرد باید بداند که احساساتی را که طی می‌کند کاملا طبیعی است. با اجازه دادن به تجربه این احساسات می‌توان از این رویداد دردآور دور شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha