مریم خاک رنگین در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به امکان ثبتنام دانشآموزان اتباع در سامانه برگه حمایت تحصیلی، اظهارکرد: کودکان اتباع برای ثبتنام در مدارس باید ابتدا در سامانه مربوطه (kanoonnobat.ir) ثبتنام کنند تا مجوز ثبتنام در مدارس را داشته باشند، اما این سامانه همیشه در مهر یا آبانماه باز و همین امر موجب میشد کودکان اتباع با تاخیر تحصیلی، هماهنگ شدن با کلاس درس یا ماندن در پشت صفهای ثبتنام مواجه شوند، با این وجود امسال با پیگیریهای انجام شده این سامانه از شهریورماه فعال شد.
وی با بیان اینکه اتباع میتوانند پس از ورود به ایران و معرفی خود به فرمانداریها یا ثبتنام در سامانه مربوطه، کد خانوار دریافت کرده و پس از آن برای کودکانشان از طریق سامانه، برگه حمایت تحصیلی دریافت کنند، گفت: برخی خانوادههای اتباع به دلیل نداشتن کد خانوار، دسترسی به اینترنت، بیاطلاعی و مانند اینها در سامانه مزبور ثبتنام نکردند و برای ثبتنام در مدارس با مشکلاتی مواجه شدند؛ اکثر کودکان کار و خیابانی که در سطح شهر مشاهده میشوند کودکان فاقد کد خانوار و برگه حمایت تحصیلی یا کودکان قاچاق هستند.
رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور افزود: در برخی استانها، حتی آن دسته از کودکانی که دارای برگه حمایت تحصیلی هستند (به ویژه کودکان پایه اولی)، ثبتنامهایشان انجام نشده است. البته در این زمینه آموزش و پرورش درحال همکاری است به گونهای که پایگاههای سنجش را فعال کرده، اما هنوز کار نهایی نشده است.
خاکرنگین گفت: علیرغم تلاشهای دستگاههای مربوطه برای رفع ثبتنامِ کودکان در مدارس طی سال جاری مشکلاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛ هر ساله وزارت کشور سامانه ثبتنام کد خانوار را معمولا به مدت دو تا سه هفته باز میکند و خانوادهها تنها در این زمان محدود امکان ثبتنام در سامانه را دارند. باتوجه به اینکه ورودی از مرزها به کشور زیاد است و ممکن است برخی اتباع نتوانند در آن زمان در سایت ثبتنام و کد خانوار دریافت کنند لازم است مدت زمان ثبتنام در سامانه مذکور برای اتباع افزایش یابد تا خانوادهها برای دریافت کد با مشکل مواجه نشوند.
به گفته رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور و براساس آمارهای موجود از میزان بازماندگی تحصیل کودکان، در حال حاضر تقریباً ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شده توسط مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی تنها در شهر تهران حضور دارد که نزدیک به صد در صد آنها اتباع هستند که این کودکان فاقد کد خانوار بوده و امکان ثبت نام در مدارس برای آنها مقدور نیست. از سوی دیگر نیز ظرفیت برخی مدارس برای ثبتنام تکمیل شده است؛ هرچند که آموزش و پرورش استان تهران در این زمینه همکاری دارد اما باید در نظر داشت که آیا ظرفیت ثبتنام این تعداد از کودک وجود دارد یا خیر؟ که البته اطلاعات دقیق آن در اختیار آموزش و پرورش است.
وی با تاکید بر اینکه کودکان اتباع مغفول ماندهاند، افزود: در حال حاضر برخی کودکان اتباع توسط مراکز حمایتی آموزشی تحت نظارت سازمان بهزیستی که وظیفه آنها ارائه خدمات حمایتی به کودکان است، به صورت غیررسمی آموزش میبینند.
خاک رنگین با تاکید بر لزوم برنامهریزی و کنترل ورود اتباع، یادآور شد: درحال حاضر زیرساختهای کافی برای ارائه خدمات به آنها در اختیار نیست با این وضعیت امکان پیشبینی و آمادگی برای پذیرش و ارائه خدمات در بخشهای مختلف اعم از آموزش، بهداشت و حمایت با مضیقه مواجه خواهد شد.
رئیس گروه کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور این را هم گفت که در خصوص آموزش نیز باید سامانه ثبتنام کد خانوار در زمانهای متعدد به ویژه در ایام تابستان برای ثبتنام اتباع باز شود تا خانوادهها بتوانند کد خانوار را دریافت و کودکان راحتتر برگه حمایت تحصیلی دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات