حسین برزگر اول مهرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ایران یکی ازخاستگاههای قدیمی درخت گردو در دنیا است، اظهار کرد: متاسفانه یکی از چالشهای اصلی باغات این استان عملکرد پایین درختان گردو است و روش تکثیری درختان گردو به صورت بذری است.
وی با بیان اینکه تولید نهالهای گردو به روشهای غیرجنسی طی چند سال گذشته در استان آغاز شده است، افزود: در حال حاضر هشت نهالستان و مرکز تولید در استان وجود دارد که سالانه حدود ۴۰ هزار نهال پیوندی در استان تولید میکنند که برای تولید سالانه ۱۰۰ هزار اصله درخت گردو به روش پیوندی و کشت بافت در سه سال آینده برنامهریزی شده است.
برزگر ادامه داد: طی دو سال گذشته برای حدود ۱۰۰۰ هکتار از باغات قدیمی گردو سرشاخهکاری انجام شده تا عملکرد درختان گردو در واحد سطح افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص کشت بافت به منظور افزایش تولید گردو، تصریح کرد: سرمایهگذاری بخش خصوصی برای تولید نهال هم به روش کشت بافت و هم به روش پیوندی در استان انجام شده و به شناسایی ژنوتیپهای برترمنطقه و جمعآوری ارقام تجاری دنیا اقدام شده است و نهالهای مورد نیاز تولید و تکثیر میشود.
در ادامه ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه برداشت گردو از باغات استان از اواخر شهریورماه آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه دارد، گفت: سطح زیر کشت باغات گردو در استان حدود۷۴۰۰ هکتار است که حدود ۶۴۰۰ هکتار آن بارور است.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود امسال حدود ۸۰۰۰ تن گردو از باغات استان برداشت شود که نسبت به سال گذشته بیش از ۲۵ درصد افزایش برداشت را شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات