• سه‌شنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402062817634
  • خبرنگار : 30147

شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد

شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرماندار صالح‌آباد گفت: متاسفانه برخی از روستاهای شهرستان مرزی صالح‌آباد حتی یک متر هم آسفالت ندارند.

مرتضی یوسفی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: صالح‌آباد شهرستانی مرزی است که ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با دو کشور افغانستان و ترکمنستان دارد.

وی با بیان اینکه صالح‌آباد سال ۱۳۹۷ از تربت‌جام جدا و به شهرستان ارتقاء یافته است، اظهار کرد: علیرغم اینکه صالح‌آباد به شهرستان ارتقاء یافته‌ اما در بسیاری از زیرساخت‌ها با محرومیت شدید مواجه است.

معاون فرماندار صالح‌آباد با انتقاد از اینکه طی سال‌های گذشته به این شهرستان توجهی نشده است، تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات شهرستان در حوزه راه‌های مواصلاتی است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان در حوزه راه‌های مواصلاتی دو مسیر یکی به سمت تربت‌جام با ۹۰ کیلومتر و دیگری به سمت مشهد مقدس با ۱۸۰ کیلومتر دارد که ۴۵ کیلومتر از مسیر مشهد تا دو راهی سرخس در محدوده این شهرستان است.

برخی روستاهای مرزی حتی یک متر هم آسفالت ندارند

 یوسفی با بیان اینکه راه‌های روستایی شهرستان از پائین‌ترین استاندارد آسفالت در خراسان رضوی برخوردارند، بیان کرد: در حوزه روستایی کمترین برخورداری را از نظر آسفالت داریم؛ به طوری که در برخی روستاهای مرزی حتی یک متر هم اسفالت اجرا نشده است.

وی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم و با حضور فرماندار جدید جناب علیمردانی یکی از مهمترین مطالبات مردمی ساماندهی وضعیت راه‌ها و آسفالت راه‌های مواصلاتی بوده است.

معاون فرماندار صالح‌آباد گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته پارسال تفاهم‌نامه‌ای بین فرمانداری و بسیج سازندگی منعقد شد که بر اساس آن آسفالت ۲۵ کیلومتر از محور صالح‌آباد به مشهد که در اولویت قرار داشت انجام شد.                                                                              

شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد

خسارت ۲۰۰ میلیون تومانی پلیس‌‎راه به شهرستان

وی اظهار کرد: طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده تلاش شد امسال هم ادامه آسفالت این مسیر انجام شود که در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز اعتبارات خوبی تخصیص یافت.

یوسفی بیان کرد: اگرچه ۴۵ کیلومتر از ۹۰ کیلومتر تا دوراهی سرخس در حوزه صالح‌آباد در اولویت قرار دارد، اما هفته گذشته نیروهای راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در حال اجرای آسفالت بودند که متأسفانه از سوی پلیس‌راه جلوی کار گرفته شد.

وی در همین خصوص تصریح کرد: چون کارخانه آسفالت شهرستان غیرفعال است، عملاً آسفالت، ماشین‌آلات و پیمانکار باید از مشهد به این منطقه بیایند که به دلیل محرومیت و دوری راه و سایر مشکلات عملاً رغبتی برای آمدن به شهرستان ندارند.

معاون فرماندار صالح‌آباد با بیان اینکه برای آوردن پیمانکار و ماشین‌آلات به شهرستان با مشکلات بسیاری مواجه‌ایم، گفت: هرچند با پیگیری توانستیم برای بخشی از محور صالح‌آباد تا دو راهی سرخس اعتبار جذب کنیم اما پلیس‌راه سرخس ماشین‌آلات حمل آسفالت را متوقف نمود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام پلیس‌راه اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و پیمانکار باید پلان ایمنی تهیه کنند، افزود: اگرچه با پیگیری مشکل این محور رفع شد، اما به دلیل توقف ۲۴ تا ۴۸ ساعته ماشین‌آلات ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان خسارت بر شهرستان تحمیل شد.

یوسفی اظهار کرد: در حالی که روزی چندین میلیون تومان کرایه ماشین‌آلات می‌دهیم این گونه اقدامات تضییع اموال بیت‌المال و حق و حقوقات مردم را به همراه دارد.

وی همچنین گفت: اگرچه برای آسفالت محور روستاهای تربت‌جام زیرسازی و جدول‌کشی انجام شده و از محل بنیاد مسکن ۷۰ هزار مترمربع آسفالت جذب نمودیم اما علیرغم اینکه اگر سهمیه قیر به موقع اجرا نشود برگشت می‌خورد، مجدد پلیس‌راه سرخس مخالفت خود را اعلام کرد.                                            شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد                                 

برخورداری آسفالت روستاها کمتر از ۱۰ درصد است

معاون فرماندار صالح‌آباد در ادامه با بیان اینکه وضعیت جاده‌های مواصلاتی بین‌شهری تربت‌جام از نظر آسفالت فوق‌العاده نامناسب است، خاطرنشان کرد: پارسال حدود ۴ کیلومتر روکش آسفالت انجام شد و با پیگیری فرماندار و سایر مسئولان برای ادامه مسیر نیز امسال هم اعتبار گرفته شده است.

وی گفت: اگرچه آسفالت ۴۵ کیلومتر از محور صالح‌آباد به مشهد که مربوط به حوزه راهداری این شهرستان است تا پایان امسال انجام می‌شود ولی علیرغم اینکه وضعیت محور حوزه استحفاظی سرخس فوق‌العاده خراب است و در این خصوص جلساتی با فرماندار این شهرستان داشتیم؛ اعلام کردند آسفالت این محور در اولویت‌شان نیست.

یوسفی با بیان اینکه این جاده چون قبلاً راه روستایی بوده غیر قابل تردد است، تصریح کرد: وضعیت آسفالت حوزه روستایی به مراتب بدتر است؛ به طوری که برخورداری آسفالت روستاها کمتر از ۱۰ درصد است.

وی با اشاره به اینک شهرستان صالح‌آباد ۹۰ روستا دارد که فقط ۱۰ درصد روستاهای بخش مرکزی آسفالت است، افزود: بخش جنت‌آباد شهرستان که مرزی است و ۲۹ روستا دارد اصلاً از نعمت آسفالت برخوردار نیستند.                                                                                

شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد

شبکه‌های آب‌رسانی بدترین وضعیت موجود را دارند

معاون فرماندار صالح‌آباد با انتقاد از اینکه به این شهرستان تازه تأسیس و مرزی در دولت‌های قبل توجه چندانی نشده است، به وضعیت سایر زیرساخت‌های صالح‌آباد اشاره کرد و گفت: متأسفانه در زیرساخت‌هایی مانند آب به شدت با مشکل مواجه‌ایم، حدود ۱۵ روستا را با تانکر آب‌رسانی می‌کردیم و ۵۲ روستا تا دو هفته قبل تنش آبی داشتند.

وی با اعلام اینکه زیرساخت‌های آب‌رسانی به شدت با مشکل مواجه‌اند، عنوان کرد: روستای ۷۰۰ تا ۸۰۰ خانواری در شهرستان داریم که آب‌رسانی به آن طی قراردادی که با قرارگاه امام حسن و سپاه منعقد شده از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی اجرا می‌شود.

یوسفی با بیان اینکه در حوزه شهر صالح‌آباد شبکه‌های آب‌رسانی بدترین وضعیت موجود را دارند، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه شبکه آب‌رسانی قدمتی ۴۰ ساله دارد ولی هیچ اتفاقی برای تعویض آنها نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش برق وضعیت بهتر و پایداری داریم، گفت: به دلیل وجود یک پست برق که از سمت تربت‌جام تأمین می‌شود، اگر برق این شهرستان قطع شود تمامی شهرستان صالح‌آباد هم برق نخواهند داشت.

معاون فرماندار صالح‌آباد همچنین در خصوص بخش ارتباطات بیان کرد: بیشترین مشکل را بعد از راه و آب در بخش ارتباطات داریم، متأسفانه نه تنها اکثر روستاها در استفاده از اینترنت مشکل دارند بلکه چند روستا حتی ارتباط تلفن ثابت هم ندارند.                                                                                   شهرستانی مرزی که برخی روستاهایش یک متر هم آسفالت ندارد

وی با بیان اینکه با پیگیری‌های بسیاری که در این خصوص داشتیم فیبر نوری در ۴ روستای شهرستان در حال اجرا است، گفت: علیرغم همه مشکلات اما اقدامات ارزشمندی طی ۱.۵ سال گذشته انجام شده و نباید آنها را نادیده گرفت.

یوسفی با اشاره به اینکه هرچند شهرستان صالح‌آباد در محرومیت است اما تلاش داریم با همت خود مردم و مسئولان استان آنها را رفع کنیم، افزود: تاکنون در حوزه برق، ارتباطات و برق‌رسانی اقدامات خوبی در شهرستان انجام شده است.

وی در پایان با بیان اینکه برای رفع مشکلات شبانه‌روز تلاش می‌کنیم از مسئولان استان خواست برای مهاجرت معکوس و ماندگاری بیشتر مردم در شهرستان به این منطقه توجه بیشتری داشته باشند.

شهرستان صالح‌آباد با ۵۵ هزار نفر جمعیت تلفیقی مرکب از اهل سنت و اهل تشیع و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکمنستان و افغانستان در ۲۵۱ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.

۱۰ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن شهرهای صالح‌آباد و جنت‌آباد هستند و بقیه نیز با کشاورزی دیم در ۹۱ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار زندگی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha